boxsi11 Публикувано Февруари 17, 2007 Report Share Публикувано Февруари 17, 2007 Обичам да чета kafene.net. Отворете го и Вие и ще видите, че първата страница не се отваря на кирилица. За целта предприемам следното: На самата Опера отивам на View>Encoding>Curillic>Windows 1251, и нещата се оправят. Но това трябва да го правя всеки път. Има ли някакви настройки в Операта, така че това да се направи един единствен път. Опера 9 е стандартна само на английски език. Предварително благодаря за отделеното време!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boxsi11 Публикувано Февруари 19, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 Защо така бе добри хорааааа!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Февруари 19, 2007 Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 (Редактиран) Обичам да чета kafene.net. Отворете го и Вие и ще видите, че първата страница не се отваря на кирилица. За целта предприемам следното: На самата Опера отивам на View>Encoding>Curillic>Windows 1251, и нещата се оправят. Но това трябва да го правя всеки път. Има ли някакви настройки в Операта, така че това да се направи един единствен път. Опера 9 е стандартна само на английски език. Предварително благодаря за отделеното време!! Здравей boxsi11,Има си и Opera 9.10 на български, защо не пробваш с нея? PS:При мен всичко си е наред с четенето на "kafene.net", кодирането ми е на - кирилица/автоматичен избор Редактиран Февруари 19, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Февруари 19, 2007 Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 При мен с Firefox също не се вижда добре. Пиша това, защото централната част с новините е реално RSS import, който явно е на друг енкодинг (използвали са скрипт на Feed Digest). Реално мисля, че проблема е в тях, защото аз не можах да подкарам кирилицата на тази секция, така че при желание им пишете да го оправят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Февруари 19, 2007 Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 При мен с Firefox също не се вижда добре. Пиша това, защото централната част с новините е реално RSS import, който явно е на друг енкодинг (използвали са скрипт на Feed Digest). Реално мисля, че проблема е в тях, защото аз не можах да подкарам кирилицата на тази секция, така че при желание им пишете да го оправят. Опс, сега погледнах че и при мен е станало така, смених на кирилица/Windows-1251 и се оправя, явно си е в тях проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост