Jump to content

Как да запиша avi файл на DVD диск

Препоръчан пост

Здравейте. Имам проблем със записа на avi файлове върху DVD диск. Проблема ми по-точно се състои в това, че когато кача DivX филмите върху DVD диска и на плейъра не иска да ми извади субтитрите. Нагласил съм файловете както си е по правилник - заглавието на филма и на субтитрите са уеднаквени; уверил съм се, че окончанието отговаря на файла /sub; srt/, но след като ги запиша с Нерото и плейъра не ми показва субтитрите. Опитах дори да сложа всеки филм в отделна папка, но пак не става. Моля ако някой може да ми помогне и да ми каже как да ги запиша, за да мога да ги гледам на плейъра.
Сподели другаде

Все още е невъзможно домашен DVD-плеър да възпроизвежда субтитри, независимо в какъв формат са те.

Причината е, че субтитрите като формат се възприемат от DVD-плеъра като аудио пътечка.

Решението е с програмка от рода на ConvertX to DVD да се вградят субтитрите в дадения филм и по-този начин да се гледа на домашното DVD-плеърче! :)

Сподели другаде

Сигурен съм, че плейъра ми поддържа този формат субтитри, защото постоянно гледам DivX филми на него, но записани на бикновено CD. Попаднах на филм, който е 1.95 ГБ и вместо да се чудя как да го разцепвам, реших да го запиша на DVD диск, защото са ми попадали записвани по този начин филми, на които плейъра ми е отварял субтитрите, само че не знам как са били записвани, пък и не мога да попитам човека, който ми ги даде.
Сподели другаде

Увери се, че плеъра ти поддържа DVD дискове и то точно такива, които записваш. Също така как записваш диска - на сесии или на цяло. Пробвай да запишеш филмите на непрезаписваем диск (ако вече не си го направил). Виж също така дали субтитрите са добри (да няма специални форматирания, празни редове, липсващи скоби или повече от един празен ред в края им.
Сподели другаде

А с какъв плейър се опитваш да гледаш филма?Ако е с BSPlayer натисни М да ти тръгват автоматично.

А домашното двд каква марка е?При мене има проблем ако двд диска е DVD+R.

Редактиран от smsliverpool
Сподели другаде

А с какъв плейър се опитваш да гледаш филма?Ако е с BSPlayer натисни М да ти тръгват автоматично.

А домашното двд каква марка е?При мене има проблем ако двд диска е DVD+R.

На компютъра нямам проблеми, а домашното ми ДВД е "Нео", с което нямам почти никакви проблеми с DivX филми. И в случая ми отваря картина, само не ми показва субтитрите.

Сподели другаде

Привет и от мен!

Първо искам да те питам- коя опция на НЕРО използваш при записа на avi върху DVD диск?

Второ- на моето домашно плеарче дълго време имах същия проблем, обаче за всички филми. След дълги проби стигнах до извода, че субтитри не ми излизат въобще когато в името на филма и субтитрите има препинателен знак. Може да е странно, но след това откритие, гледам всякакви филми без проблем. При теб- щом гледаш avi със субтитри е малко вероятно да има подобно решение, но все пак го споделям и може да пробваш.

Трето- може проблемът да е в самите субтитри, както предположи Милен. Предлагам ти да запишеш филма на CD и да пробваш дали ще излязат субовете. Ако ги няма ще се задълбаемз в субтитрите.

Сподели другаде

Привет и от мен!

Първо искам да те питам- коя опция на НЕРО използваш при записа на avi върху DVD диск?

Второ- на моето домашно плеарче дълго време имах същия проблем, обаче за всички филми. След дълги проби стигнах до извода, че субтитри не ми излизат въобще когато в името на филма и субтитрите има препинателен знак. Може да е странно, но след това откритие, гледам всякакви филми без проблем. При теб- щом гледаш avi със субтитри е малко вероятно да има подобно решение, но все пак го споделям и може да пробваш.

Трето- може проблемът да е в самите субтитри, както предположи Милен. Предлагам ти да запишеш филма на CD и да пробваш дали ще излязат субовете. Ако ги няма ще се задълбаемз в субтитрите.

Файла е много голям, за да го запиша на CD, но принципно реших проблема, като конвертирах филма в DVD формат. Но си остава странно, защо не може да излязат субовете, когато avi файла е записан върху ДВД диск.

Сподели другаде

Виж моля те моя пост по-горе да видим дали проблема е в плеъра или в дисковете.

Пак казвам, плейъра ми е "Нео" и нямам никакъв проблем с гледането на DivX филми. Знам подробностите около настройките на субтитрите /самият аз превеждам/. В случая опитах да запиша върху непрезаписваеми дискове "Хюлет пакард". Реших си проблема, като конвертирах филмите в ДВД формат и тръгнаха на плейъра без никакви проблеми, но все пак си остава загадка, защо avi файла се отваря, а файла на субтитрите не се отваря когато са записани на DVD диск.

Сподели другаде

но все пак си остава загадка, защо avi файла се отваря, а файла на субтитрите не се отваря когато са записани на DVD диск.

По всяка вероятност това си е проблем на самия плеър. След като файловете са записани на даден носител, бил той CD или DVD, оттам насетне си зависи от плеъра да бъдат прочетени коректно.

Сподели другаде