gala Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Щеше ми се да сме малко по-нагоре ( примерно първи ), но.... Дано догодина имаме повече късмет. Все пак наистина преди и до тук не бяхме стигали, а и пето място си е едно добро класиране, да не бъдем максималисти. , Браво на Елица и Стоян, най- достойно представилите се, за момента, изпълнители от нашата страна на този конкурс. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
deyan Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 И аз тайно се надявах да сме първи, но не стана! Стопля ме това, че песента я имаше в класациите на почти всички страни, което говори, че се е харесала, а не сме разчитали на комсомолския принцип на гласуване на бивши и какви ли не колонии! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Поне с това 5-то място, следващата ни песен ( за другата година ) ще се класира директно за финала Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slow_burn Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Голямо браво на Елица и Стоян. Показаха, че в България може да се прави качествена и харесвана музика. Голям плюс е, че присъствахме в почти всички държави. Освен това те двамата ни осигуриха директно място сред финалистите. Благодаря им. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Обективно погледнато аз също харесах най-много сръбската песен,а на второ място поставях нашата, но общо взето от цялото гласуване човек може да разбере кой народ на коя народност симпатизира, а не коя песен е най добра.За България най слабо гласуваха прибалтийските страни,РУСИЯ, скандинавските страни,Украйна ,Молдова!Изобщо без коментар! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Мълча си аз, мълча си...и за 12-ти път от сутринта си пускам сръбската песен, и продължавам да се мъча да открия нещо привлекателно, уникално или самобитно в нея...и се чувствам като онова дете от приказката за новите дрехи на краля, дето не се стърпяло и извикало "Ми тя сръбската песен се е баси тъпата песен!!!". Абе братец ср'бски, као изопщо до финала се доклецахте с таа музикантичка дето ни на жена, ни на муж мяза? Е да де, те и Лорди не са върха на имидж-мейкинга, ама поне не пестят пари за жици. Ми то по-добре победата да беше отишла в украинския Азис, пеещ на немски. Кво пък, тъкмо щеше да напомня на Софи Маринова, дето пя на руски с ромски акцент. Поне песента на украинеца беше танцувална, а на тая "Молитва" даже сръбска скара няма да върви...Нерде Лорди, нерде Сърбия на финал. Иначе за друго не мога да се оплача - песента ни беше хубава и се класира на челно място, а в допълнение Мира Добрева беше най-очарователното лице, което показаха сред всички водещи на различните държави. Догодина сме директно на финал, време е да пращаме Азис с еднопосочен билет за Сърбия :) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
deyan Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Ами то 80% от песните звучаха като "Мелодия на годината" 85! Стари, изтъркани и до болка познати соц. шлагери. На фона на масовката се откроиха нашите хора, украинците, както и лани Лорди! Всъщност не веднъж си зададох въпроса "На кого е необходим този конкурс"? Всичко беше пунт и пластика, и фалш в промишлени количества! Всички, които се включваха от различните страни да съобщят резултатите от гласуванито бяха заучили някакъв не особено добре скалъпен шаблон за някво много добро шоу!?!? В края на краищата една наистина добра песен се класира пета и трасира пътя на следващия участник директно до финала! А сещате ли се какво ще представлява конкурса за българския представител на Евровизия догодина? От сега се плаша! Повече няма да гледам такива комсомолски мероприятия!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Мълча си аз, мълча си...и за 12-ти път от сутринта си пускам сръбската песен, и продължавам да се мъча да открия нещо привлекателно, уникално или самобитно в нея...и се чувствам като онова дете от приказката за новите дрехи на краля, дето не се стърпяло и извикало "Ми тя сръбската песен се е баси тъпата песен!!!". Абе братец ср'бски, као изопщо до финала се доклецахте с таа музикантичка дето ни на жена, ни на муж мяза? Е да де, те и Лорди не са върха на имидж-мейкинга, ама поне не пестят пари за жици. Ми то по-добре победата да беше отишла в украинския Азис, пеещ на немски. Кво пък, тъкмо щеше да напомня на Софи Маринова, дето пя на руски с ромски акцент. Поне песента на украинеца беше танцувална, а на тая "Молитва" даже сръбска скара няма да върви...Нерде Лорди, нерде Сърбия на финал. Иначе за друго не мога да се оплача - песента ни беше хубава и се класира на челно място, а в допълнение Мира Добрева беше най-очарователното лице, което показаха сред всички водещи на различните държави. Догодина сме директно на финал, време е да пращаме Азис с еднопосочен билет за Сърбия :) Ами то 80% от песните звучаха като "Мелодия на годината" 85! Стари, изтъркани и до болка познати соц. шлагери. На фона на масовката се откроиха нашите хора, украинците, както и лани Лорди! Всъщност не веднъж си зададох въпроса "На кого е необходим този конкурс"? Всичко беше пунт и пластика, и фалш в промишлени количества! Всички, които се включваха от различните страни да съобщят резултатите от гласуванито бяха заучили някакъв не особено добре скалъпен шаблон за някво много добро шоу!?!? В края на краищата една наистина добра песен се класира пета и трасира пътя на следващия участник директно до финала! А сещате ли се какво ще представлява конкурса за българския представител на Евровизия догодина? От сега се плаша!Повече няма да гледам такива комсомолски мероприятия!!! Напълно съм съгласна с мненията...снощи като свърши си пусна още един път сръбската песен...не можах да тазбера, защо тя е първа. още не мога да го разбера и осъзная... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 Браво на Елица и Стоян. Гладах вчера цялото цитирано като " прекрасно шоу". Аз не бих го определила като такова. Мисля, че нашите постигнаха много. Найстина много. Останах приятно изненадана от вота на Испания- 8т, Унгария- 8т. Изненада ме безумно приятно вота на Гърция- 12 точки за нас. Ами такова е- до вчера викахме братята Руси, а сега ще викаме братята Гърци. Интересно ми е къде точно в класациите на бившата СССР се намира България, защото реално при толкова страни, участнички от Бившата велика рус е нормално те да се подкрепят взаимно, което и направиха. Напълно обяснима тенденция. Интересно как България- Македония не успяха да запазят подобни отношения. Е, подкрепихме се един, други, но ....... За вота на останалите ни съседи, изобщо не ми се коментира,защото ще стане доста сложно.Иначе за песентта- нашата си беше най- хубава. Нестандартна, изумително съчетание на фолклорни мотиви и рок. Невероятно присъствие на сцената. Е, кажете как да кажа, че и другите представители го имаха, като ще излъжа. Като цяло песните бяха за мен с почти еднакво звучене- с някои изключения. Мисля, че в този конкурс не се гласува за песен, а за държава, според интереса. Този конкурс би могъл да бъде интересен прочит на отношението на света към България. Интересно как стана така, че себеподобните подкрепиха себеподобни. Много им еднакви вкусовете бре. Все пак, факта че Б-я е на 5 място говори много- пред таланта понякога и интересите позамлъкват. Ако бяхме поне малко и държава, освен че сме родина на много талантливи хора, Б-я щеше да е № 1. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 (Редактиран) Супер много се радвам за Елица и Стоян и тяхната песен "Вода". Наистина страхотно попадение... Направо ако бяхме и го спечелили този конкурс, щяхме да им смразим усмивките на лицата... Не ми се коментира вота на някои от съседните ни държави или държави на които по някакъв начин сме помогнали в миналото... Каквото и да е било - просто си е БИЛО за мое огромно съжален.... Бях чула преди конкурса още, не си спомням по радио или телевизия, при едно от гостуванията на гърка, той ни беше агитирал и беше казал че ако ние гласуваме за тях, те ще гласуват за нас. То така и стана. Явно когато решим и когато се обедим, може. Да не забравяме и дадените ни точки от останалите държави. Това че наистина присъствахме в листата на почти всяка държава показва, че сме успели да влезем под кожата на не малко хора.Аз лично не успях да гледам абсолютно всички песни, но ме учуди супер много че спечели подобна балада, при това и сръбска. Толкова ли се е отчаяла Европа, че да ни преспива тука с преспивна песен като "Молитва"?!?!Най ме учуди и вота на турците, които гласуваха за Армения, но така са решили, така са гласували... Накрая за да обобщя искам да кажа че на мен след нашата песен ми хареса действително тази на Sarmpel - Yassou Maria , както и на турците песничката не беше лоша, а макар и известен според мен място в призовите места имаше и DJ Бобо. Песента му, балета, музиката наистина ми допаднаха. Още 3-4 песнички имаше които така ми допаднаха, но като цяло и аз не мисля че спектакъла беше кой знае колко страхотен. За пореден път се видя че всичко е в доста голяма доза политическа игра, игра на симпатии то това кой на кого е съсед, коя държава от коя друга е част и т.н. Дано само следващите които ще изберем да са също толкова добри, а не да се изложим пред чужденците, както според мен най-вероятно ще стане, с някоя чалгаджийска песен...П.П. Поздравявам и се гордея със Стоян и СЪГРАЖДАНКАТА ми Елица. Страхотни сте! Продължавайте да ни радвате! Редактиран Май 13, 2007 от SURF_lady Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
baby_face Публикувано Май 14, 2007 Report Share Публикувано Май 14, 2007 И на мен не ми допадна сръбската песен особено. Плюс това беше от по-бавните, които скоро не бяха избирани в този конкурс. За мен фаворит беше песента на Македония (Каролина Гочева - Мойот Свет). Българската беше наистина добра, за което ги поздравявам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Май 14, 2007 Report Share Публикувано Май 14, 2007 Моите фаворити :>Някаква грозна сръбкиня, но пее много, също ми харесва - Молитва.Исландците с класическа рок балада :> Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DeadSmurf Публикувано Май 14, 2007 Report Share Публикувано Май 14, 2007 (Редактиран) Абе хора, сигурни ли сте, че това сръбското е женско??? Щото аз бая се съмнявам.А самата песен... не е доизпипана, можеше още да се постараят, а иначе нещото пее сравнително добре, но определено това не заслужава първото си място! :no: Редактиран Май 14, 2007 от Irina Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Май 15, 2007 Report Share Публикувано Май 15, 2007 (Редактиран) Показателно за отношението на сърбите към собствената им песен е един особено популярен в Белград виц:Въпрос: Защо пратихме Мария Шерифович на Евровизия?Отговор: За да не я вземат в казармата! Видя се обаче кои ни изпревариха - наброяващите стотици хиляди организирани в общности от бивша Югославия (само в една малка Австрия гастарбайтерите от там са 156 000, без да се броят натурализираните там граждани от бивша Югославия, студентите и пр.; ами в Германия - там има над 300 000 югоарбайтери, отделно натурализирани и студенти) заедно с подкрепата на бившите югорепублики; Русия и Украйна, подкрепяни помежду си и от някои други бивши съветски республики, също излязоха пред нашата песен. За милионите турски гастарбайтери от Германия, Холандия, Австрия, Швеция и другаде, от чиито компактни мюсюлмански общества са дошли гласовете за тяхната песен с танцуващите ханъми, също няма смисъл да се коментира. Като вземем пред вид и жалката тенденция напоследък, субкултурата да превзема навред масите, музикантите и певците/певачките с транссексуално поведение (Украйна, Сърбия), или пък разсъблечени певици, като че ли правят стриптийз като се увиват около микрофоните като около пилони, печелят подкрепа.Е, като отчетете горните немузикални обстоятелства и отделите настрани четирите песни от споменатите държави, ясно е коя песен е първа - "ВОДА"!!!!! Редактиран Май 15, 2007 от Neuton Gimic Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Май 16, 2007 Report Share Публикувано Май 16, 2007 А както и става по типично балкански сценарий, вече има и повдигнато обвинение, че сръбската песен е изплагиатствана от албанска песен. Може да сравните сами:http://www.thesun.co.uk/article/0,,11021-2...ID=1347_SUN2045 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост