coojoe_213 Публикувано Март 4, 2007 Report Share Публикувано Март 4, 2007 Привет. Работя с два компътъра. Единият е с Windows XP, a другия с Windows 98 SE. Имам споделена връзка между двата с интернет. Този който е с XP, ми е главен (относно интернета), а относно другия, не мога да вляза в нито един сайт. Всичко е свързано както трябва, настройките са също както трябва. Примерно реша да вляза в www.softvisia.com, влизам в самия сайт, но във форум не мога. Изписва ми това: ''The program has perfomed az illegal operation and will be shut down. If the problem persist, contact the program vendor.'' Ако реша отново, примерно да играя online bridge, влизам си с паролата, изписва ми:'' моля почакайте, докато зареди'', и за един път ми се появява това съобщение. Където и да вляза е така. Има ли решение проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Март 5, 2007 Report Share Публикувано Март 5, 2007 Обясни моля те подробно какви настройки си направил по свързването на двата компютъра. Само те моля да не казваш, че си прочел всичко и си го направил както трябва, защото това няма да ни помогне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Март 5, 2007 Author Report Share Публикувано Март 5, 2007 Така, относно интернета, направих всичко и си пуснах интернета на втория компютър, имам интернет. Специално съм прочел темата за свързване на два компютъра от този сайт, четири пъти и стана. Но не е това проблема. Включвам си компа, искам да вляза в интернет, щракам, влизам. Отваря ми се локалната страница на моя интернет доставчик, и там нямам никави проблеми, влизам си във форума..., пример за www.abv.bg- нямам проблем никакъв, data.bg- и там нямам проблем. Въпроса ми е, да не би защото съм с Windows 98 да е така, но пак няма логика. Разбира те ли, имам нет, но в повечето сайтове ми изписва това:''The program has perfomed az illegal operation and will be shut down. If the problem persist, contact the program vendor.'' Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 5, 2007 Report Share Публикувано Март 5, 2007 Забиването вероятно е в следствие на някоя несъвместимост между IE и някой драйвер или софтуер.Start -> Run -> пишеш eventvwr.msc -> OK. Провери дали има някаква грешка свързана с IE или ако не знаеш какво да търсиш, направи шотове на страници Application и System. Можеш и да сканираш с HijackThis 1.99.1 (208KB) и да копираш съдържанието на LOG файла тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Март 5, 2007 Author Report Share Публикувано Март 5, 2007 Е, сега забелязах, че и в www.data.bg, ми се появи онова съобщение, и моментално страницата се затвори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Март 5, 2007 Author Report Share Публикувано Март 5, 2007 Пробвах това. Моментално ми изписа: Cannot find the file ''eventvwr.msc '' (or one of it's components). Make sure the path and filename are correct and that all recuired libraries are availible. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 5, 2007 Report Share Публикувано Март 5, 2007 Ха, странно. Ако си сигурен, че си го написал както трябва, явно имаш липсващи файлове от Windows-а. Няма да е лоша идея да сложиш диска на Windows в устройството и в Start -> Run да напишеш sfc /scannow, което ще сканира за липсващи файлове и ще ги възстанови. Сканирай за всеки случай и с HijackThis. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Март 5, 2007 Author Report Share Публикувано Март 5, 2007 Вече само като вляза в в интернет и ми се появява това съобщение. :(((( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 5, 2007 Report Share Публикувано Март 5, 2007 Опитай така:1. Control Panel -> Internet Options -> General -> раздел Temporary Internet Files, бутона Delete Files, в прозореца за потвърждение включваш отметката и потвърждаваш (след потвърждението компютъра може да "замръзне" за известно време, просто го изчакай);2. Control Panel -> Internet Options -> General -> раздел Temporary Internet Files, бутона Settings - там има плъзгач с поле срещу него; изтриваш стандартната стойност в полето и пишеш 10;3. Control Panel -> Internet Options -> Advanced -> изключваш всички отметки в раздела Multimedia. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Март 5, 2007 Author Report Share Публикувано Март 5, 2007 (Редактиран) Panevdd, зравей. Опитах това, което си ми писал, но не стана нищо..., когато отворя нещо в интернет (примерно, където има кратинки в даден сайт) и ми се появяват ''x'' (хиксове), или някакви миниатюрни изображения като квадрат, кръгче и триъгълник (на мястото, където би трябвало да има изображение, в даденият сайт). Е това вече не съм го виждал никога, да се появява, където и да е. Night Raven, здравей и на теб. Пробвах и твоя вариант, но за жалост ми изписа отново: ''Cannot find the file ''eventvwr.msc '' (or one of it's components). Make sure the path and filename are correct and that all recuired libraries are availible. '' Дискът естествено беше поставен в сд-то, но това е положението. Попитах един ''майстор'', който оправя компютри и той каза да не съм с internet explorer, a примерно с firewall или аvant ..., но едва ли ще има някакво значение. Явно пак ще трябва да викам доставчиците, с които не мога да изляза на глава. Само да спомена, че към това съобщение: ''''The program has perfomed az illegal operation and will be shut down. If the problem persist, contact the program vendor'', присъства и това: NETBRIDGEVU coused a stack fault in moduleKERNEL 32.DLL at 016f:6ff7429.EAX=815ca8b4 CS 0l6f EIP=bff7429f... и още много има да не ги пиша. Редактиран Март 5, 2007 от coojoe_213 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 Panevdd, зравей. Опитах това, което си ми писал, но не стана нищо..., когато отворя нещо в интернет (примерно, където има кратинки в даден сайт) и ми се появяват ''x'' (хиксове), или някакви миниатюрни изображения като квадрат, кръгче и триъгълник (на мястото, където би трябвало да има изображение, в даденият сайт). Е това вече не съм го виждал никога, да се появява, където и да е.При тоав положение (с липсващи картинки) получаваш ли съобщение за грешка, Internet Explorer затваря ли се автоматично? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Март 6, 2007 Author Report Share Публикувано Март 6, 2007 Да, бързо се затваря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 6, 2007 Report Share Публикувано Март 6, 2007 Това ми прилича на заразен с нещо Explorer; за всеки случай провери дали работи DirectX - Start -> Run... dxdiag; в раздела Display пусни тестовете и виж дали преминават успешно. Ако там всичко е наред, сканирай за вируси с някоя антивирусна програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Март 6, 2007 Author Report Share Публикувано Март 6, 2007 (Редактиран) Антивирусна? Аз съм с '98, да мисля, че има NOD 32, специално за '98. Друга, честно да кажа не знам.... Panevdd, пуснах това и ми изписа: DxDiag has detected that there may have been a problem accessing the system information the last time this program has used. WOULD YOU LIKE TO BYPASS THE SYSTEM INSFORMATION THOS TIME. Дадох му ''да'', и ми изкара DirectX Diagnostic Tools. И в display го пуснах теста, както каза, но нямаше никакъв проблем, така изписа. И сега какво да направя. Редактиран Март 6, 2007 от coojoe_213 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост