vanq Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 Здравейте,въпроса ми е следния-абонирах се в един руски сайт за новини,но още след получаването на първите ,имам някакъв проблем -просто не мога да ги разчета,файловете са на йероглифи .Ако някой знае къде е причината,моля да ми помогне! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 С коя програма четеш новините? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanq Публикувано Март 6, 2007 Author Report Share Публикувано Март 6, 2007 Извинявам се,пропуснах да кажа че ги получавам на пощата си Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 А с коя програма си четеш пощата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanq Публикувано Март 6, 2007 Author Report Share Публикувано Март 6, 2007 Не те разбирам,значи получавам ги като писмо с прикрепен файл,който не разчитам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 Да речем, че си си отворила пощата и в момента разглеждаш полученото писмо (не прикачения файл); кажи какво пише в заглавната лента* на програмата с която го четеш (писмото)?След това кажи какво пише в заглавната лента на програмата, когато отвориш прикачения файл. *"Заглавна лента" се нарича лентата, показваща името на приложението и текущия документ; по подразбиране се намира над менютата в съответното приложение, пример (оградената област):http://img294.imageshack.us/img294/310/zagqy2.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanq Публикувано Март 6, 2007 Author Report Share Публикувано Март 6, 2007 ако правилно съм разбрала обяснението ти,то програмата е Опера Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 Опитай така: менюто View -> Encoding -> Cyrillic -> Automatic detection.Ако не се получи, отвори менюто Tools -> Preferences -> Advanced -> раздел Fonts -> бутон International fonts... -> раздел Writing system -> в полето да е Cyrillic. След това презареди страницата (или отвори отново писмото).Ако и така не стане, ще трябва да експериментираш и да изредиш всички кодировки от менюто View -> Encoding.Кажи все пак коя е програмата, с която отваряш самия файл (не писмото). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanq Публикувано Март 6, 2007 Author Report Share Публикувано Март 6, 2007 програмата пак е Опера ще опитам по начина който ми каза,дано се получи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanq Публикувано Март 6, 2007 Author Report Share Публикувано Март 6, 2007 благодаря ти pan evdd сега го чета макар и на руски -стана така от изглед-на кодиране-оттам кирилица и още на първото-автоматичен избор се оправи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост