babbela Публикувано Май 12, 2007 Report Share Публикувано Май 12, 2007 Здравеите...бързам да кажа че ще бъда много благодарен ако се намери някои да ми помогне ,че работата е на нож Значи...отивам аз в шефката ми да и правя машината ... и ко стааа ... Nod32 намира фаила C:/windows/system32/winlogon.exe за вирус ....Давам му аз да седи под карантина обаче след няколко секунди отново Nod32 го намира за вирус ...и вече почнах да се дразня ... напрао маи маи без да искам само го изтрил ... Отивам на следващия ден Pc-to не тръгва ...стига до там..преди да даде за логване...до самата картинка Windows XP ала бала .Слагам аз boot CD XP и влизам да му давам REPAIR и ми иска administator of password : обаче като не се знае паролката ко праим ;(((.... Моля ви за спешна помощ,че PC-to e на шефката !!!! ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
emz Публикувано Май 12, 2007 Report Share Публикувано Май 12, 2007 Не знам дали ще стане, но.. пробвай да копираш winlogon.exe от друг компютър със същата версия на Windows. Странно, че иска админ парола за поправката.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2007 Report Share Публикувано Май 12, 2007 Ако имаш някаква Live дистрибуция на Windows с вграден антивирус или Hiren's Boot CD, можеш да опиташ да сканираш за вируси и евентуално да изчистиш гадината. Изчисти и папка C:\WINDOWS\system32\dllcache за всеки случай. После можеш да опиташ да копираш липсващите файлове от друг компютър.Иначе най-лесният начин е преинсталация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
babbela Публикувано Май 14, 2007 Author Report Share Публикувано Май 14, 2007 Ако имаш някаква Live дистрибуция на Windows с вграден антивирус или Hiren's Boot CD, можеш да опиташ да сканираш за вируси и евентуално да изчистиш гадината. Изчисти и папка C:\WINDOWS\system32\dllcache за всеки случай. После можеш да опиташ да копираш липсващите файлове от друг компютър.Иначе най-лесният начин е преинсталация. пробвал съм с друг winlogom.exe не става.Мислех си да пробвам с Hiren`s boot CD примерно,но не виждам смисъл като така или иначе маи няма да мога да го запаля повече тва XP Dаите някви други предложения ако имате )) 10х предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 14, 2007 Report Share Публикувано Май 14, 2007 С друг winlogon.exe трудно ще стане - трябва да се разбере версията на този, който си изтрил и да се намери такъв със същата версия. Като се имат предвид разликите във версиите след различните актуализации, мисията е малко... трудоемка и със съмнителен резултат. В случая мисля, че има два разумни (според изгубеното време и постигнатия резултат) варианта:1. Прехвърляш важните документи на друг носител - CD, твърд диск и т н.т., след което изтриваш сегашната инсталация (или форматираш дяла) и инсталираш "на чисто".Прехвърлянето на документите може да стане, като свържеш твърдия диск с "повредения" Windows към друг компютър с работеща операционна система и достатъчно свободно място и/или записващо оптично устройство. В този случай рискуваш да пропуснеш някой важен документ или да заразиш и другия компютър. Ако не си отварял компютър и не си работил с дискови устройства, най-добре е да намериш някой, който да помогне - има някои тънкости при свързването и (евентуално) настройката им.Можеш да направиш същото и на същия компютър, като прехвърлиш документите на друг дял (ако има) и след това внимаваш да не го изтриеш при инсталацията; може да използваш и някое boot CD, за да запишеш файловете на CD например; има програми, които позволяват създаването на архив и възстановяването от него в случай на повреда на операционната система.2. "Поправяне" на сегашния Windows. Поставяш инсталационния диск, стартираш (boot-ваш) от него и правиш поправката. Менюто за поправка не е в началото, където се предлага използването на Recovery console - прескачаш (отказваш) тази възможност и след това ще имаш възможност за поправка на операционната система чрез подмяна на някои от системните файлове с такива от инсталационния диск. При това губиш актуализациите, инсталирани до момента; губят се и някои драйвери, затова пък вирусите остават. При този вариант рискуваш да заразиш с вируси току-що "поправения" Windows.Ще ти е необходима информация за системата и при двата варианта - за да намериш точните драйвери; при първия вариант ще ти трябва и информация за мрежовите настройки, както и за това, дали има инсталирани специализирани приложения - например бази данни, счетоводство и електронна поща.Каквото и да решиш, можем да помогнем със съвети; постарай се обаче да даваш по-конкретна информациа за това, което правиш и което се случва - текстовете на съобщенията за грешка например биха били много полезни в случая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост