Jump to content

Иконата на Internet Explorer

Препоръчан пост

Когато нещо работи,не трябва да се пипа !

Това е златно правило,но...!

Опитах да махна някой неща от Уиндоуските програми,който не използвам,но в бързината съм махнал и Internet Explorer-а !

Изтеглих Internet Explorer 7 от сайта на Microsoft/с легална ОС съм/,и след инсталация,проверка и рестарт,малко преди последното ми изписа за грешка или липса/не съм сигурен точно/ на CLIstart.exe !

След зареждане иконата на ИЕ я няма,но при отваряне на html файл,браузера се появи/той го отвори/.

Интересното е,че в C:\Program Files\Internet Explorer,я няма иконата на браузера-мислех от там да го изкарам на Дескстопа.

Сега се почесвам и се чудя какво да правя ! :lookaround:

Надявам се много на помоща Ви !

П.П.Забравих да кажа,че имам оригиналният диск на Windows XP SP2 !

Редактиран от dimd
Сподели другаде

При положение, че изпълнимият файл на ИЕ е наред защо сам не си направиш шорткътче ?

Това ми идва на ума сега.

Предложение № 2: защо не си сложиш Mozilla ?

Редактиран от vesodimov
Сподели другаде

При положение, че изпълнимият файл на ИЕ е наред защо сам не си направиш шорткътче ?

Това ми идва на ума сега.

Предложение № 2: защо не си сложиш Mozilla ?

Точно това не мога да направя-откъде да го видя,та да му направя шорткът !?

Разбира се ,че ползвам САМО Mozilla и Opera,но искам и това да е в ред !

Сподели другаде

Всички тези неща ги направих,преди да пусна темата,но никъде я няма,включително и в Start - All Programs - IE .

Твоята икона е за 6 версия,и така ми се и отваря ! :lookaround:

Сподели другаде

Аз не виждам друго, освен да деинсталираш ИЕ, да почистиш регистрите и да го инсталираш отново. Може и да стане. Явно почивката в неделният ден пропадна. :blink:
Сподели другаде

Да,и аз ще избера този вариант !

Замислям се на следните варианти:

1.Дали /и как/ да го направя от инсталационният диск !?

2.От Add/Remove Windows Components /пак незнам как/ . Тук не мога да разбера-това което ще деинсталирам,трябва ли да има отметка или трябва да е без отметка .

Сега виждам,че съм махнал и Windows Media Player 11. Ламерска работа !

Редактиран от dimd
Сподели другаде

Ако искаш да деинсталираш нещо чрез Add/Remove Windows Components трябва да му махнеш отметката и после да натиснеш Next . А ако искаш да инсталираш - да сложиш диска и после да цъкнеш отметката пред програмата. И пак Next.
Сподели другаде

Пробвай първо през Start --> Settings --> Control Panel --> Add or Remove Programs --> Add/Remove Windows Components --> махаш отметката пред IE и натискаш Next.

След това изключваш компютъра и изчакваш 1-2 минути. Стартираш и почистваш регистрите. След това изключваш компютъра и изчакваш 1-2 минути. Стартираш, слагаш диска, Start --> Settings --> Control Panel --> Add or Remove Programs --> Add/Remove Windows Components --> слагаш отметката пред IE и натискаш Next.

Сподели другаде