coojoe_213 Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Стената ми, която е към Уиндоуса ми изчезна изведнъж, когато се опитам да я включа ми изписва, че Уиндоуса не може да я намери. Какво да направя. Не ми се иска и друга стена да слагам, защото нещо ми спира интернета, тъй като не знам какви настройки трябва да им правя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Ако става дума за Windows XP SP2 (много вероятно да е такъв Windows) може да провериш следното: Control Panel> Security Center има опции за вкючване, излкючване и прочее.Пробвай да включиш стената оттам. Ето картинка:http://img413.imageshack.us/img413/5300/38228052ht4.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 (Редактиран) Start/Control Panel/Security Center - най долу в ляво цъкваш на Change the way Security Center alerts me и слагаш отметка на Firewall +Ok. Едит:Sir William всъщност вече е отговорил. Редактиран Май 13, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Да, orion е посочил по-правилното решение. Направи това, което ти препоръчва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Май 13, 2007 Author Report Share Публикувано Май 13, 2007 Не стана. Както казах по горе давам на Enable now, или както вие казахте но не става. Изписва ми това: We're sorry. Security center could not turn on Windows Firewall...?? Има ли оправия това без преинсталация? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Опитай в командния ред (Start -> Run -> пишеш cmd -> OK) да напишеш netsh winsock reset, последван от Enter.Вариант #2: от регистратурата (Start -> Run -> пишеш regedit -> OK) опитай да изтриеш следния ключ: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsFirewall. Може да се наложи да рестартираш след това. За всеки случай си направи копие на ключа, за да го върнеш при нужда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Също се убеди, че услугата Windows Firewall/Internet Connection Sharing (ICS) е включена. Услугите се отварят като напишеш в run services.msc. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Май 14, 2007 Author Report Share Публикувано Май 14, 2007 Night Raven, в този случай: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsFirewall, въобще нямам това последното Windows Firewall, а в първия случай направих това, което си ми писал и пак не стана. Явно проблема си е наистина кофти, и няма оправия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Май 14, 2007 Report Share Публикувано Май 14, 2007 А това което ти е писал Nicky, провери ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 14, 2007 Report Share Публикувано Май 14, 2007 Провери и в Event Viewer (Start -> Run -> пишеш eventvwr -> OK) дали има някакви грешки в разделите System и Application, свързани със защитната стена. Ако не знаеш точно кое какво е, просто дай по един скрийншот. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Май 15, 2007 Author Report Share Публикувано Май 15, 2007 Night Raven, прав си има много грешки:(. Какво може да се направи. Те са много и на System и Application. Няма смисъл от скрийншот, защото те са ужасно много, грешките. Има ли начин премахването им? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 15, 2007 Report Share Публикувано Май 15, 2007 Разбира се, че има смисъл от скрийншот. Без него не може да се види какви са грешките, за да се оправят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост