Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте!

За жалост имам проблем с една от любимите ми програми. Не мога да го реша, а ми се случва за пръв път и не знам накъде да се насоча. Става дума за следното:

Имам работна книга на ексел с два листа. В тях има таблици за попълване, а в първата и формули. Просто попълваш и всичко си излиза. Да, ама не. Не мога да видя, това, което попълвам в клетките. Виждам го само горе в fx. На практика, формулите не работят изцяло, макар и да са уж коректно въведени. Просто, изчисление не се извършва. Най- странното е, че получавам най- крайния резултат- дължима сума, който се мъдри на непопълнения уж с никакви видими данни лист. Резултатът е напълно коректен. В изглед предпечат също не виждам нищо. Съжалявам, може би е нещо просто, но не съм се сблъсквала с него досега.

Дайте идеи!

Сподели другаде

Дани, маркирай цялата таблица и после форматирай числата да излизат в черно (чукни върху стрелката до този бутон и избери черен цвят или "Automatic" - http://img512.imageshack.us/img512/1618/pic114cp3.png, като под него цвета може да е различен от този на картинката, но бутона е същия) и проблема ще се реши ;)
Сподели другаде

Дани, маркирай цялата таблица и после форматирай числата да излизат в черно (чукни върху стрелката до този бутон и избери черен цвят или "Automatic" - http://img512.imageshack.us/img512/1618/pic114cp3.png, като под него цвета може да е различен от този на картинката, но бутона е същия) и проблема ще се реши ;)

Егати странния начин за скриване на съдържание, ако това е действителната причина...

Сподели другаде

Докладвам!

Миленски е прав! Таблицата ми бе изпратена от една организация и незнам защо беше така. Изобщо нямаше да ми дойде на ум, че това е проблемът. Цветът на въпросния бутон беше друг цвят, а всъщност вътре беше маркирано бяло. Странното е, че ако по някаква причина настройката на таблицата е била такава, всъщност дължимата сума не се подчини на настройката. Тя си беше видна и коректна. Може би не е била маркирана при въпросната "манипулация в бяло". Както и да е. Проблемът се реши за секунди, а аз още си бия кухата лейка. Изобщо нямаше да се сетя. :blush: :crosseyes1:

Абе изобщо Майкрософт успяха да ме изненадат, дори и в една от любимите ми програми. Излиза, че цветът на бутона всъщност нищо не показва, ако не го разчоплим по- навътре.

Това беше мойта одисея. Благодаря Миленски за решението!!! Сега освен сумите, ще имат и количествата и т.н. Иначе бях тръгнала аз да си правя таблица с формули за постигане на същия ефект. Благодаря, че ми го спести.

Сподели другаде