kashalot Публикувано Февруари 25, 2007 Report Share Публикувано Февруари 25, 2007 Привет, имам един проблем с лаптоп thinkpad 600 - нещо спря да се зарежда. Доколкото разбрах, самите батерии имат ограничение с определен брой зареждания. Искам да знам немогали по някакъв начин да го накарам да работи само на ток без батерия, защото когато махна батерията той изключва Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филипов Публикувано Февруари 25, 2007 Report Share Публикувано Февруари 25, 2007 Отнеси се към сервиз. Ще ти измерят батерията и ще ти кажат какво следва. Не е точно определен брой, дефинира се средно колко зарядно - разрядни цикъла може. С износването им намалява времето на работа (капацитета). Ако като нов е работил примерно 2 часа, намалява на час, половин и т.н. Но това е плавно и предвидимо. Твоя случай такъв ли е или внезапно спря? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 26, 2007 Report Share Публикувано Февруари 26, 2007 Привет. Аз също споделям мнението на Филипов. Някои фирми предлагат и възможност за рециклиране на батерията, което включва и препрограмиране на електрониката. Крайният резултат е доста добър.Успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hard_knock Публикувано Юни 20, 2009 Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Здравейте. Имам проблем с батерията. Докато се зарежда и понякога спира, въпреки че лаптопа е включен в тока. Ако извадя кабела от компа не се оправя, а трябва да го изкл. и вкл. в контакта. Пробвах с друг контакт и не е от него проблемът. Вечер като го изгася го оставям включен в контакта и не знам това от значение ли е. Оставих батерията да падне напълно и да се изключи, но и това не помага. Понякога го ползвам навън на батерия, а не само на ток. Но понякога както се зарежда и изведнъж спира да се зарежда. Лаптопа ми е на 9-10 месеца. На какво може да се дължи това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 20, 2009 Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Здравейте. Имам проблем с батерията. Докато се зарежда и понякога спира, въпреки че лаптопа е включен в тока. Ако извадя кабела от компа не се оправя, а трябва да го изкл. и вкл. в контакта. Пробвах с друг контакт и не е от него проблемът. Вечер като го изгася го оставям включен в контакта и не знам това от значение ли е. Оставих батерията да падне напълно и да се изключи, но и това не помага. Понякога го ползвам навън на батерия, а не само на ток. Но понякога както се зарежда и изведнъж спира да се зарежда. Лаптопа ми е на 9-10 месеца. На какво може да се дължи това?Проблемът вероятно е в адаптора, който зарежда батерията. Нали е в гаранция още? Носи го в магазина или гар. сервиз и им обясни за проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Август 19, 2009 Report Share Публикувано Август 19, 2009 Здравейте момчета, Ползвам вече отворената тема, за да споделя един проблем с батерия на Acer 5050 с Vista Home Premium.От няколко седмици лаптопа "забиваше" и след използване на метода на изключването, достигнах до извода, че батерията не е наред. И наистина проблема се оказа в нея. След подмяната и с нова лаптопа тръгна отново без проблем.Но ми остана една стара батерия и реших да проверя какъв е в действителност проблемът.Проверих с Everest и се оказа, че паметта на батерията показва грешни данни:заводски капацитет - 44 400 mWh - вярномаксимално възможен капацитет - 772 146 mWh - това не е възможно, защото логично този капацитет не трябва да бъде по-голям от заводския. в следствие на което батерията показва грешно процентно зареждане и се опитва да зареди над заводския капацитет.... и лаптопа забива.... Та въпросът ми е: знае ли някой програма с която да "ресетна" паметта на батерията? Благодаря предварително за каквато и да е била идея! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Август 19, 2009 Report Share Публикувано Август 19, 2009 @ Lokoto Може да погледнеш тук и тук дали нещо няма да ти свърши работа.После може и да споделиш впечатления Успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 19, 2009 Report Share Публикувано Август 19, 2009 Опитвани ли са пълен разряд и пълен заряд? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Август 19, 2009 Report Share Публикувано Август 19, 2009 Опитвани ли са пълен разряд и пълен заряд?@Night_RavenДа опитах и това, но просто не може да стигне "пълен" заряд, защото EEPROM-a дава, че капацитет при пълно зареждане е много повече от заводския, т.е. никога не може да се достигне пълен заряд. Както вече казах, когато достигне стойности около и повече от заводския капацитет лаптопа "забива", т.е. забавя работата си...Ето и една снимка, за да стане по-ясно. @SURF_ladyБлагодаря за помощта! Тези програмки вече им бях хвърлил окото, но те искат допълнителна доработка към PC parallel port и/или Philips Standard I2C Parallel Port Adapter-а и искат малко доработка на една платчица, но ше си поиграя в събота... Дано да ми остане време и лесно да намеря интегралата(74LS05)!Ако стане - ще пиша! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Август 28, 2009 Report Share Публикувано Август 28, 2009 Както обещах реших да пиша!Реших да използвам руската Smart Battery Workshop. ллатена!Направих си необходимия адаптор и го свързах. Да, наистина програмата работи, но не ми свърши работа. Дори и при ресетването, EEPROM-а продължаваше след малко да дава отново грешка...Причината, лично на мен не ми стана ясна, но вероятно е свързана или с това, че използвам литиево-йонна батерия, или може и софтуера да не поддържа тази батерия, или батерията тотално е отишла, или бог знае какво...Просто не стана! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост