Sir William Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 Аз обичам да преинсталирам, инсталирам от нула операционни системи. Било то Линукс, Windows и какви ли още не. Но си имам един комп с инсталация от май 2005 на Windows XP Pro (SP2). Никаква профилактика, освен редовни ъпдейти, почистване на регистри и ненужни файлове с WinXP Manager. Както и антивирусна Dr.Web, антиспай Spybot и а-squared, защитна стена (n.a). Всичко е официално лицензирано, няма варез. Хиляди инсталации на разни програми и последващи деинсталации. Засега работи повече от перфектно, като не дефрагментирам харддиска редовно. От първоначалната инсталация е дефрагментиран само три пъти с Raxco Perfect Disk (пробна версия, за проба - естествено). Всичко е О'кей. Не знам дали се дължи на късмет при конфигурацията на хардуера или недопускане на вредни приложения. Не знам. С този комп най-често влизам в Интернет и е максимално натоварен като домашен. Странно, не се скапва. Ще го държа до последно. Снимка от WinXP Manager:http://www.picvalley.net/u/10/9174_425.PNG Забравих... Имам си и един Линукс на същия харддиск, като съм го ползвал понякога за леки проблеми с Windows (или бозата, както е известен в Юникс-гуру средите и IT сленга). А кaк е при вас с инсталациите и преинсталациите на Windows? На колко време и защо инсталирате или преинсталирате Windows? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 И аз обичам да си инсталирам сам системата, но главно, за да съм сигурен, че всичко е наред... определено не го правя за удоволствие, една инсталация с всичко необходимо за нормална работа системата ми отнема средно около 3 часа. Тук се включва инсталацията на актуализациите (свалям си ги и си ги пазя), настройки на системата и дефрагментиране. Предпочитам безплатните приложения; в момента изучавам Ubuntu - пуснал съм го с виртуална машина. Не използвам програма за почистване на регистъра, не съм срещнал такава, която да ми хареса. За дефрагментирането предпочитам Diskeeper, но в последните месеци диска ми е препълнен, така, че и това не правя. Общо взето, държа всичко да ми е актуализирано до последно - от BIOS на дъното и записвачката до офис пакета и browser-a. Компютъра е "домашен" и се ползва от двама души, съответно ежедневно се инсталират и деинсталират приложения; старт менюто вече не се събира на екрана, от известно време съм сортирал програмите по категории в самите папки на менюто. Засега системата се държи добре, въпреки, че е инсталирана отдавна - снимка от Everest:http://img521.imageshack.us/img521/8416/xpju4.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 Интересна тема. Лично аз също обичам да преинсталирам (звучи леко извратено дори ), стига да не е твърде често. За последно не мога да кажа кога съм преинсталирал, просто защото не помня. Доста ръчкам машината и върху нея пада всичкия разновиден товар: видео обработка, аудио обработка, гледане на филми, игри от дъжд на вятър, малко превод на филми, много интернет сърфиране, почти постоянна инсталация и деинсталация на програми, слушане на музика и др. Да не говорим за експериментите с регистратура и файлове, което и именно често води до преинсталация. Какво да направя като обичам да ръчкам навсякъде. Наскоро си улесних живота като ползвам Acronis True Image и при нужда възстановявам инсталацията. Както казах, обичам да преинсталирам, но да не е често, а с моето ръчкане става по-често, отколкото ми се иска. Така работа за 4-5 часа се побира в 5 минути. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Livingdead Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 http://img58.imageshack.us/img58/7095/wininstallej2.png На мен горе-долу скоро ми се наложи да преинсталирам, поради тотално скапване, нооо се случват и такива неща. По принцип много обичам всичко да е празно и чисто и да започвам отначало да си инсталирам нещата, но в същото време мразя да ми се губят някои от настройките и да трябва да се занимавам и с тях наново... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 (Редактиран) Честно казано, аз обичам за удоволствие да си преинсталирам (не че системата ми е била винаги безупречна и не ми се е налагало).Също ежедневно инсталирам и деинсталирам постоянно.Иначе, ако човек реши може и доста години да не стигне до преинсталация, но... не казвам че бих постигнал това без Backup, но какво пък му е лошото на него.Преинсталацията обаче все пак би ми липсвала, ако това продължи до безкрайност.Не мога да се похваля с толкова стари инсталации като вас, просто защото си смених скоро компютъра а старите ги побърквам от какви ли не експерименти, но аз все пак така си се уча http://www.softvisia.com/orion/Drugi/OS.jpg Обаче за сега мога да кажа че Windows XP Pro (SP2) ми е любимата ОС (може би защото още не съм ползвал Линукс - не знам)Norton Ghost ми стана една от любимите програми вече, тъй като спестявам доста време от това че не се налага преинсталиране а и не се притеснявам от нищо което може да се случи.Колкото до антивирусните, ползвам разбира се, както и дефрагментатор и програмки за почистване на регистрите.Съвсем скоро се запитах: защо ли не опитам без антивирусна, ей така за спорта...? Още не ми стиска обаче, а и - навикът си е навик.Пък и защо да се лишаваме от полезни неща с които сме свикнали, то това важи и за преинсталацията според мен... Редактиран Март 6, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Март 6, 2007 Author Report Share Публикувано Март 6, 2007 Нека да уточня. На този комп не съм инсталирал наново или преинсталирал Windows XP. Имам късмет. Вероятно не съм инсталирал като антивирус Norton, Panda или подобни интегриращи се в ОС програми и подобни. Но видях много голям проблем с новата комплексна защита на Microsoft - OneCare. Ужас! Добре, че намерих инструмент за почти пълна деинсталация на тази бъгавия. Отврат, макар да претендират за качества нашите любимци Microsoft. Ужасно добре се вгражда този OneCare и после е доста трудно за "разбирачи" да се оправят. След малко търсене успях да махна тази дивотия. Съмнявам се, че Microsoft ще се оправят с енжина на братята румънци (който подозирам, че използват от купената румънска антивирусна програма). Антивирусната програма май е засега (според мен) една от основните причини за така нареченото "сбозявване". Май е по-добре да нямаш антивирусна програма и защитна стена, отколкото да пробваш маса "защити" онлайн. Но за мен засега безплатна алтернатива за защита на Windows няма. Пишем вируси и ги лекуваме. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Март 7, 2007 Report Share Публикувано Март 7, 2007 Ето и моята статистика:http://img182.imageshack.us/img182/2798/picture31yk4.png Мислех, че от повече време не съм си инсталирал Windows. По принцип и аз се ровя доста из нещата, пипам насам-натам, действам на метода на проба и грешка или "око да въди, ръка да пипне" и затова ми се налагаше често да преинсталирам. Сега пък нон-стоп слагам програми, за да ги тествам преди да ги пусна на сайта или пък правя актуални скрийншоти, така че става голямо мазало. В интерес на истината не ползвам програма за почистване на регистрите, не дефрагментирам много често (имам два харда по 160 гига и става бавничко) и доскоро нямах антивирусна програма. Ама си работи машинката спокойно и без проблеми. Ще взема скоро да си преисталирам всичко наново и да направя един image на харда, че да си реша доста проблеми и да ми е спокойно, че бързо мога да възстановя всичко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coldy Публикувано Март 13, 2007 Report Share Публикувано Март 13, 2007 Добре, че беше тази тема да се сетя да проверя и моя http://img137.imageshack.us/img137/3887/untitledyn4.jpg p.s. Златинов, ако разкриеш с коя команда извеждаш датата в command prompt предполагам повечето участници ще се включат Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pit Публикувано Март 24, 2007 Report Share Публикувано Март 24, 2007 p.s. Златинов, ако разкриеш с коя команда извеждаш датата в command prompt предполагам повечето участници ще се включат Въпросната команда в command prompt е "systeminfo" Показва подробна информация за компютърната система 1]Start>Run>cmd>ok 2]systeminfo>Enter Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Maniac Публикувано Март 24, 2007 Report Share Публикувано Март 24, 2007 Добър вечер! Благодарение на Pit и аз ще се включа в темата.Original Install Date: 07.5.2005 , 18:24:05Моята машина се крепи на NOD32, ewido anti-spyware microscanner и opera, а програма за почистване на регистри още както каза Sir William не съм си харесъл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Март 25, 2007 Report Share Публикувано Март 25, 2007 Добър вечер! Благодарение на Pit и аз ще се включа в темата.Original Install Date: 07.5.2005 , 18:24:05Моята машина се крепи на NOD32, ewido anti-spyware microscanner и opera, а програма за почистване на регистри още както каза Sir William не съм си харесъл. Привет, немога да повярвам , аз също се доверявам на NOD32, програми за регистрите, имам доста, просто и аз много обичам да се ровя в тях . Oбичам да преинсталирам Windowsa не ползвам Linux, но смятам да сложа Ubunto.....Поздрави на всички!!!! http://img85.imageshack.us/img85/8665/sp3220070325104549yo8.th.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
