Zevzek Публикувано Февруари 16, 2007 Report Share Публикувано Февруари 16, 2007 (Редактиран) Имам файл на CorelDraw 12 с различни елементи и текстово поле с текст на български, с определен шрифт. Нужно ми е често да променям само текста, като го имам във файл на MS Word. Проблема е, че когато се опитам да копирам текста от Word в CorelDraw, оригиналният шрифт се трансформира в Arial, а ако се опитам в последствие да го маркирам и променя на нужния шрифт, текста се превръща в правоъгълници. При вмъкването съм пробвал да избирам и трите опции за формат и шрифт - няма резултат. При отварянето на файла няма съобщения за лисващ шрифт. Интересното е, че ако създам ново текстово поле, премина на кирилица, избера нужния ми шрифт, мога да въведа текста ръчно. Това е добре и върши работа, но все пак имам компютър, а не пишеща машина. При CorelDraw 11 на друг компютър няма такъв проблем. С английски текст paste-ването работи нормално.Има ли някаква подробност, опция в Corel-a, която ми убягва? Може ли някой да помогне? Редактиран Февруари 16, 2007 от Zevzek Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
benzinn Публикувано Февруари 16, 2007 Report Share Публикувано Февруари 16, 2007 (Редактиран) Аз имам същия проблем и съм с 12-ката.Проблема е, че имам над 3500 шрифта, но много малко от тях са кирилизирани, или по-скоро Корел-а не ги приема като кирилизирани.Аз лично лъжа Корел-а като копирам новия текст в средата на стария. Дано си ме разбрал...След това изтривам стария. Когато копирам по този начин, новия текст приема шрифта и настройките на стария.Като цяло проблема го има само с кирилските шрифтове, но си е достатъчно голям проблем понякога, защото може да ти скъса нервите Едит: Наистина с 11-та ги няма тези проблеми и смятам да се върна към нея, защото в 12 и 13 не е решен проблема с кирилизацията на шрифтовете... Редактиран Февруари 16, 2007 от benzinn Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zevzek Публикувано Февруари 16, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 16, 2007 (Редактиран) Пробвал съм и този номер, но и той не сработва. Редактиран Февруари 16, 2007 от Zevzek Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
benzinn Публикувано Февруари 16, 2007 Report Share Публикувано Февруари 16, 2007 Ами при мен става, но когато едит-вам Paragraph text, защото при Artistic text-a не става... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zevzek Публикувано Февруари 16, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 16, 2007 Текста ми е Paragraph text, но пробвах и с двата вида и не иска. Явно ще минавам на 11-ка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zevzek Публикувано Февруари 19, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 Проблема е разрешен благодарение на един колега. Оказа се, че шрифтовете тряба да се конвертират в Unicode. Става бързо с безплатната програмка "ttfconv". Може да се свали от тук, тук(Download.bg изисква регистрация) или да се търси в google. benzinn, прабвай, трябва да проработи и при теб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
benzinn Публикувано Февруари 19, 2007 Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 (Редактиран) Проблема е разрешен благодарение на един колега. Оказа се, че шрифтовете тряба да се конвертират в Unicode. Става бързо с безплатната програмка "ttfconv". Може да се свали от тук, тук(Download.bg изисква регистрация) или да се търси в google. benzinn, прабвай, трябва да проработи и при теб. Благодаря, Zevzek,Ей сега ще пробвам и ще пиша какъв е бил резултата ЕДИТ: Май няма да се справя без твоя помощ... Изтеглих цонвертора от руския сайт, следвах инструкциите от Download.bg, но така не се получава...Ако ти е възможно опиши стъпка, по стъпка как става конвертирането.БЛАГОДАРЯ предварително Редактиран Февруари 19, 2007 от benzinn Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zevzek Публикувано Февруари 19, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 Принципно нещата са така както са ги описали в Download.bg, но там ми се сториха неясни. Ще се опитам да ти помогна, въпреки че при мен не го правих аз.Избери от страрт менюто Run. Напиши cmd, натисни Enter(след всяка от следващите команди също) После в излезлия прозорец напиши cd\ - така ще излезеш от текущите папки. После влез в папката с шрифтовете. При мен конвертирах всички шрифтове на Wndows - написах cd windows, после cd fonts. От там трябва да укажеш пътя за достъп до стартиращия файл на конвератиращата програма. При мен програмата беше на десктопа и съответно командата беше C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Ttfconv\TTFCONV.EXE *.ttfНакрая се пише името на страртиращия файл и файловете, които трябва да обхване. В случая това се всички файлове с разширение ttf. Ако съм описал нещата правилно и ако ти си ги направил така, би трябвало да започне конвертирането. По този начин няма да ти се налага да местиш и инсталираш шрифтове. След края задължително рестартираш компютъра. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост