Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте!Имам от нужда малко помощ и се надявам да я получа тук.Събирам си сериите на Lost и реших да си ги направя на DVD и така открих настоящия проблем.Една от сериите прави проблем-при отварянето й плейъра си тръгва,субтитрите се зареждат,но винаги излиза това

http://img220.imageshack.us/img220/2271/aviproblemkt2.jpg

(ако трябва имам пълен текстов лог).И това не изчезва докато не натисна close,а тогава всичко изчезва от екрана за момент и после се зареждат отново иконите.Това се случва всеки път когато се опитам да направя нещо с въпросното AVI(отваряне,преименуване,запис и пр.).Интересното е,че с други файлове нямам такива проблеми,а само с този.За проба го свалих от още 2 други тракера,от локалното DC и винаги е същото...Озадачава ме и това,че преди това съм записала няколко серии на диск,за да ги гледа един приятел и тогава явно нищо е нямало,а сега и от диска да пусна въпросната 4 серия все тая.Някой има ли идея какво води до тази мизерия?

Редактиран от bradataaaaa
Сподели другаде

Най-вероятно самият филм е повреден; опитай този начин: отвори Regedit, намери ключа HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler и изтрий CLSID стойността. Преди това е добре да си направиш backup на самия ключ. Ако ти се вижда сложно, можеш да опиташ с Windows XP AVI Fix 1.01.
Сподели другаде

Това e грешка, която изкарва съобщение от този род , когато видеофайла е повреден. Причините може да са много, но най вероятно самият файл предложен за сваляне е бил повреден - тоест "причината не е във вашия телевизор" ...

Друг варианте, ако се е загубила част от информацията при самото сваляне на файла. Тогава можеш да се опиташ да сканираш за грешки с VirtualDub или просто да си свалиш отново файла.

Чел съм, че този кодек решавал проблема, но не трябва да се инсталира целия, ами само първата стъпка от инсталацията, която включвала mpeg2dmx.ax. Не знам на твое място просто бих свалил отново същия файл.

Пиши как си се оправил и докъде си стигнал по въпроса. Интересно ми е да разбера.

Сега се сещам, че можеш да погледнеш и сравниш инфото за някой от работещите файлове с този който ти дава проблем чрез Videoinspector .

Редактиран от Pantockrator
Сподели другаде

Такаааа...Докладвам-засега съм доникъде!Карам подред:

• Намерих въпросния ключ,копирах си го,но кое по-точно да изтрия
  • http://img167.imageshack.us/img167/52/registrixs2.jpg
  • Опитах с Windows XP AVI Fix 1.01.,но нищо
  • Този кодек го опитах,но няма такова нещо като първа стъпка-направо си се инсталира и пак файда никаква.
  • Като инфо не се различава-единствено на свойства като се кликне,този файл освен General има и резюме,което пише че не е достъпно.
  • Не виждам смисъл да го тегля за 5-ти път,но все пак го правя в момента.Все пак този спек става с всички 4 файла,които съм свалила и записала преди това.Странното е,че все пак мога да си го гледам без проблеми,освен това че този прозорец не се маха докато не затворя Explorer,а това дразни и след няколко такива опита съвсем се спече и не реагираше на никакво кликане по каквото и да е и се оправи само с ръчен рестарт.

Ако е повреден самия файл как така мога да го гледам?А при всяко действие с него този спек,като при все това мога да го преименувам,мога и да трия,но този прозорец така и не се скрива сам и това е.

За днес вече спирам защото вече много взех да му се тваря :punish:

Сподели другаде

Намерих въпросния ключ,копирах си го,но кое по-точно да изтрия

Триеш точно това, което стои вдясно от (Default) Reg_SZ - двойно цъкане върху него и триеш стойността. Преди това обаче цъкаш с десен бутон върху PropertyHandler -> Export... .

Сподели другаде

Отново нищо не се получава,нито с триенето на ключа от регистрите,нито с DivFix++,нито е от кодеците...Файла не може да е повреден,след като никой друг от изтеглилите го нямат проблем.Повредата все пак си е в моя телевизор,но не се знае каква е.В крайна сметка свалих релийза с 5.1 и с него няма проблеми,ще му потърся и субтитри и пак ще се опитам да си направя DVD,дано само по-големия размер да не обърка работата.А с този дето имам ми писна да се занимавам.Все пак благодаря на всички,които дадоха по едно рамо :peace: Редактиран от bradataaaaa
Сподели другаде

ЕВРИКА!!!Най-накрая светлина в тунела.А ето и как стана-оказа се,че проблема е заради въпросния mpeg2dmx.ax,който е част от пакет кодеци на Elecard,които са се инсталирали заедно с Apollo Dvd Creator,който ползвам за направа на ДВД от няколко AVI с меню и пр.По форумите срещнах съвет,това аджеба да се преименува с ново разширение като old,bak или нещо от сорта.Опитах и ....взе че се получи-вече не ми се отваря онзи отвратителен прозорец,който ми затваря explorer-а и може спокойно да се оперира с проблемния досега файл-за проба му "залепих" субтитри и се получи добре.Остава да работи без проблем и Apollo-то(пробвах го преди да вградя субтитрите и стана ДВД,но без субтитри,въпреки че ми бяха казали,че само си оправя субтитрите-не знам аз ли не съм разбрала или да вгражда и субтитри не му е в способностите) и всичко ще е ОК.Макар че пак се чудя,защо това се получаваше с един единствен филм и то само при мен,но както и да е.В крайна сметка важното е,че вече мога да си правя това ,което искам :egyptian: :crazygirl:
Сподели другаде