Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте ! За четвърти път пиша за подобен проблем, но какво да направя ?

Накратко.Имам две писита, пускам интернет и на двете през мрежа.Настройвам всичко като хората, ръководейки се от писихелп.дата.бг.Има пинг между двата.Обаче няма интернет на единия (този който не е сървъра ест.).Ето какво ми се получава, когато се опитвам да дам Repair на мрежата от сървъра:

http://i.data.bg/07/02/25/251889_t.jpg

Най-глупавото е, че от другия компютър, на който няма интернет, може да се repair-не мрежата ?!?!?

Тотално се обърках.Възможно ли е, да ми е спрян някакъв сервиз на сървъра и затова, да няма интернет на второто ПиСи, защото все пак се пингват ?!? :(

Сподели другаде

Адаш...

Пускаш на главния компютър, Интернет като на TCP/IP даваш да се автоматично и на 2-те места

http://www.picsbg.com/uploads/8d965d9182.png и трябва да имаш нет на сървара

Даваш Share на тази "връзка"

Следващата "връзка е за мрежата"

Ако сървара е с IP -> 192.168.192.1

на другото( другия компютър) 192.168.192.2

Обаче в "Defaut gateway"(мисля, че тука беше, ако не пробваш на другите) даваш "192.168.192.1"

:unsure: :unsure: :unsure:

Сподели другаде

Виж.Имам две лан карти, демек две конекшънс.Едната е за нета,другата за ЛАН мрежата.Една за нета я споделям през тази за ЛАН мрежата.Така правя настройките в онзи скапан сетъп уизард.Гррр и нищо не става !

На втория компютър му давам да използва нета на първия.Нищо не става.Няма нет, няма мрежа.Правил съм го десетки пъти.Не разбирам какъв е проблема.Някой би ли ми обяснил по-подробно ? Объркан съм ЯКО . . . :crosseyes1:

Сподели другаде