Jump to content

Как да свържа TV като втори монитор

Препоръчан пост

Проблемът е следният: Компютъра ми е с видео карта Ge Forse 6600 и има изход S-Video със 4 крака от тази букса взимам сигнала и го подавам на телевизора през преход чинч . При пускане на компютъра на телевизора се появява логото на картата обаче като зареди Win сигнала изчезва .Пробвах с настройките на картата задавах в режим Clone и Dualview въобще не ми разпознава TVто .При натискане на Detect Displays показва само монитора PHILIPS 190 B. Слагах отметка и на Forse TV detection ефекта беше същия. Нещо липсва драйвери ли са или познания не е много ясно затова ако някой има някаква идея нека да светне лампите ще му бъда благодарен.
Сподели другаде

Не ти е коректен прехода. Какъв е телевизора? За да се рзапознае нормално входа трябва да е с входно съпротивление 75 ома. При някои телевизори входа не е такъв.
Сподели другаде

• 10 months later...
Хора моля ви се кажете ми как да си направя настройките на втори монитор /телевизор/. От три дни се мъча и нищо не става! Проблемът ми е следния когато вляза в контрол панел -> дисплей -> настройки и ми излязат двата монитора, като дам десен на първия монитор има отметки и на основен и на прикачен и втория ми е не активен. Не мога да махна отметката /прикачен/ на първия монитор и предполагам че поради това не ме пуска да задам втория като прикачен. Като цъкна на първия монитор имам две отметки "Използвай това устройство като основен монитор" и "Разшири работния плот на Windows на този монитор" но не ме пуска да ги променям. Може ли това да е проблема, защото преди да преинсталирам Windows-а ползвах същия телевизор и същия компютър! Къде да търся проблема че не мога да изкарам образ на телевизора??? :crosseyes1: :crosseyes1:
Сподели другаде

Първият монитор в модула на практика е основният монитор, на който виждаш всичко как става. По принцип настройки за активиране на втори дисплей има в настройките на драйверите, които се намират след кликане на бутон Разширени.
Сподели другаде

Ясно, влизам в разширени отварям Ati catalyst control center, после Display Manager, но не ме пуска да добавя втори монитор като прикачен. За миг на телевизора се вижда образ и после изчезва и толкова. Изтрих всички драйвери, почистих и ги инсталирах наново и пак ми направи така и повече образ не мога да изкарам. Преди изтриването на драйверите си мислех, че може да е изгоряло S- видеото, казаха ми че може и цялата видеокарта да замине. Но снощи като го направих пак за миг имаше образ /след като сложих наново драйверите/ и толкова, значи нямам проблеми нито със игри нито със филми на компютъра, всичко върви нормално и си мисля, че нищо не е изгоряло. Някъде не правя правилно връзката или има някакви настройки които не знам как да направя? Видеокартата ми е ASUS Extreme AX550 Series, а в Devise Manager- ми разпознава и двата монитора.Друго не знам какво да опиша, тоест преди да си преинсталирам Window на същия монитор и същия телевизор не знам как го направих, но нямах такива проблеми, сега се побърках.... Ако някой може да помогне на задклавиатурното устройство - благодаря предварително!!! :crosseyes1:
Сподели другаде