Jump to content

Защо не ми се инсталират драйверите?

dallaz

Препоръчан пост

Става дума за компютър с дъно Asrock K7m.. и т.н.Вчера го преинсталирах с W XP 2.Стигнах да аудиото,видеото и лана.

Пуснах диска който върви с компа,от папка "Drivers" от диска пуснах да се инсталират съответните драйвери - последва рестарт на компа.До тук всичко 6.Отварям Device Manager и ...пълно с жълти въпросителни т.е. драйверите не се инсталирали!!!Нито един от тях.Даже по време на инстала на LAN драйверите ми излезе надпис Can not find prorer NIC.

Ако обичате помогнете да се оправя с тая бъркотия - ако трябва пак ще го преинсталирам тоя Windows,но защо драйверите не работят?Свалих от сайта на производителя нови драйвери и след опит за инсталиране се получи същия резултат - ужким се инсталираха , а всъщност не са .Не работи нито звука нито видеото нито лана.HELP!

Сподели другаде

В каква последователности инсталираш драйверите? По принцип първо се инсталират тези за chipset-а, след това драйверите за аудиото, тези за мрежовите устройства и накрая - драйверите за видеото.
Сподели другаде

В каква последователности инсталираш драйверите? По принцип първо се инсталират тези за chipset-а, след това драйверите за аудиото, тези за мрежовите устройства и накрая - драйверите за видеото.

OffTopic: за дъното съм съгласен, но за останалите защо използваш тази поредност?

Сподели другаде

При инсталация в тази последователност съм срещал най-малко проблеми; обикновено отварям Device Manager, подреждам устройствата по начин на свързване (View -> Devices by connection) и следвам логиката на свързване.
Сподели другаде

Извинявам се , че се забавих с отговора.Открих причината и тя е адски банална.Просто в бързината ,едно недооглеждане, и съм вкарал в СД-рома диска на друг компютър.Заблудата е дошла от това че и двата са с Аsrock дъна

и външно дисковете много си приличат.Извинявам се за безспокойството-проблема вече е решен.

Сподели другаде