Jump to content

Въпрос за Trend Micro PC Cillin IS 2007

Препоръчан пост

Кое .exe на Trend Micro PC Cillin IS 2007 да посоча като сканиращо на менажера си за теглене? Не е лесно да се открие сред голямото разнообразие от .ехе-та на този чудесен защитен пакет, пробвах голяма част от наличните, но като цяло в програмата липсва дори директория за антивирусния модул. Пуснах сканиране на голям файл, което да ми осигури достатъчно време за да видя реакциите в таск менажера, но и това не помогна, та накрая се отказах и реших да попитам - вярно, че програмата не е от най-популярните, но със сигурност е една от най-качествените и се надявам някой от четящите тази тема да помогне.

Благодаря за вниманието :).

Сподели другаде

За Download Master ли говориш? Аз пропускам този момент с автоматизацията в настройките на download мениджъра и сканирам на ръка. Нямам доверие нещо на някои автоматики. Имам повече търпение и смея да твърдя, че така е по-добре. :)
Сподели другаде

Не само за DM, а по принцип. В момента ползвам едновременно IE 7 и FF 2, съответно с IDA и IDM като менажери (опитах с един менажер, но това в някаква степен затормозява и забавя зареждането на менажерите).

Аз също не разчитам на това автоматично сканиране и винаги ръчно си проверявам изтегленото. Но не само аз ползвам компютъра, та затова и търся това .ехе. В определена степен на помощ идва и модулът за уеб сканирането, но все пак бих желал още едно допълнително подсигуряване :).

Сподели другаде

Добре.

Пусни си един Process Manager да видиш дали сканира в реално време антивируса, ако ползваш Download Manger и кога става това. Аз използвам друг антивирус и имам единствено проблем с архиви, след като ги дръпна. Ако архивите са кодирани, още по-зле. :)

Сподели другаде

За архивите е ясно - ръчното сканиране е почти неизбежно, защото е определящо зададеното ниво на сканиране, т.е. дали да е пълно (архиви, архиви с пароли и т.н.) или ограничено (с прескачане на безопасни разшерения - .mp3, .avi ..., доколкото и те са безопасни при "модерните" заплахи).

Много е трудно практически да се установи дали автоматиката действително работи или само активира ваденето на екран на процеса и е твърде възможно да търся нещо, което реално засега да не съществува. Усложняването се дължи на голямото количество .ехе-та, съдържащи се в Trend Micro, също както и при F-Secure (при последната все пак има такова .ехе, което вади на екран сканиране под DOS - визуализира се за миг чрез Command Prompt. Не е както при Kaspersky например - там има две едноименни .ехе-та в таск менажера и няма как да се сбърка - в папката е едно. При Trend Micro в таск менажера има изобилие от възможни отговори, а и това, което най-много се натоварва при зададено ръчно сканиране на голям файл при закачване към даунлоуд менажера са оказва нефункциониращо. Може би се изразявам малко неясно, а и проблемът не е чак толкова страшен - при евентуалното активиране на нашественик, то програмата би трябвало да реагира моментално.

Така или иначе, активирам ръчно сканиране на всеки файл, независимо от вида му - "парен и кашата духа", казват хората.

Благодаря за съдействието :).

Сподели другаде