Jump to content

Проблем с изтриването на System Volume Information

irX

Препоръчан пост

Ако случайно твърдия ти диск форматиран под NTFS и не можеш да влезеш в папката, можеш да я изтриеш по следния начин: Чукни върху нея ... коя "нея"?

System Volume Information това е папката върху която трябва да чукнеш.

Сподели другаде

Имам странното усещане че не намираш "System Volume Information" папката въобще, ако е така тя е в "C", но скрита, за да я видиш - отиваш в Control panel/Folder Options на страницата View и махаш отметките пред Do not show hidden files and folders (просто я преместваш пред Show hidden files and folders), както махаш и отметката пред Hide protekted operating system files (Recommended) - потвърждаваш с Yes и после - Ok и вече ще я виждаш (в "С").

Не е лошо после отново да скриеш тези файлове в обратния ред, след като си свършиш работата.

А ако грешно съм помислил че не намираш папката - Sorry!

Успех!

Едит:

Опс... сега видях че l.kanelov е написал вече това, моля модераторите да изтрият мнението ми, ако сметнат за необходимо, още един път - Sorry!

Редактиран от orion
Сподели другаде

Имам странното усещане че не намираш "System Volume Information" папката въобще, ако е така тя е в "C", но скрита, за да я видиш - отиваш в Control panel/Folder Options на страницата View и махаш отметките пред Do not show hidden files and folders (просто я преместваш пред Show hidden files and folders), както махаш и отметката пред Hide protekted operatingsystem files (Recommended) - потвърждаваш с Yes и после - Ok и вече ще я виждаш (в "С").

Не е лошо после отново да скриеш тези файлове в обратния ред.

А ако грешно съм помислил че не намираш папката - Sorry!

Успех!

Едит:

Опс... сега видях че l.kanelov е написал вече това, моля модераторите да изтрият мнението ми, ако сметнат за необходимо, още един път - Sorry!

Ами да! Мерси много на всички! Орион, това ми беше проблема наистина. Мерси на всички! Вече свободното място си е реално! Супер сте.

Сподели другаде

• 1 year later...

Здравейте! :bye:

Виждам че темата е затворена отдавна но имам и аз едно въпросче.До колкото разбрах от коментарите,папка "System Volume Information",трябва да се намира в дял "C".Въпроса ми е следния:Защо антивирусната ми програма намира съответната папка в дял "D"?Уиндоуса ми е инсталиран в дял"C".Това нормално ли е? :bored: Благодаря предварително!

Сподели другаде

Нормално е, защото стандартно System Restore наблюдава всички дялове, а папката System Volume Information съдържа информация, която може да се използва за възстановяване на системата чрез съветника System Restore или ръчно.
Сподели другаде

От Properties на My Computer имаш таб System Restore, откъдето определяш какъв процент от съответния дял да използува функцията. Можеш да я спреш за несистемните дялове, за системния - по твоя преценка. След спиране скритата папка System Volume Information ще продължи да съществува, без да заема място от дяла.
Сподели другаде