stanilabg Публикувано Март 4, 2007 Report Share Публикувано Март 4, 2007 Опитах се да инсталирам нов драйвър на Realtek AC'97 Audio и звука ми се развали, някакво страшно звучение, забавено. Помислих, че трябва и нов драйвър на nVidia - и него инсталирах. Пак нищо. Деинсталирах ги и инсталирах оригиналните си драйвъри от компакт диск - нищо. Какво да правя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Март 4, 2007 Report Share Публикувано Март 4, 2007 Кажи каква е машината. Каква операц. с-ма използваш, XP ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 4, 2007 Author Report Share Публикувано Март 4, 2007 Кажи каква е машината. Каква операц. с-ма използваш, XP ли? XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 4, 2007 Author Report Share Публикувано Март 4, 2007 http://img443.imageshack.us/img443/8981/20...04201217pz4.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 4, 2007 Report Share Публикувано Март 4, 2007 Начин за добро и пълно премахване на драйвера и инстлиране на нов:1) Сваляш и инсталираш Driver Cleaner 1.5 Professional (2.7MB).2) Премахваш драйверите на Realtek от Add or Remove Programs. Ще поиска рестарт, на който се съгласяваш.3) Влизаш в Safe Mode. Става с постоянно натискане на F8 след първоначалния екран с разпознаване на твърдите дискове и оптичните устройства. Можеш да започнеш с натискането още докато ги засича. Трябва да се появи меню с избор на няколко режима на стартиране. Safe Mode е най-горният.4) Стартираш Driver Cleaner. От падащото меню избираш Realtek Audio и натискаш бутона Start. Това ще изчисти останалите файлове и редове в регистратурата, които деинсталацията на драйвера не премахва.5) От меню Tools избираш Cab Cleaner. От падащото меню ще имаш .cab файлове. Избираш първия файл в списъка и кликаш бутона Start, за да се почисти и той от предните драйвери на Realtek. Повтаряш процедурата за всеки .cab файл. Може да отнеме време за Driver.cab, просто го изчакай.6) Рестартираш компютъра нормално и си инсталираш най-новите драйвери, чиято версия в момента е 1.54. Можеш да си ги свалиш от един от следните линкове:Realtek High Definition Audio Codec R1.57 (24.9MB)Realtek High Definition Audio Codec R1.57 (24.9MB)Realtek High Definition Audio Codec R1.57 (24.9MB) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 5, 2007 Author Report Share Публикувано Март 5, 2007 Направих всичко точка по точка. Не работи - в момента няма никакъв звук. Това ми показва:http://img329.imageshack.us/img329/6455/20...05203058sr9.jpg http://img329.imageshack.us/img329/9498/20...05203204ky0.jpg Да не би да трябва същото нещо да направя и с nVIDIA? И, има ли значение дали инсталирам най-напред nVIDIA или най-напред Realtek?Дай най-новите драйвъри на nVIDIA ако можеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 5, 2007 Report Share Публикувано Март 5, 2007 Свали си драйверите от страницата на MSI за твоето дъно и инсталирай драйверите за звука. Ако това не помогне, инсталирай системните драйвери (NVIDIA nForce3 System Drivers). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 6, 2007 Author Report Share Публикувано Март 6, 2007 Свали си драйверите от страницата на MSI за твоето дъно и инсталирай драйверите за звука. Ако това не помогне, инсталирай системните драйвери (NVIDIA nForce3 System Drivers). Свалих и инсталирах драйверите на дъното, но звука пак се развали - същото като в началото на проблема. Деинсталирах ги отново и рестартирах компа. След като се включи ми изписа, че намерил нов hardware(?), и искаше да сложа исталиращия диск(не пишеше коя програма иска да инсталира). Пробвах с диска на който, ми е Realtek AC'97. Питаше дали да инсталира автоматично? Кликнах на "да" и работата се получи. Всичко върви без проблеми(да чукна на дърво), ама сигурно със старите си драйвери, защото диска ми е от времето когато съм купувал компа - 2005. Искам да попитам дали има смисъл да се слагат нови драйвери, от тези, които се използват в момента на пример, и защо? И как да разбера кои са подходящите, и дали си заслужава? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 Искам да попитам дали има смисъл да се слагат нови драйвери, от тези, които се използват в момента на пример, и защо? И как да разбера кои са подходящите, и дали си заслужава?Зависи. Обикновено по-новите драйвери са по-добри, но не винаги. Обикновено оправят бъгове и проблеми, но могат и да създадат нови. Трудно можеш да разбереш, без да тестваш. Подходящи са тези, които ти вършат работа. Щом работят, можеш да ползваш и най-старите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karazorel Публикувано Януари 5, 2008 Report Share Публикувано Януари 5, 2008 Здравейте! Имам малък проблем, преинсталирах windows-а но сега нямам звук, преди бях с soundmax но сега не става, ето данните за компютъра ми Дънна платка: Тип централен процесор Intel Celeron D 345, 3066 MHz (23 x 133) Дънна платка Asus P4P800-X (4 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN) Чипсет на дънната платка Intel Springdale i865PE Мултимедия: Звуков адаптер Analog Devices AD1888 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] Моля ви се кажете какви драйвери да сваля!!!!!!!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 5, 2008 Report Share Публикувано Януари 5, 2008 SoundMAX/Analog Devices 5.12.01.3665 за твоето дъно можеш да изтеглиш от сървърите на ASUS (не знам кой ще е най-бърз за теб): глобален, САЩ, Европа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост