panevdd Публикувано Април 18, 2011 Report Share Публикувано Април 18, 2011 Това коляно е толкова голямо, че тръбата влиза на ширина в отвора.Обектите могат да се преоразмеряват, виж менюто Tools -> Scale. Пробвал съм с 6 версия, но не става. Между другото и там липсва бутона с магнита. Може ли да се разбере в коя версия го има?Виждал съм го в една версия, но не помня коя... вероятно някоя от 6-тите. Предполагам, че се опитваш да постигнеш това, което съм приложил като файл.Тръбата, която си избрал, не върши работа, наложи се да направя нова.След като свържеш два (или повече) обекта (или ги доближиш достатъчно), можеш да ги групираш в един обект (Edit -> Make Group).Не можах да намеря възможност за "прилепване" на обектите с някаква стъпка; ще потърся още, и ще видя дали може да се измисли нещо. Group_4.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Април 18, 2011 Author Report Share Публикувано Април 18, 2011 И аз постигнах някакъв резултат. Поиграх си малко, но също използвах други модели. Ето резултата:Proba.zip Оразмеряването го знам, но си мислих, че може да се използва само за тръби. Има ли начин да се направи следното:Имам два обекта, които се намират от едната страна на дадена стена. От другата страна на стената искам да поставя тръба с размери, равняваща се на разстоянието между двата обекта. За съжаление тръбата е по-къса. Има ли начин след измерване на разстоянието между обектите с ролетка, да използвам информацията/стойността, като я впиша някъде и по този начин тръбата да се удължи автоматично. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 20, 2011 Report Share Публикувано Април 20, 2011 Първо е добре да подбереш измерителните единици, с които ще работиш; аз използвам следните настройки (Window -> Model Info): http://img40.imagefra.me/i54k/panevdd/hqm_2fd_u9clz.png Когато създаваш някакъв обект, започвай от началото на координатната система - така по-лесно ще можеш да следиш размерите му (наблюдавай стойностите долу вдясно). Същото важи и при преоразмеряване и преместване на обектите - избирай средата/центъра (Middle, Midpoint) на обекта. Постарай се моделите, с които работиш, да имат "точни" размери (примерно кратни на 10 - 10 см., 20 см.). Това ще улесни всякакви пресмятания и работа с моделите - преместване, преоразмеряване... "Готови" модели използвай в краен случай - няма как да знаеш дали избраният от теб модел е напълно съвместим с конкретната версия на програмата, а редакцията (Edit Group/Component) може да се окаже трудоемка. Сега на въпроса. Има ли начин след измерване на разстоянието между обектите с ролетка, да използвам информацията/стойността, като я впиша някъде и по този начин тръбата да се удължи автоматично.Не, но можеш да удължиш тръбата (или съответния обект). За целта маркираш обекта и избираш Tools -> Scale. Маркираш средната точка и издърпваш, като следиш стойностите. http://img37.imagefra.me/i54k/panevdd/i9dn_747_u9clz.png Относно "прилепването" на обектите (при мен става лесно, може би заради настройките на мерните единици): когато преместваш обект, не го "издърпвай" с показалеца на мишката. Вместо това маркирай обекта, избери Tools -> Move, маркирай средната му точка (или самия обект) и посочи желаната посока на преместване. Ако следваш точно координатните линии и обектите ти лежат на една от тях, няма как да сбъркаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост