Jump to content

DVD устройството отказа да чете определени дискове

Препоръчан пост

Днес се сблъсках с много неприятният проблем - DVD- то ми да откаже да чете определени дискове. На тях има запидани повече от една папка или са с .flac или .iso файлове. Иначе музикалните дискове си ги чете - както .mp3 така и .waw няма проблеми с тях. На какво може да се дължи това? На други машини дисковете се четат (т.е. не са повредени) :help:
Сподели другаде

Току що пробвах и под Safe Mode. Не може да го разпознае и това е. Останах с впечатлението , че като пусна диска и систената "забива". Нищо не мога да правя докато не изкара че няма диск в устройството.
Сподели другаде

Не става, т.е в началото не разпознава информация на дика http://img441.imageshack.us/img441/5246/nowayeq5.png но след опит да запиша друго дава че диска е пълен, но не дава информация за това с какво
Сподели другаде

И така не го разпознава. Понеже нета ми е малко бавен напоследък, и трудно се разбирам с imageshack.us ще пусна шот когато успея да направя връзка с imageshack.us. Но изглежда ще трябва да презаписвам диска или нещо такова. Вече не знам дали, ако го презапиша ще го прочете. Понеже както споменах по-горе на другата машина го разчита... :crazy:
Сподели другаде

Доста сигурен тест би бил да сложиш записвачката на друг компютър и да пробваш дали ще се четат дисковете. Ако не се четат, значи проблемът е със записвачката, иначе - значи е някъде другаде. Възможно е и самата оптика да е позамърсена на устройството.
Сподели другаде

Доста сигурен тест би бил да сложиш записвачката на друг компютър и да пробваш дали ще се четат дисковете. Ако не се четат, значи проблемът е със записвачката, иначе - значи е някъде другаде. Възможно е и самата оптика да е позамърсена на устройството.

За теста - ще го направя другата седмица,. Иначе тези дискове са правени в един и същ ден - общо 5бр. от тях прочете 2бр. другите 3 - не. Всичко останало чете - филми, музика просто с тези 3-те се запече и дори се рестартира сам в един момент (според мен заради диска)

ЕДИТ: Ако на другата машина прочете същият този диск на същата записвачка, каква би могла да е причината? Софтуерна или Хардуерна?

Редактиран от Shak
Сподели другаде