saejoh Публикувано Март 25, 2007 Report Share Публикувано Март 25, 2007 Не съм го преинсталирал откакто съм го инсталирал - далечната 2003 г., март или април. Даже и аз се учудвам, но ей богу - факт. Откакто намерих и Линукс дистро, което най ми допада, само го ъпдейтвам редовно - три -четири пъти на месец, без да скачам от дистро на дистро. Ако много човърках, сега да съм заприличал на това Успех на всички! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RMPG Публикувано Март 25, 2007 Report Share Публикувано Март 25, 2007 Името говори само по себе си ....Преинсталирах Windows-a скоро иначе не го бях преинсталирал 7-8 месеца... http://img256.imageshack.us/img256/5449/xposhx3.png Но това вече се отнася за старият "кошник", днес ще си взимам нов... доста по-добър! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lara_mia Публикувано Март 25, 2007 Report Share Публикувано Март 25, 2007 Темата е интересна.Винаги може човек да научи нещо ново.Моето ХР последно го преинсталнах преди две години.Бачка добре,сравнително стабилно и бързо.Ползвам обаче няколко програмки за оптимизиране на регистрите и като че ли има ефект от тях.Дефрагментирам със System Mechanic 6 и с TuneUp.Веднъж ми се наложи да въстановя системата към предишно състояние и Уиндоския restor не можа да възтанови някой от фаиловете.Тогава използвах вградената в System mechanik 6 функция за снимка на оптималното състояние на ОС .Това програмата си го изпълнява автоматично след всяко оптимизиране на регистрите-прави компресирано копие на оптималното състояние,и създава възтановителни точки по дати.Ефектът беше 100% възтъновяване и спасение от преинсталиране.Също така и очистване от вредители които поизпотиха антивирусната.Ползвам Awast и съм много доволна,но в случая(става дума за генератор на троянски коне,не ви го пожелавам-за една секунда генерира около 1000 троянеца) дори Awasta се затрудни с изолирането им.Бях започнала да преинсталирам,но реших за последно да пробвам оптимизиращите програмки и те свършиха черната работа.Така че,на всички които им се налага преинстал,преди тотално да са забили компа(до положение черен екран) препоръчвам ползването на програмки като Ad-Aware, Sistem mechanic 6 , Tune Up.Компа ми е домашен,включен почти денонощно в мрежата.Инсталирани са над 200 програми и постоянно деинсталирам и инсталирам нови.Пробвам всичко на него и също обичам да се ровя из регистрите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Май 14, 2007 Author Report Share Публикувано Май 14, 2007 M$ Windows XP системата ми от две години, за която споменах в началото на тази тема вече не съществува. Вчера направих преинсталация на компа, който най-много използвам и си имам чисто нов "джам". Причината беше, че имаше доста голямо забавяне при старт на системата, при работа с по-тежки приложения и прочее. След инсталацията от "нула" всичко си дойде на мястото. Не съм ползвал абсолютно никакви акрониси, "духове" на Нортън и разни бекъпи на драйвери. Преинсталирах всичко от нула и "джама" тръгна повече от добре. След хиляди инсталации на програми, чистене на регистри, тунинг си направих един извод, който може би не всички споделят:Никога вече няма да използвам вече измислени ъпдейт пакети като Autopatcher и подобни самоделки. Има страхотно много излишни и бих казал вредни моменти, защото "пачъра" позволява да се инсталират кръпки и допълнителни приложения почти без контрол. Да не говорим, че инсталатора на прочутата дивотия, наречена "Autopacher" е правен в час по трудово. И е на английски, като максимално затруднява потребителя... При мен новоинсталираната система се ъпдейтна успешно с повече от 70 кръпки, като след инсталация на Windows XP не замислих да направя грешка. Тоест да инсталирам Autopacher. Без самоделката "джама" е пушка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост