Jump to content

Проблем с липсващи dll файлове при стартирате на ТВ тунер

man_to_fire

Препоръчан пост

Ако някой може да помогне предварително благодаря.Проблемът ми е,че имам тв тунер Haupauge и при опит да отворя тв програма ми излиза съобщение липсва quartz dll апликация,реинсталирай и тогава продължи.Но откъде да реинсталирам,при положение,че нямам инсталационен диск.Същото е и с радиото.Появява се същото съобщение.Не работят и някои плеъри,като например Уиндоус медиа плеър и BSплеър.Не се отварят някои видеоформати.Трябва ли да се преинсталира Уиндоуса?Този е Windows 2002 XP Profesional=
Сподели другаде

Този файл (Quartz.dll) е част от DirectX; можеш да провериш версията на DirectX и дали има липсващи файлове: Start -> Run... dxdiag -> DirectX Files. Ако е необходимо, можеш да свалиш последната версия на DirectX от официалната страница (~44.2 MB).
Сподели другаде

Първо искам да благодаря на panevdd,за помощта,която се опита да ми окаже,но липсващият ми quartz.dll не успя да се зареди и при проверката,която той ме посъветва да направя излиза че липсва и system dll.Не знам как да постъпя.Моля помогнете.
Сподели другаде

Опитай да "надградиш" DirectX като инсталираш последната версия от сайта, който съм посочил. Ако и това не реши проблема, ще търсим вариант за деинсталиране на сегашната версия на DirectX и повторното му инсталиране.
Сподели другаде

Благодаря колега,че се опитваш да ми помогнеш,но пак не се получава.System.dll се оправи,но този quartz dll,така и не иска.При всеки опит да оправя нещата се появява надписът,че липсва quartz.dll.Инсталирах последната версия на direct X от този форум,от м.Април,но пак не става.Опитах и като преинсталирах целия диск на тунера,но не става и не става.Само преинсталацията на ХР ли е изхода?Няма ли от къде да се изтегли този dll?
Сподели другаде

Предполагам, че си инсталирал новия DirectX направо върху стария... Опитай да деинсталираш старата версия с някоя програма (сега нямам време да търся, но имаше едно нещо DirectX Happy Uninstaller) и тогава да инсталираш новата. Файла вероятно си е там, явно не може да се регистрира правилно.

Добавено: DirectX Happy Uninstall 3.95.

Сподели другаде

Здравейте,и аз имам проблем с липсващи dll ,и пробвах всичката информация ,но единствено

ме пренасочват към програми за freescan ,които искат естествено закупуване ,а и не знам доколко

са удачни.Става въпрос за RTHDCPL.EXE и DLL user32.dll , за който ми излиза съобщение че е бил

преместен в паметта,защото носи адрес за който обхватът е бил резервиран за Windows.

DLL C:\Windows\system 32\HHCTRL.OCX и съответно доставчика ми би трябвало да се свърже

за нов dll.(което естествено няма да стане)

От цялата работа ми стана ясно,че RTHDCPL.EXE е процес използващ контролния панел

наRealtek HD Audio ,но как да го поправя или възстановя нямам представа.

Иначе намерих този user32.dll ,от сайта споменат по-долу ,но не го сваля,а нямам инсталационния

диск за да проверя за липсващи сис файлове.Ще бсъм благодарна на всеки ,който ми посочи

как да се справя с проблема.

ПП.В този случай да попитам и за Save StartDate.exe -не може да зареди защото Vcl50.bpl

не е намерен.По този проблем намерих един runtime Library Bundle на Дейвид Тайлър ,но той

включва доста приложения

* Delphi 5 runtime library - VCL50.BPL

* Customised Intel Signal Processing library - NSP.DLL, NSPPX.DLL

* Customised Intel Image Processing library - IPL.DLL, IPLPX.DLL

* Intel JPEG library - IJL15.DLL (there are more notes below)

* Pentium PNG library - LPNG-PX.DLL (more notes below)

едва ли ми трябват всичките ,а и вече се страхувам да инсталирам неща

за които нямам познания ,и нямам понятие коя дин.библ. за кой софтуер е.

Ако някой има тези познания ,моля да се отзове!Нямам идея как да постъпя!

Сподели другаде

От все сърце искам да благодаря на колегата panevdd,за помощта.С неговата неоценима помощ машината тръгна отново.Сега всичко работи,въпреки,че стартира бавно,но това ще го оправя.Рядко вече се намират хора,като него,готови да помогнат.Още веднъж благодаря!
Сподели другаде