Jump to content

Отдалечено рестартиране на комп

Препоръчан пост

Как мога да рестартирам компютъра си отдалечено, при положение, че дори няма пинг реплай до него. Т.е. чрез софтуер за отдалечено администриране не може да стане номера. Има ли някакво хардуерно или друго решение проблема?
Сподели другаде

Има и то доста ефективно. Използва се от доста време при отдалечени сървъри или access point-ове. Става въпрос за следното - вземаш един телефон (максимално стар и глупав, само да работи) и го свързваш с reset копчето на компютъра (тук за съжаление не съм много технически грамотен как става, но знам, че се свързва със звъненето) така, че като звънне телефона да даде контакт и да симулира команда reset на компютъра. Слагаш някаква прима карта с минимални минути, колкото да можеш само да звъннеш и само ти знаеш номера и си готов.

За съжаление не знам как става технически това, но има доста хора тук, които ще разяснят тази част.

Сподели другаде

Според мен може да се направи по няколко начина, но най-удобния може би е чрез управление с GSM апарат и електромагнитно реле. Управляващата част на релето се свързва към изводите за вибрация на GSM апарата, а управляваната част - към изводите за рестартиране на дънната платка (или бутона за рестартиране на кутията на компютъра). Предимствата на този метод са, че е (сравнително) лесен за изпълнение, с ниска себестойност и може да се приложи при почти всякакви условия. Ще трябва обаче да настроиш GSM апарата да приема повиквания само от точно определен номер - за да се избегне възможността за задействане от "случайно" позвъняване; ще трябва да провериш и дали получаваш сигнал от някой GSM оператор на мястото, където ще работи схемата, т. е., дали схемата е в обхвата на съответния GSM оператор.
Сподели другаде