lpa Публикувано Февруари 19, 2007 Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 Един приятел беше дал компа на сервиз, но беше забравил да каже юзерската парола на Уиндоуса. След като отишъл да го вземе, паролата му била написана на лист. доколкото ми е известно една такава парола може да се премахне и смени, има достатъчно приложения за тази цел, но не и да се разбере. Или се лъжа? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Февруари 19, 2007 Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 (Редактиран) Може без проблем и без никакви допълнителни приложения да се смени, ако това ви устройва и не знаете как, ще напиша.Честно казано не разбирам защо му е да знае каква парола му е въвел някой си, вместо да си сложи каквато иска. PS:Десен бутон на My Computer/Menage, в Computer Menagement избираме Local Users and Groups/Users, в дясно с десен бутон върху съответният потребител и Set Password. Редактиран Февруари 19, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Февруари 19, 2007 Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 Да има начин. Ако съм разбрал правилно става въпрос за разбиране на юзенейм и парола на всички дори на АДМИНА. Става с една програма която е за и в една от дистибуциите на LINUX. Не мисля че е редно да се обявява пред всички как става това. Ако греша ме поправете. Ако искаш драсни на лична - ще ти кажа как става и ако не намираш програмата ще ти я пратя. ако модераторите преценят , че няма проблем щу го напиша тук директно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Февруари 19, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 orion, ако не знаеш паролата как ще влезеш в Windows?Pantockrator, става дума за Windows OC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Февруари 19, 2007 Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 (Редактиран) orion, ако не знаеш паролата как ще влезеш в Windows? lpa,Не разбрах и администраторската парола ли е сменена (и има ли я въобще)? Ако не - бих задържал F8 за влизане в Windows в Safe Mode режим, там в началният екран ни предлага и администраторският акаунт, на който не би трябвало да са сложили парола.Та ... влизам в него, променям юзерската, рестартирам и готово.Натискането два пъти на Ctrl+Alt + Del в началният екран би трябвало също да осъществи достъп до акаунта на администратора.Ако и това не става пиши ще измислим нещо. PS:Ако до тогава, разбира се, не е отговорил някой, който би казал точно това което търсиш.Аз просто се опитвам да помогна до колкото са ми възможностите. Редактиран Февруари 20, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Февруари 19, 2007 Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 (Редактиран) Да много добре разбрах за какво става въпрос, това което не разбрах е защо се осъмни, че разбрах правилно въпроса ти. Ако не намериш начина да ти кажа отново че може да ми пишеш на лична - ще ти кажа как става. :bye1: . Сам решавай. Аз не искам да се натрапвам, още повече че това е нещо което бих обяснил на всеки. Далеч съм от мисълта , че разбирам много, но за това мога да ти помогна. Стига да наистина да имаш нужда обаче. Защо ли? Ами защото например ми хареса темата и начина по който обясняваше за eBay в Калдата (ако не греша разбира се). Редактиран Февруари 19, 2007 от Pantockrator Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Българче Публикувано Февруари 21, 2007 Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 (Редактиран) Аз в интерес на истината си мисля,че въпросът на Ipa е дали паролата може да се разбере.В смисъл такъв не да я сменяш или по какъв начин ще го направиш,а как да я видиш какава е.А в интерес на истината паролата същата ли е била каквато си е сложил твоя приятел?!?!А и аз имам въпрос ... ако махнем батерийката от дъното,до колкото знам се рестартира биос-а(поне при мен е БИОС де.) Та като рестартираме биос-а премахжат ли се и паролите от уиндолс-а?!?! Редактиран Февруари 21, 2007 от МоДеЛчО Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Февруари 21, 2007 Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 Това с батерийката няма връзка с админ паролата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Февруари 21, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 orion, имало е администраторска парола, но е била разбрана и съответно сменена. По принцип знам как да сменя една парола, но не и по този начин, който ти обясняваш. Непременно ще го пробвам . Аз обаче искам да разбера дали може да се разбере паролата, а не само да се смени или премахне. Само да уточня, че няма проблем с машина, просто ми е интересно как и дали е възможно.Pantockrator, съжалявам, но не знам защо реших, че говориш само за Линукс.И само да уточня, че нямам лоши намерения, но се е случвало на доста мои приятели (да си забравят паролата).Благодаря и на двамата за помоща Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филипов Публикувано Февруари 21, 2007 Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 (Редактиран) Засега не зная да могат да се научават, но могат да се сменят. Самият факт че е написано на листче говори за това. Решения за смяна много. ERD, MPR и т.н. Ако е била запомнена в системата (звездички) може да се разбере . . . Редактиран Февруари 21, 2007 от Филипов Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Февруари 21, 2007 Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 Щях да напиша същото като Филипов, но той ме изпревари. За админска парола не съм чувал начин да се научи, защото е достатъчно добре криптирана. Да, може да се смени без проблем, но не и да се научи. Иначе има програми за разчитане на пароли, които са скрити от звездички, точки и т.н. Жоре (orion), ти си описал начин за смяна на админската парола, но за целта трябва да имаш друг админски акаунт. Иначе и аз това щях да предложа, но то е само за смяна, а не за познаваме на старата парола. МоДеЛчО, батерийката влияе на паролата на БИОС-а. Т.е. можеш да изтриеш паролата на БИОС-а, а не на Windows. Pantockrator, не мисля, че ще е много удачно да публикуваш начина за разбиване на админска парола, защото може да бъде използвано с лоша умисъл, а аз не искам да подпомагаме това. Остава въпроса за лична преценка на потребителя, който пита и помагане чрез лични съобщения, а аз лично бих се доверил на lpa. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Февруари 21, 2007 Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 (Редактиран) И аз така го прецених и поради тази причина не писах директно. Дано му е свършило работа това обяснение. Само искам да поясня нещо за да не си мислят хората, че се занимавам с "тъмни неща" - просто напоследък ми се налага да изучавам усилено сигурноста в мрежи и компютри. Държа да не остане някой с грешно мнение. Принцип .... Редактиран Февруари 21, 2007 от Pantockrator Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Февруари 21, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 Първо искам да благодаря на всички за помоща и второ да ви уверя, че нямам никакви злонамерени намерения. Просто ми беше безкрайно любопитно, защото този мой приятел разбира достатъчно, за да не ми говори глупости, а беше убеден, че са му научили паролата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Февруари 21, 2007 Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 (Редактиран) Жоре (orion), ти си описал начин за смяна на админската парола, но за целта трябва да имаш друг админски акаунт. Иначе и аз това щях да предложа, но то е само за смяна, а не за познаваме на старата парола.Привет на всички,Значи ... аз се притеснявах да не стане малко досадно и затова не писах отново по темата.Умишленно съм писал за смяна, по ясните причини с които и Pantockrator се е съобразил... и понеже смятах че има конкретен проблем.Просто исках да добавя че в крайна сметка начини много (за смяна на паролата ), засега се въздържам от коментар, понеже считам че достатъчно писахме за това. - Иначе в крайна сметка ще взема да преинстална, което е удоволствие, и готово.Колкото до мнението на Pantockrator, на мен също ми стана интересно и се заинтересувах (без зла умисъл) просто за обща култура. Като цяло, темата просто ми е интересна, както повечето във форума на Softvisia и я следя с интерес.Както разбрах - конкретен проблем няма, иначе отдавна да сме го разрешили (в което съм убеден).Желая успех и късмет на всички! Колкото до това Миленски (Tragedy):Pantockrator, не мисля, че ще е много удачно да публикуваш начина за разбиване на админска парола, защото може да бъде използвано с лоша умисъл, а аз не искам да подпомагаме това. Остава въпроса за лична преценка на потребителя, който пита и помагане чрез лични съобщения, а аз лично бих се доверил на lpa.Напълно съм съгласен! Форума вероятно се чете от стотици хора (за щастие) и напълно споделям мнението ти. Редактиран Февруари 21, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Февруари 21, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 Всяка монета има две страни. Както може да бъде използвано с лоша умисъл, така и в дадени случаи това би било от полза . В този ред на мисли би трябвало да забраните линкове и ревюта към програми от типа на DC++ u eMule. Може би случаят е малко по-различен, но лично аз не съм и помислял за нещо друго, а пак повтарям, че ми беше доста интересно дали и как е възможно .Иначе, както orion каза, ако имаше проблем досега да е решен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост