Jump to content

Въпрос за драйвери за USB - бавна работа-РЕШЕНО!

viki72

Препоръчан пост

Здравейте!

Преди седмица си преинсталирах Windows. Сложих му драйверите от CD на дъното но нещо ме дразни! При всяко поставяне на преносимата памет /USB 2GB/ ми се появява съобщение че драйвера ми не е подходящ за УСБ-2.0 . Това не е кой знае какво , но е много бавен трансфера на данни. Ако искам да изтрия филм който съм качил за около 30мин. го трие за 3-5мин.

Моля помогнете ми!

Ако накой има нужния ми драйвер ще съ му благодерен да ми го прати на vihren_box@abv.bg

Дъното ми е BIOSTAR KX400-8XV

Редактиран от viki72
Сподели другаде

Ако ползваш Windows XP, не ти трябват допълнителни драйвери, но ти трябва Service Pack 1 или 2. USB2.0 поддръжката е вградена от SP1 нагоре. Отделните драйвери за USB2.0 са само за Win98/ME и трябва да ги има на диска.

Между другото дъното е Albatron KX400-8XV. ;)

Сподели другаде

Да разпознава го но излиза съобщение да пренастроя или включа флаш диска на вход с по-висока скорост.Вкючвах го в всички портове който имам на компа и все едно и също.

Като следвам съветника за инсталиране на нов хардуер , то си търси драйвер но не открива.Може би трябва да се настроят параметрите за скорост но незнам как :lookaround:

Ако знаеш?

Сподели другаде

Виж настройките в BIOS - има меню USB 2.0 Controller, трябва да е разрешен; дай една снимка на USB контролерите от Device Manager и кажи дали си инсталирал SP2 (ако си с WindowsXP).
Сподели другаде

Пробвай да изтеглиш драйвера за USB 2.0 поддръжка - http://www.treiberupdate.de/treiber-downlo...p;sys=WindowsXP

Ако не стане с него, пробвай с комплексия драйвер за Albatron - http://drivers.softpedia.com/get/BIOS/Alba...-Bios-105.shtml

Сподели другаде

Виж настройките в BIOS - има меню USB 2.0 Controller, трябва да е разрешен; дай една снимка на USB контролерите от Device Manager и кажи дали си инсталирал SP2 (ако си с WindowsXP).

Да имам sp2 но моля те кажи ми подробно стъпките за тези настройки!

Tragedy ще пробвам и твоя начин и ще кажа за резултата

Сподели другаде

В BIOS-а се влиза с натискане на DEL или F2 по време на инициализацията на устройствата още в началото на стартиране на компютъра. Някъде из настройките там трябва да има секция Integrated Perpherals. Вътре трябва да има настройка за включване и изключване на USB2.0 контролера. За всяко дъно е различно. Ако намеря ръководство за дъното ти, ще напиша точните опции.
Сподели другаде

В BIOS-а се влиза с натискане на DEL или F2 по време на инициализацията на устройствата още в началото на стартиране на компютъра. Някъде из настройките там трябва да има секция Integrated Perpherals. Вътре трябва да има настройка за включване и изключване на USB2.0 контролера. За всяко дъно е различно. Ако намеря ръководство за дъното ти, ще напиша точните опции.

благодаря ти!

Сподели другаде

Намерих. Ето за всеки случай: влизаш в BIOS-а, после отиваш на страница Peripherals, после VIA OnChip PCI Device и ще видиш настройките за USB контролера.

- USB Controller - не съм напълно сигурен дали трябва да е включено или изключено, защото, като чета написаното от пичовете от Albatron, се обърквам. Опитай първоначално да е включено, а ако не става както трябва, го изключи.

- USB 2.0 Controller - Enabled;

- USB 2.0 Driving - ако не е на 11, смени стойността да е такава;

- USB Device Support - Enabled;

Сподели другаде