Jump to content

Компютърът нe се изключва и рестартира.

man_to_fire

Препоръчан пост

Здравейте отново! От два дни имам следния проблем. При задаване на команда от стартовото меню на компютъра за изключване, рестартиране или логическо изключване, той не реагира и не изпълнява командите. Проверявах за вируси, троянци и други подобни гадинки с NOD-32, но отговаря, че няма зараза. Операционната ми система е Windows 2000 XP. Какво трябва да направя? Благодаря Ви предварително!
Сподели другаде

Здравей man-to_fire.

Може да пробваш функцията System Restore, за да възстановиш системата. За да отвориш съветника System Restоre отваряш Start-->Programs-->Accessories-->SystemTools и кликваш на System Restore. След като се отвори съветника избираш Restore my computer to an earlier time и кликваш на бутона next. Чрез календара избираш дата, на която си сигурен че системата е работила нормално и продължаваш чрез бутона next. За да започнеш процеса на възстановяване на системата кликваш върху бутона Next на прозореца Confirm Restore Point Selection. След това изчакваш да завърши процеса. Успех :)

Сподели другаде

Първо здравейте отново!Благодаря Ви за съветите,но преинсталирах и драйверите,но не се оправя.Отговаря ми:This aplication is failed.Как да постъпя?Благодаря предварително!
Сподели другаде

Здравейте отново!Извинете ме,ако Ви се вижда тъп въпросът ми,но по какъв ред се влиза в този BIOS?Как точно трябва да са настройките му?Операционната система е 2000ХР.
Сподели другаде

Здравейте отново!Извинете ме,ако Ви се вижда тъп въпросът ми,но по какъв ред се влиза в този BIOS?Как точно трябва да са настройките му?Операционната система е 2000ХР.

Привет, ами най често се влиза с натискането на клавиш DELETE , но за по стари РС- може да е и с клавиш F-1 или F-10, но по принцип компютъра си изсписва преди да зареди операционната система с кой клавиш се влиза,просто трябва да се гледа внимателно.....сега настройките на биос какви трябва да са? ами това е много относително нещо по принцип трябава да са по default, но това завси дали компютъра е нов или втора опотреба, дали някой не е клоквал компа.....

Поздрави!!

Сподели другаде

Също така като успееш да влезеш в BIOS-а, виж какво пише най-отгоре, т.е. каква марка е, за да можем да ти помогнем (примерно може да пише Phoenix, Award или AMI) или поне кажи точно какъв е модела на дъното ти.
Сподели другаде