Vankata Публикувано Март 11, 2007 Report Share Публикувано Март 11, 2007 Здравейте Вчера вечерта много ми трепкаше монитора и реших да видя на колко херца съм го остави и като влезнах,видях, че си бяха на 85, обече той пак препкаше. Затова реших да махна онази отметка отдолу, където пише (Скрити възможности...) и там се появиха още херци, между които да мога да избирам. Аз натиснах на 100 херца и монитора изгасна. След рестартиране, точно преди да влезна, пак самостоятелно изгасва. Някой може ли да ми каже как да си го оправя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Март 11, 2007 Report Share Публикувано Март 11, 2007 Защо не опиташ да вържеш втори монитор , откъдето да настроиш първия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vankata Публикувано Март 11, 2007 Author Report Share Публикувано Март 11, 2007 Нямам друг монитор ;( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 11, 2007 Report Share Публикувано Март 11, 2007 Както си в Safe Mode, цъкаш с десен бутон на My Computer -> Manage -> Device Manager. Намираш си видео картата (обикновено е в раздел Display adapters), десен бутон върху нея -> Uninstall. След като рестартираш ще можеш отново да си инсталираш драйверите и да си я настроиш.Тези указания важат за WindowsXP; ако си с друга ОС - пиши коя е. По принцип по-лесно е да деинсталираш драйверите на видео картата през Control Panel -> Add/Remove Programs, но тъй като не си казал модела на видео картата и дали си инсталирал драйвери, съм написал "универсалния" метод. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Март 11, 2007 Report Share Публикувано Март 11, 2007 (Редактиран) Погледни и това Vankata: Възстановяване на опреснителната честота при неработещ монитор:Случвало ми се е понякога да си пусна монитора на по-голяма честота, отколкото поддържа и след това да не мога да върна старото състояние и съответно да не виждам нищо, освен един черен екран. Имам в предвид случаите когато вместо бутона Aply натисна ОК и не ми се появява онзи прозорец който ме пита дали искам да запазя промените така или след 15 секунди ще ми възстанови оригиналните настройки. Та в такава ситуация варианта е да се рестартира компютъра, да се влезе под Safe Mode и да се оправи така монитора. Да, ама има по-лесен начин wink.gif 1. натиснете няколко пъти клавиша Esc (това ще затвори всички прозорци, които не могат да се минимизират - да, има такива прозорци)2. натиснете клавишната комбинация Win+M, която ще минимизира всички прозорци (Win+D върши същата работа)3. преместете мишката така, че да отидете в някой от горните два ъгъла на монитора (лесно е, просто движете нагоре и надясно/наляво известно време). Така като чукнете с десен бутон, ще се сигурни, че не сте върху някоя икона.4. натиснете десния бутон на мишката5. натиснете буквата R6. натиснете клавишите Ctrl+Shift+Tab7. натиснете клавишите Alt+v (може да натиснете 6 пъти клавиша Tab, ако сте в режим на писане на кирилица)8. натиснете клавишите Ctrl+Tab 2 пъти9. натиснете клавиша Tab 2 пъти10. натиснете поне два пъти стрелката нагоре11. натиснете клавиша Enter (може да натиснете два пъти клавиша Tab и след това Enter) Еми това е, би трябвало всичко да се оправи. Този трик съм го намерил собственоръчно и всъщност не е никакъв трик, а просто клавишни комбинации, които водят до желания резултат - намаляването на херците на дисплея.Другия вариант е просто да намалите разделителната способност, като последователността е същата до стъпка 6, а при стъпка 7 натиснете два пъти клавиша Tab, после стрелката наляво няколко пъти и след това клавиша Enter (може да натиснете клавиша Tab 5 пъти и след това Enter). Цитирам Миленски (Tragedy) от тази тема. Редактиран Март 11, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vankata Публикувано Март 11, 2007 Author Report Share Публикувано Март 11, 2007 orion, това, което си написал, е супер . Обаче има още един проблем. Когато си пускам компа, той не ми влиза директно в акаута, а ми излиза онова прозорче и ме пита в кой акаунт да влезна.Как мога да го оправя, че веднага да влез в акаунта? panevdd, с Windows Xp съм, видео картата ми е Nvidia Geforce FX 5200. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 11, 2007 Report Share Публикувано Март 11, 2007 Първия проблем явно си го решил, за втория - виж втора точка от тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vankata Публикувано Март 12, 2007 Author Report Share Публикувано Март 12, 2007 (Редактиран) Мерси.Вече всичко се оправи.По този начин го наравих. Както си в Safe Mode, цъкаш с десен бутон на My Computer -> Manage -> Device Manager. Намираш си видео картата (обикновено е в раздел Display adapters), десен бутон върху нея -> Uninstall. След като рестартираш ще можеш отново да си инсталираш драйверите и да си я настроиш.Тези указания важат за WindowsXP; ако си с друга ОС - пиши коя е. По принцип по-лесно е да деинсталираш драйверите на видео картата през Control Panel -> Add/Remove Programs, но тъй като не си казал модела на видео картата и дали си инсталирал драйвери, съм написал "универсалния" метод. Редактиран Март 12, 2007 от Vankata Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост