Jump to content

Как се прави bootable диск за Windows 98

Препоръчан пост

Налага ми се да направя буутебъл диск за Уиндоус 98, но не успявам. Два пъти пробвах, но не стана. Ще помоля някой, ако ми пише, да каже непременно и скороста с която трябва да е диска, и как стоят нещата (машината на която ще трябва да върви този диск е доста слаба). И само да допълня, че диска не трябва да включва някакъв си файл за стартова дискета, искам да бъде чист буутейбъл диск тъй, като нямам флопи, и следователно ще ми трябва без старт. файл. Доста объркано стана, съжелявам, но това е което исках да напиша.
Сподели другаде

Първо ще ти трябва инсталационен диск за Windows98; най-добрия вариант е ако намериш такъв диск и той е стартиращ (bootable); в случай, че разполагаш с инсталационен диск, който не е стартиращ, можеш да ползваш някоя от дискетите в този сайт, за да си направиш стартиращ диск. Кажи с какво разполагаш в момента и с коя програма ще записваш диска - така ще може да се даде по-конкретен отговор.
Сподели другаде

С Nero съм ( мисля, че версия 6.6.0- добро е). Имам два Уиндоуса ( единят е 258 мб, а другия е 128 мб). Странно е, че с едния мога да правя преинсталация, но от тази, която не е цялостна (т.е. задавам я дирекно от сд-то, но всичко си остава и според мен няма смисъл да я правя по този начин. С другия диск пък нищо не става, тъй като е в '' iso''. МНОГО НЕ ГИ РАЗБИРАМ, НО ДОКОЛКОТО СЪМ ЧЕЛ И ОПИТВАЛ, ВИ КАЗВАМ ТОВА КОЕТО ЗНАМ. С този с който правя преинсталацията (повърхностната), уж ми е буутейбъл.., като го зареди Уиндоуса, чрез буут, злизам в нещо такова:

DR-DOS C:>\......................, и пиша C:>\D:, тъй като d-то ми е сд-то. След това продължавам: D:>\win98se\setup.exe, обаче нищо не става, пробвах и други варианти, като примерно.....D:\>CD WIN98-->>ENTER, но нищо. Това е за сега. Друго не се сещам.
Сподели другаде

D:\>CD WIN98-->>ENTER, но нищо. Това е за сега. Друго не се сещам.

След D:\>CD WIN98-->>ENTER, какво е нищото?

Не влиза ли в WIN98 и след това пишеш ли Setup?

Не мога да повярвам че нищо не става, все нещо изписва според мен... ако не е така, провери си клавиатурката дали работи ENTER

Едит:

Погледни и това все пак, а едно флопи е минимални средства мисля.

А ако напишем в Google - инсталиране на WIN98 погледни какво се получава.

И провери за всеки случай програмата setup.exe дали е в главната директория на този диск или е някъде другаде.

Редактиран от orion
Сподели другаде

Да, изписва, не съм написал защото няма смисъл, но все пак ето: '' comand not recomendet '', нещо такова беше. А това което ми даваш съм го чел 4 - 5 пъти, а относно гуугъл, мен не мисля че ми трябва такава преинсталация, с буут дискета, а по скоро без нея. Редактиран от coojoe_213
Сподели другаде

Да, изписва, не съм написал защото няма смисъл, но все пак ето: '' comand not recomendet '', нещо такова беше. А това което ми даваш съм го чел 4 - 5 пъти, а относно гуугъл, мен не мисля че ми трябва такава преинсталация, с буут дискета, а по скоро без нея.

Ок coojoe_213,

Само дето като "кажеш" на неро че искаш да ти създаде такъв диск ти трябва пак и дискета и диск, или пък поне някой файл от тази дискета, тъй че... все пак според мен ще трябва да поразгледаш линковете в горните постове.

... може и да не съм съвсем прав де, не знам.

Успех ти пожелавам и съжалявам че не успях да помогна много.

Сподели другаде

Благодаря ти много, не се притеснявай. Просто исках да си направя такъв диск, защото компа ми е много зле, не може чак да се изключи сам. Това е. Мен ме интересуваше и все още есетествено, как се записва диска, скорост, в кое меню се влиза. Дали в bootable, или back up.
Сподели другаде

Благодаря ти много, не се притеснявай. Просто исках да си направя такъв диск, защото компа ми е много зле, не може чак да се изключи сам. Това е. Мен ме интересуваше и все още есетествено, как се записва диска, скорост, в кое меню се влиза. Дали в bootable, или back up.

Привет, ми за ХР става по този начин http://store2.data.bg/chelp/bootcd.htm

Редактиран от Tihichko
Сподели другаде

Мерси. Аз точно това искам, но за Уиндоус 98. Ако някой знае, и ми каже как е ще е супер.

Що не отидеш в някоя РС-фирма да ти преинсталират windows-a, че като нищо ще объркаш, изтриеш или направиш нещо друго, от което ще ти останат само нервите и загубеното време?

Сподели другаде

Здравей Slammer. Виж, то не е само да ми преинсталират компа, това е най-лесния начин. Аз искам, да си го направя сам, като се надявам някой, който е по компетентен по дадения въпрос да ми помогне. Относно до това дали ще сгреша си е лично мой проблем, все пак сме хора, и така се учим. Пак ще се повторя, ако някой знае на каква скорост, и къде в менюто трябва да се влезе на нерото, моля да пише. Благодаря Ви.
Сподели другаде

Привет coojoe_213,

Ми в линка на Tihichko се вижда в кое меню се влиза, нищо че е за ХР, същото е и за 98.

Колкото до скоростта, карай на най бавната щом имаш притеснения...

Един път ще го направиш само все пак.

Иначе... дай един адрес да ти пратя диск ако толкова сложно ти се вижда :thumbsup:

Редактиран от orion
Сподели другаде