Jump to content

Проблем с четенето на новини

Препоръчан пост

Здравейте,въпроса ми е следния-абонирах се в един руски сайт за новини,но още след получаването на първите ,имам някакъв проблем -просто не мога да ги разчета,файловете са на йероглифи .Ако някой знае къде е причината,моля да ми помогне!
Сподели другаде

Да речем, че си си отворила пощата и в момента разглеждаш полученото писмо (не прикачения файл); кажи какво пише в заглавната лента* на програмата с която го четеш (писмото)?

След това кажи какво пише в заглавната лента на програмата, когато отвориш прикачения файл.

*"Заглавна лента" се нарича лентата, показваща името на приложението и текущия документ; по подразбиране се намира над менютата в съответното приложение, пример (оградената област):

http://img294.imageshack.us/img294/310/zagqy2.png

Сподели другаде

Опитай така: менюто View -> Encoding -> Cyrillic -> Automatic detection.

Ако не се получи, отвори менюто Tools -> Preferences -> Advanced -> раздел Fonts -> бутон International fonts... -> раздел Writing system -> в полето да е Cyrillic. След това презареди страницата (или отвори отново писмото).

Ако и така не стане, ще трябва да експериментираш и да изредиш всички кодировки от менюто View -> Encoding.

Кажи все пак коя е програмата, с която отваряш самия файл (не писмото).

Сподели другаде