Jump to content

Проблем с Delayed Write Failed

Tragedy

Препоръчан пост

От около ден ми се появява едно съобщение в трея, което е следното:

Windows - Delayed Write Failed

http://img118.imageshack.us/img118/4341/picture42ez6.png

С Windows XP Sp2 съм, наскоро инсталирах само Hard Drive Inspector, но не мисля, че проблема е от него, защото го сложих и в офиса и там нямах подобен проблем. Помислих си да не е от антивирусната, която е avast и затова спрях резидентната защита, но проблема продължи да се появява. Пробвах да пусна един FileMon на Sysinternals, защото виждах, че харда се натоварва страшно много, но не видях нищо особено, нямаше програма, която да товари повече от излишното. Странното е, че понякога, когато това се случва Firefox започва да дърпа 100% от процесора, но и след спирането му проблема остава.

Проблема се появява постоянно, показва ми грешка в записа на различни файлове.

Сканирах с Ad-Aware и Spybot-SD, но и двете програми не откриха нищо особено. Пуснах и един HiJackThis (1.99.х), но също не видях нищо съмнително (при нужда мога да пусна лога).

След тези обяснения, някой да има идея на какво може да се дължи това.

Сподели другаде

Един познат наскоро имаше същия проблем и след смяна на фърмуер-а на харда + формат на ниско ниво нещата се оправиха.

Ето още един линк с полезна информация:

http://www.computing.net/windowsxp/wwwboar...rum/133276.html

Сподели другаде

Благодаря ви за съветите, сега ще прочета нещата, но май проблема се оказа, че е хардуерен. Май не е имало добре закрепен компонент и затова е давало грешки при писането на файлове. Рестартирах, стартира се CHKDSK и сканира - откри няколко грешки и ги оправи. После обаче доста файлове не искаха да се стартират от единия дял. Рестартирах пак, пак сканира, пак оправи грешки и тръгнаха файловете, но същевременно откри 16К лоши сектори, от което разбрах, че нещата отиват на зле.

Ще прочета задължително статиите, но също така задействах процедура по смяна на хардовете ми и сега ще си взема май 2х250 или да речем един 300 и един 200, или което излезе по-евтино.

Сподели другаде

Буксите ги огледах, почистих и сложих кабела отново. Иначе не мисля, че е от кабела, но може да пробвам и друг.

Харда ми е Hitachi 160GB ATA100, ама вече май си замина, защото единия ми дял вече изобщо не се отваря и другия тръгна по същия път. Добре че поне успях да прехвърля единия дял, но 80 гига си заминаха набързо.

Сподели другаде