tebusque Публикувано Април 4, 2007 Report Share Публикувано Април 4, 2007 Здравейте!Имам огромен проблем - не се зарежда оперативната система, като вляза в биоса Advanced Mode ми пише setting wrong values in below sectors may system to mal function, направих тв диск да е бутващ, влязох във F8, опитах се да вляза в сейф мод и разни други последна работеща конфигурация и прочие, но нищо, лошото е че нямам инсталационен диск на ХР, какво да правя, проверих и твърдия диск да не се е откачил, всичко е наред, как да вляза в ХР? Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 4, 2007 Report Share Публикувано Април 4, 2007 Дай малко повече информация - откога е проблема, какво си правил преди да се появи този проблем, какъв е модела на дънната платка (за да ти кажем как да настроиш BIOS). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tebusque Публикувано Април 4, 2007 Author Report Share Публикувано Април 4, 2007 Дай малко повече информация - откога е проблема, какво си правил преди да се появи този проблем, какъв е модела на дънната платка (за да ти кажем как да настроиш BIOS).здравей, значи преди това работеше без проблеми и изведнъж рестартира и при този рестарт повече не можа да зареди опер система, другото което - намерих един диск на ХР от приятел и реших да форматирам всичко и да го инсталирам на ново, но зарежда първоначалния екран на уиндоус и после пак рестартира, на дънната платка пише с големи букви: ASUS ROCK K7 NS2-RAID, не знам дали тази информация ще ти помогне да разбереш за какво става въпрос, благодаря ти Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Април 4, 2007 Report Share Публикувано Април 4, 2007 Ще те посъветвам на първо време да провериш хардуерните си компоненти и най-вече захранването. Виж дали всички вентилатори работят, да не би да се е надул някой кондензатор и дали са поставени добре кабелите на всички устройства. Имах подобен проблем и беше заради захранването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tebusque Публикувано Април 4, 2007 Author Report Share Публикувано Април 4, 2007 Ще те посъветвам на първо време да провериш хардуерните си компоненти и най-вече захранването. Виж дали всички вентилатори работят, да не би да се е надул някой кондензатор и дали са поставени добре кабелите на всички устройства. Имах подобен проблем и беше заради захранването.Здравей!Значи проверих всичко, вентилаторите си се въртят, видимо няма проблеми, утре ще ходя у един приятел и ще разменяме компоненти с неговия компютър да видиме къде ще изскочи проблема, ама ако трябва някакви сложни настройки по биоса не знам дали ще се справя, значи последно сложих по подразбиране load ... defauts Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Април 4, 2007 Report Share Публикувано Април 4, 2007 Привет отново Интересно защо не открих подобен модел дънна платка. Намерих само ASROCK K7NF2-RAID, но нищо по-близко. Иначе това, което си прочел в BIOS-а просто те предупреждава да внимаваш какво настройваш. Пробвай да занулиш настройките на BIOS-а (виж дали няма джъмпер по дъното, понеже не можах да открия дъното и съответно инструкции за него, за да ти помогна с това) или просто окъси краищата, където е батерията за BIOS-а. Пробвай също така създадеш една bootable дискета или диски да стартираш от него (нея). Виж тази тема за повече информация относно създаването на подобна дискета - http://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=8 Идеята ми е да разберем дали проблема е хардуерен или в операционната система нещо се е омазало. Според мен е хардуерен проблема, но все па трябва да проверим. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Април 5, 2007 Report Share Публикувано Април 5, 2007 (Редактиран) Ще те посъветвам на първо време да провериш хардуерните си компоненти и най-вече захранването. Виж дали всички вентилатори работят, да не би да се е надул някой кондензатор и дали са поставени добре кабелите на всички устройства. Имах подобен проблем и беше заради захранването. Привет,Само да кажа че също имах подобен проблем отдавна и колкото и да ви звучи неправдоподобно се оказа от видеокартата Тъй че съвета на Миленски относно проверката на хардуерните компоненти не е за подценяване. Редактиран Април 5, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tebusque Публикувано Април 5, 2007 Author Report Share Публикувано Април 5, 2007 Привет отново Интересно защо не открих подобен модел дънна платка. Намерих само ASROCK K7NF2-RAID, но нищо по-близко. Иначе това, което си прочел в BIOS-а просто те предупреждава да внимаваш какво настройваш. Пробвай да занулиш настройките на BIOS-а (виж дали няма джъмпер по дъното, понеже не можах да открия дъното и съответно инструкции за него, за да ти помогна с това) или просто окъси краищата, където е батерията за BIOS-а. Пробвай също така създадеш една bootable дискета или диски да стартираш от него (нея). Виж тази тема за повече информация относно създаването на подобна дискета - http://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=8 Идеята ми е да разберем дали проблема е хардуерен или в операционната система нещо се е омазало. Според мен е хардуерен проблема, но все па трябва да проверим.Здравей!Аз имам стартъп дискета от 98 и милениум, ама не знам как да ги ползвам, като я вкарам във флопито какво да правя, как до процедирам с нея?Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Април 5, 2007 Report Share Публикувано Април 5, 2007 Трябва на първо време да влезеш в BIOS-а ти и да зададеш първото устройство, което да чете да е флопито (First Boot Device - Floppy) и тогава пъхаш дискетата в него и компютъра ти ще зареди менюто от дискетата, от което вече можеш да избереш дали желаеш да стартираш операционната система, дали да влезеш в командния промпт и т.н. Но знай, че ако си с NTFS файлова структура, този номер няма да стане. Иначе все още си мисля, че трябва да провериш хардуерните си компоненти и най-вече захранването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tebusque Публикувано Април 5, 2007 Author Report Share Публикувано Април 5, 2007 Здравейте отново!Значи един приятел донесе неговия компютър и разменихме абсолютно всички компоненти и всичко с изключение на тв диск вървеше без проблем, моя твърд диск на неговия компютър също не искаше да стартира, но сложихме бутващ диск на ХР и направихме поправка на оперативната система, при процеса даде някои грешки като например: error loading C:\Windows\system32\yukdkffw.dll и други, които аз игнорирах за да продължи процеса, всичко завърши появи се оперативната система и тъкмо си мислехме че всичко завършва хепиенд, сложихме диска на моя си компютър и проблема си продължаваше, сложихме и бутващия диск на ХР-то, но след избор за поправка ми дава че не открива твърд диск и поради това не може да продължи процеса, дъното е K7 NF2-RAID BIOS P1.30, по едно време ми показа NTLDR не знам кво е това, после нещо като catsrv.dll, не знам какво да правя, ако ми кажете как да вкарам снимки ще ви покажа какво всъщност показва, сега мисля да сложа стартъп дискета, да форматирам и да опитам да инсталирам наново, но проблема е че не ми чете тв диск, иначе СД или дискета явно чете Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tebusque Публикувано Април 11, 2007 Author Report Share Публикувано Април 11, 2007 Здравейте отново! След хиляди опити за поправки и прочие, най-накрая тръгна, това обаче което ме притеснява сега е, че при стартиране се бави прекалено много /когато се покаже екрана на уиндоус ХР/ и после като зареди звука, който е на уиндоуса се чува много провлачено, може ли някой да ми помогне да разреша тези проблеми? Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Април 11, 2007 Report Share Публикувано Април 11, 2007 Здравейте отново! След хиляди опити за поправки и прочие, най-накрая тръгна, това обаче което ме притеснява сега е, че при стартиране се бави прекалено много /когато се покаже екрана на уиндоус ХР/ и после като зареди звука, който е на уиндоуса се чува много провлачено, може ли някой да ми помогне да разреша тези проблеми? Благодаря предварително! Привет, какъв ти е харда, дай малко инфо за него, резделен ли е на дялове?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tebusque Публикувано Април 11, 2007 Author Report Share Публикувано Април 11, 2007 Привет, какъв ти е харда, дай малко инфо за него, резделен ли е на дялове??Здравей! Диска ми е WDC WD 1600LB-55EDA0, дано тези данни да ти помогнат като информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост