Jump to content

Загуба на шернати папки

Препоръчан пост

Не знам дали тук муе мястото, но имам едно питане - Значи днес ми се случи нещо много странно. Имам връзка с компа на брат ми и съответно шернати папки, но днес изчезнаха и не мога нито аз нито той да ги шернем отново, ако някой знае каква е причината много моля да каже.

За малко да забравя, другото което ме тормози е , че понякога иска да ме препраща към администратора на компа, като администратора съм аз...??? какво му сбърках :crosseyes1:

Сподели другаде

Ами те бяха шернати с двете отметки които споменаваш, но днес се прибирам от пазар пускам шернатата папка и виждам само моите от моя компютър, които след 10 секунди изчезнаха и от при мен. Иначе отметките си стоят , пробвах и с други папки да не би да е станало нещо но другият компютър въобще не открива мрежа, като му дам Показване на компютрите от работната група ми изписва Mshome e недостъпна.Може да нямате право да ползвате този мрежов ресурс.Обърнете се към Администратора на този сървър, за да разберете дали имате права за достъп.

и после:

The list of servers for this workgroup is not currently available

Просто не знам какво да правя опитах да направя друга група но нищо не се получи.

Сподели другаде

И двата не се виждат взаимно, и и двата дават една и съща грешка. А на шернатата папка от Properties -> Sharing -> menu: Network sharing and security слагам отметки на: Share this folder on the network и Allow network users to change my files.
Сподели другаде

Control Panel -> Network Connections -> десен клик върху мрежата -> Properties. Има ли отметки на Client for Microsoft Networks и File and Printer Sharing for Microsoft Networks?

Да не си инсталирал или да имаш инсталирана защитна стена, която да спира достъпа?

Сподели другаде

Не само на Windows firewall-a имам но тя е настроена да дава достъп.

ЕДИТ: Control Panel -> Network Connections -> десен клик върху мрежата -> Properties. Има ли отметки на Client for Microsoft Networks и File and Printer Sharing for Microsoft Networks?

Има отметка на всичко

Редактиран от Shak
Сподели другаде

Има грешки -> Error ->Source - SideBySide, както и Warning -> Tcpip

ЕДИТ: Снощи за малко отчете че съм създал някаква мрежа но днес пак не я открива

ЕДИТ 2 : Оправих нещата, оказа се, че Windows Firewall-a беше пренастроен и блокираше всичко, вчра не съм го забелязал съжалявам за трудностиите, които ви създадох

Редактиран от Shak
Сподели другаде