panevdd Публикувано Март 1, 2007 Report Share Публикувано Март 1, 2007 Със сигурност не са деинсталирани напълно нито Alcohol 120%, нито DAEMON Tools. Изключи или изтрий следните записи от Autoruns:+ dtscsi SCSI miniport DT Soft Ltd. c:\windows\system32\drivers\dtscsi.sys+ sptd c:\windows\system32\drivers\sptd.sys+ vaxscsi SCSI miniport Alcohol Soft Co., Ltd. c:\windows\system32\drivers\vaxscsi.sys За следните записи не съм сигурен; преди да ги изключиш (или изтриеш) е добре да си направиш точка за възстановяване в System restore:+ Secdrv SafeDisc driver Macrovision Corporation, Macrovision Europe Limited, and Macrovision Japan and Asia K.K. c:\windows\system32\drivers\secdrv.sys+ ithsgt c:\windows\system32\drivers\ithsgt.sys+ lilsgt c:\windows\system32\drivers\lilsgt.sys От останалите неща поне половината са излишни, но не виждам да имат пряка връзка с твоя проблем. Изтрий тези, които съм посочил, рестартирай и провери състоянието на записвачката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
irX Публикувано Март 1, 2007 Author Report Share Публикувано Март 1, 2007 (Редактиран) Резултатът е същия. Не може ли директно от биоса да се промени? А, то нямам достъп до записвачката от там. Редактиран Март 1, 2007 от irX Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 1, 2007 Report Share Публикувано Март 1, 2007 Не се сещам за настройка в BIOS, която да окаже влияние за разпознаването на записвачката. Можеш да се опиташ да я деинсталираш от Device Manager и след това да оставиш Windows да я открие отново... Последното, за което се сещам, е самото Nero да има проблем с разпознаването на устройството. Ако искаш, деинсталирай Nero-то (на официалния сайт има специална програма за почистване на остатъците след деинсталацията му) и го инсталирай отново.Ако измисля още нещо, ще пиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
irX Публикувано Март 2, 2007 Author Report Share Публикувано Март 2, 2007 Това първото с деинсталацията го пробвах вече, но не става. Възможно ли е да използвам друг драйвер и как да видя какъв е текущият ми? Относно Неро, не може да се деинсталира, защото ми дава, че Shellmanager database is corrupt. Май огелпих доста нещата. Като изтрих файловете, които ми каза, рестартирах, после изтрих и Неро без проблем. Само че нета тук е в мрежа (чрез моя комп) и той се прецака. Аз нямам проблеми, но другият комп няма нет. Върнахме с Рестор Пойнт и не стана. После върнахме до 28-ми и накрая стана с 27-ми февруари. Обаче Нерото не става и записвачката пак е с фърмуеър 1.06. Вече нищичко не разбирам. Само да не следва формат С:, щото версията на Windows ми я сложиха като си купих компа и не искам да я махам, нито да давам пари за преинстал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 2, 2007 Report Share Публикувано Март 2, 2007 Нов драйвер можеш да потърсиш на сайта на производителя на устройството; съмнявам се, обаче, че точно там е проблема. Текущия драйвер можеш да видиш в Device Manger - десен бутон на устройството, Properties, Driver, Driver Details.При сегашното положение можеш да опиташ с друг софтуер за запис - Ashampoo® Burning Studio, Prassi ONES, Roxio Easy CD Creator... тези програми са платени, но някои имат пробни версии, така, че ще можеш да провериш дали ти вършат работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост