Jump to content

Проблем с форумна система SMF

Препоръчан пост

Здрасти значи.

Имам един въпрос : инсталирах си форумна система SMF и при инсталацията зададох име на форума. Сега искам това име да го сменя, но не виждам такава опция. Моля знаещите да ми обяснят как да сменя името на форума / наименованието, което излиза в горната част на форума /.

Сподели другаде

Здрасти,в контролния панел ровни малко.Там има откъде да се смени името на форума,за съжаление нямам SMF пред мен за да погледна със сигурност.Не споменаваш с коя версия си.
Сподели другаде

Става въпрос за този мой ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ФОРУМ . Дали ще го има или не е отделен въпрос, но ... Админския форум съм го разчекнал от прегледи. Няма и няма. Ако искаш мога да ти дам админските име и парола да пробваш ти. Или ако нямаш нищо против да се регистрираш, а аз ще ти дам пълни права / ако форума позволява / . Така хем ще пробвам възможностите.
Сподели другаде

Весо, аз съм вече вътре. Дай ми админски права, за да проверя и ще пиша дали и къде съм открил тази настройка.

Готово ! Имаш админски права и дано го намериш това пусто нещо ...

Сподели другаде

Абе и аз се рових доста, ама то било много забутано. В крайна сметка пуснах едно търсене в официалния им форум и веднага излезе.

Значи, влизаш в админ панела и отиваш на Конфигурация - > Настройки на сървъра -> Заглавие на форума:

http://pics.softvisia.com/design/pics/Veso_SMF.png

В твоя случай обаче файла Settings.php не може да бъде модифициран така и затова ти извежда съобщението в горната част на екрана. За да разрешиш писането по този файл влез с някой FTP мениджър и смени CHMOD стойността му на 755 или 777 (реално избери всички кутийки) и после можеш да смениш настройките. Когато приключиш, върни CHMOD стойността на 644 (става лесно, просто избери изцяло първия ред и първия елемент от втория ред, докато числото не ти стане 644).

Ами това е, ако имаш проблеми пиши и ще помогна отново.

Сподели другаде

Егати ужаса !!!

Това нещо е било пред очите ми през цялото време, а аз ... кьорав ...

Миленски, отново благодарско за оказаната помощ. Аз форум може и да не си направя, но ти ще си останеш администратор во веки ... Амин ! :giggle:

Сподели другаде