Jump to content

Малко тъпичък въпрос но къде мога да си видя истинското IP?

Препоръчан пост

Ако може да ми кажете къде мога да си видя истинското IP на моя PC? щото малко се обърках... Интернет доставчика ми дава някакво IP т.е нереално (щото има и услуга реално IP която се доплащаІ А къде да си видя IP-то на моя компютър?
Сподели другаде

Ако може да ми кажете къде мога да си видя истинското IP на моя PC? щото малко се обърках... Интернет доставчика ми дава някакво IP т.е нереално (щото има и услуга реално IP която се доплащаІ А къде да си видя IP-то на моя компютър?

http://www.myip.dk/

Сподели другаде

Ако нямаш интернет значи нямаш IP. IP-то представлява персонален идентификационен номер , който те представя пред света или доставчика / поправете ме ако греша /. Иначе - ляв бутон върху двете мониторчета дясно доло и от появилият се прозорец избираш Support. Там има IP Address. Дано съм те разбрал правилно.
Сподели другаде

За да видиш локалното IP - Start - Run..., пишеш cmd, натискаш OK и после пишеш ipconfig.

За да видиш външното си IP може да ползваш сайтове от рода на този, който ти е предложил vesodimov.

Сподели другаде

Ако нямаш интернет значи нямаш IP. IP-то представлява персонален идентификационен номер , който те представя пред света или доставчика / поправете ме ако греша /. Иначе - ляв бутон върху двете мониторчета дясно доло и от появилият се прозорец избираш Support. Там има IP Address. Дано съм те разбрал правилно.

Имам в предвид IP-то на самия PC не IP-то чрез което се свързвам с интернет. Искам да направя мрежа между 2 PC-та...

С command prompt и ipcnfig не става?!? Не знам защо, но не става...

Редактиран от devil_may_cry
Сподели другаде

С command prompt и ipcnfig не става?!? Не знам защо, но не става...

Невъзможно е да не става. След Start ---> Run пишеш ли cmd ? След като ти излезе DOS - прозореца пишеш ipconfig и излиза :

http://www.softvisia.com/users/vesodimov/Other/ipconfig1.gif

Аз също не съм с реално IP и затова ми се появява така.

Редактиран от vesodimov
Сподели другаде

Невъзможно е да не става. След Start ---> Run пишеш ли cmd ? След като ти излезе DOS - прозореца пишеш ipconfig и излиза :

Аз също не съм с реално IP и затова ми се появява така.

Ами проблема е, че искам да вържа два компютъра. На моя си намирам IP-то без проблем от сайта който ми предложихте :) . Но на лаптопа на моя познат не става така и пробвахме от command prompt и въпросната команда... Просто нищо не излиза... Празно!

Сподели другаде

Това вече е друг въпрос. На другия комп не виждаш IP, понеже той явно няма такова. За повече информация как да свържеш два компютъра в мрежа, прегледай тази тема: http://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=1922
Сподели другаде

Добре, на мястото за IP на компютъра на когото не виждам IP-то какво да напиша? Тези цифри които са написани в темата ли? Щото има и xxx след това като гледам :) Аз не искам да споделям нет... Просто да пренеса данни и може би да изиграя някоя игрица в мрежа...
Сподели другаде

Доколкото разбирам става въпрос за вързване на два компютъра в мрежа. Нали ?

Да. Става въпрос за свързване на 2 компютъра... Проблема е такъв... Искам да свържа моя с компа с лаптопа на приятел.... Купих LAN кабел и го "ръгнахме" и в двата компа.... След което тръгнахме да правим мрежа и ето ни го проблема... Пиша мойто IP хубаво...НО на лаптопа като не знаем IP-то? Като пробвахме с command prompt и ipconfig не излезна нищо... И задънена улица. Следвахме wizard-а за направата на мрежа, кудето не искаше IP-та но тогава моя комп не излизаше на другия. А другия се показваше на моя като в мрежа... Странна работа ви казвам. Но нямах никакъв достъп... Не съм пробвал по начина който предложи Златинов,но ми е интересно защо се получава така с IPто и дали наистина лаптопа няма IP...

Сподели другаде

Ако следвате визарда за направа на мрежа не би трябвало да имате проблем. Въпреки това пробвай и на двата компа последователно:

IE --> Internet Options --> Connections --> Lan settings --> Automatically detect settings

Сподели другаде