zaio Публикувано Април 26, 2007 Report Share Публикувано Април 26, 2007 (Редактиран) Изтеглих си едно пакетче с икони, само че има ли начин, когато да кажем променям някоя папка да се променят и подпапките, а не да ги сменям всичките на ръка.Извинявам се ако въпроса ми е малко простоват, но не успях да си помогна сам. И още един въпрос:как могат да се сменят иконите на устройствата - примерно хард диск, записвачка... Редактиран Април 26, 2007 от zaio Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 26, 2007 Report Share Публикувано Април 26, 2007 Сменянето на икона на дадено устройство става по следния начин:1) стартираш Regedit (Start -> Run -> пишеш regedit -> OK);2) създаваш следния ключ ако не съществува: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\X\DefaultIcon, където Х е буквата на дяла, чиято икона искаш да смениш;3) в ключа DefaultIcon ще има стойност (Default), кликаш върху нея два пъти и в долното поле пишеш пътя до иконата (например D:\Icons\drive_icon.ico);4) Готово. Възможно е след опресняване да се смени иконата, но може да се смени и след рестарт. Еднoвременна промяна на икони на папки не мисля, че е възможна без допълнителен софтуер. За жалост и не мога да препоръчам такъв, защото не ми се е налагало да ползвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zaio Публикувано Април 26, 2007 Author Report Share Публикувано Април 26, 2007 Благодаря ти! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 26, 2007 Report Share Публикувано Април 26, 2007 За да не пускам нова тема ще питам направо тук.Имам дадена папка. Картинката й е зададена да е една жълтичка папка (поне така е в повечето случаи).Искам да си сменя картинката, да не е тази жълта папка ами да е някоя картинка примерно от компютъра ми.Знам че това става като дам десен бутон върху папката, после Properties и после таба Customize. После Change Icon бутона. Само че за да си сложа картинка каквато аз искам трябва да е .icoВъпроса ми е има ли програма с която да си направя картинка от jpeg в ico за да мога да си я сложа като картинка и има ли някакви други настройки??? Или аз просто греша в начина ??? Пробвах с Paint-а и Photoshop-а като ги save да им добавя просто по едно .ico, ама не стана :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Април 26, 2007 Report Share Публикувано Април 26, 2007 (Редактиран) Привет на всички, SURF_lady, ако поставиш снимката която искаш в папката и я кръстиш Folder (снимката), със сигурност папката ще е с тази снимка, но само когато е в Thumbnails изглед (въпросната папка имам в предвид) Редактиран Април 26, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bozko Публикувано Април 26, 2007 Report Share Публикувано Април 26, 2007 SURF_lady, ако правилно съм разбрал ти трябва програма като AveIconifier. http://rapidshare.com/files/28061906/Icon_Maker.rar.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 26, 2007 Report Share Публикувано Април 26, 2007 Благодаря на orion и bozko.bozko, ще пробвам програмата при първа възможност.Стандартно една папка изглежда така: http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/folder.pngМисълта ми е само за дадената папка (не и за всички) да си сложа примерно някаква картинка. Например тази: http://www.bgpets.info/162/small/MVC-029F.jpgСамо че на мен картинката ми е jpeg, а не ico както се иска. Още веднъж Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Април 26, 2007 Report Share Публикувано Април 26, 2007 (Редактиран) Благодаря на orion и bozko.bozko, ще пробвам програмата при първа възможност.Стандартно една папка изглежда така: http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/folder.pngМисълта ми е само за дадената папка (не и за всички) да си сложа примерно някаква картинка. Например тази: http://www.bgpets.info/162/small/MVC-029F.jpgСамо че на мен картинката ми е jpeg, а не ico както се иска. Още веднъж Благодаря Ами... това всъщност е точно за "дадената папка" и точно за снимка в jpegТи опита ли? Ето как изглеждат две папки една до друга в Thumbnails изглед,първата е без, а втората е със снимка Folder (име) и е в jpeg: http://www.softvisia.com/orion/Drugi/Folder.jpg Редактиран Април 26, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 26, 2007 Report Share Публикувано Април 26, 2007 orion, да разбрах какво искаш да ми кажеш. Това съм го пробвала много пъти и знам че става, но няма как изгледа да е Thumbnails като дадената папка е на desktopa ми.Грешката е моя, че не уточних за къде става въпрос. Извинявам се bozko, пробвах вече програмата и наистина се получи това което исках http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/folder-1.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Април 26, 2007 Report Share Публикувано Април 26, 2007 (Редактиран) Ясно, важното е че е готово Редактиран Април 26, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gotin Публикувано Април 26, 2007 Report Share Публикувано Април 26, 2007 Ясно, важното е че е готово Orion, бихте ли обяснили как да сменя иконките. Опитах се, но не можах да се справя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Април 26, 2007 Report Share Публикувано Април 26, 2007 (Редактиран) Orion, бихте ли обяснили как да сменя иконките. Опитах се, но не можах да се справя. Поставяме снимка в папката на която ще сменяме иконата, тази снимка да се казва "Folder" (без кавичките). После се връщаме да видим папката как изглежда, ако още не е със снимка значи не сме в Thumbnails изглед на папките.За целта отиваме във View менюто и там където са изгледите - Thumbnails, Tiles, Icons, List, Details избираме Thumbnails. Това е всичко, ако ОС е ХР, успех!Все пак погледни и предложението на bozko, явно е добро решение Редактиран Април 27, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
JollyRoger Публикувано Април 27, 2007 Report Share Публикувано Април 27, 2007 (Редактиран) Surf_Lady може да пробваш и тази програма цък не съм капацитет по въпроса,но е доста добра като за фрее.Успех Редактиран Април 27, 2007 от JollyRoger Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gotin Публикувано Април 27, 2007 Report Share Публикувано Април 27, 2007 Благодаря,за ръководството ти Orion ,искам да попитам как да работя с програмката която е дал Bozko?Свалих я обаче нещо не ми се получава да преобразя папката.Вмъквам снимка в полето ,но оттам нататък не зацепва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bozko Публикувано Април 27, 2007 Report Share Публикувано Април 27, 2007 Влачиш избраната от теб снимка в дясното поле, след това отиваш в директорията, където си инсталирал програмата. Иконката трябва да се намира в папката Temp. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост