unknown Публикувано Февруари 23, 2007 Report Share Публикувано Февруари 23, 2007 (Редактиран) Здравейте, възможно ли е дъно ASUS да има несъвместимост с видеокарти GIGABYTE ?дъното ми е ASUS P4V8X-X , а видеокартата ми е GIGABYTE RADEON 9600 PRO (ако е от значение ядрото е rv350, рамта е самсунг). Така, значи питам понеже често ми забива PC-то и само се рестартира. благодарение на gpu recover-a само забива за 10 секунди и се оправя, но идея си нямам на какво се дължи това и си мисля, че е несъвместимост понеже бях ползвал още една (съвсем същата карта) и с нея Пак ми правеше точно такива проблеми!лошото е, че като я натоваря повечко(като играя тежки игрички) незабива ами направо reset... вашето мнение, препоръки? Редактиран Февруари 24, 2007 от Tragedy Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 23, 2007 Report Share Публикувано Февруари 23, 2007 Невзъможни неща няма, но това е по-скоро някакъв друг проблем - настройки в BIOS-а, бъг в драйверите на видео картата или дъното, прегряване, друг софтуерен проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 23, 2007 Report Share Публикувано Февруари 23, 2007 Освен нещата, които е споменал Night_Raven проблема е възможно да идва и от некачествено захранване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 23, 2007 Report Share Публикувано Февруари 23, 2007 Освен нещата,които е споменал Night_Raven проблема е възможно да идва и от некачествено захранване.Именно. Като за начало обнови драйверите с най-новите и провери температурите и напреженията с EVEREST Ultimate 2006 3.50 Final. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Февруари 23, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2007 ами драйверите ги менках 5 официални версии смених, накрая преминах на омега, че са по-добре(леки) от тези на ati.за температурите: ами 1та карта която ползвах беше с вентилатор и пак ми правеше такива проблеми, тази 2та ми е с охлаждане zalman (винаги като я извадя е хладничка картата) никога не е била дори леко гореща!(дори и леко загряла)така, че проблема трябва да е някъде другаде явно. ще потърся някой приятел с гигабайт дъно... и къде по-точно да гледам температурата на видеото през евереста? понеже моята май няма датчик за t* Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 23, 2007 Report Share Публикувано Февруари 23, 2007 и къде по-точно да гледам температурата на видеото през евереста? понеже моята май няма датчик за t*Щом няма, значи не можеш да я видиш. Жалко. Поне можеш да следиш напреженията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 24, 2007 Report Share Публикувано Февруари 24, 2007 (Редактиран) Може да пробваш да изключиш AGP Sideband Addressing и AGP FastWrites от BIOS. Особено първата опция при определни обстоятелства дестабилизира видео контролерите. Също може да пробваш по-ниска стойност на AGP ако ползваш 8x. Тези опции най-често се намират в раздела Chipset Configuration, който при повечето дъна на Gigabyte е скрит и се налга да натиснеш Ctrl+F1 когато влезеш в BIOS. Най-добрата идея е да тестваш картата на друга система силно препоръчително с различно захранване.Успех! Редактиран Август 29, 2007 от l.kanelov Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Март 2, 2007 Author Report Share Публикувано Март 2, 2007 мерси за съвета, пробвах, но не стана. сега след няколко дена ще ходя в 1 приятел който имам дъно гигабайт дано се окаже, че е несъвместимост... ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Март 11, 2007 Author Report Share Публикувано Март 11, 2007 намалих hardware accelartion-a с 2 чертички (колкото да мога да гледам филми без да сече) и да кажа сякаш има промяна. не ми е забивал worms-a което си е напредък! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Март 12, 2007 Report Share Публикувано Март 12, 2007 намалих hardware accelartion-a с 2 чертички (колкото да мога да гледам филми без да сече) и да кажа сякаш има промяна. не ми е забивал worms-a което си е напредък! В допълнение към това само за тест може да пробваш да изключиш Write-Combining технологията. За целта просто махаш тикчето пред "Enable Write Combining" и селектираш "Apply". За да стигнеш до там отаваряш Display Properties-->Settings-->Advanced-->Throubleshoot. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Март 25, 2007 Author Report Share Публикувано Март 25, 2007 В допълнение към това само за тест може да пробваш да изключиш Write-Combining технологията.За целта просто махаш тикчето пред "Enable Write Combining" и селектираш "Apply".За да стигнеш до там отаваряш Display Properties-->Settings-->Advanced-->Throubleshoot.aми то тази опция се намира при hardware acceleration-a. нея не смятам да я изключвам понеже тя е активна при видео файловете.мерси все пак откакто намалих hardware acc. нямам проблеми! ще тествам в скоро време и с някоя игра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост