danina Публикувано Февруари 12, 2007 Report Share Публикувано Февруари 12, 2007 Здравейте!Наложи се да сваля един сайт, но нещо не мога да се ориентирам съвсем в тази програма. Тъй като сайта , който ще свалям има линкове, които идват от друг, по- голям сайт, аз включих да ми свали сайта, заедно с линковете в него. До тук добре, обаче много дълго време свалям и вече имам чувството, че целия нет е вързан в този сайт, чрез линкове. Има ли начин да разбера колко още остава за сваляне или каква е големината на сайта? Странното е, че програмата непрекъснато увеличава броя на чакащите на опашка файлове, вместо да ги навалява. Все едно- колкото повече тегли, толкова повече остава, което ми звучи абсурдно. За пръв път се сблъсквам с това и не мога да се ориентирам. Явно не намирам точния начин.Ще бъда безкрайно благодарна, ако споделите идеи и напътствия, защото честно казано, незнам дали да продължавам да се мъча, а съм обещала на един приятел. Лошото е, че много държа на обещанията си. Затова, моля помагайте в борбата с този сайт! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Февруари 12, 2007 Report Share Публикувано Февруари 12, 2007 Дани, пусни снимка на настройките на проекта в Teleport и моля те кажи кой е сайта, който искаш да свалиш. Нещата много зависят от настройките, които си дала и самият сайт, така че дай да видим първо това, а после ще видим и какви съвети ще са ти полезни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Февруари 13, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 13, 2007 Привет!Шот ще пусна по- късничко, а сайта е този:Тук!Всъщност трябва да може да се използват предложените тук функции, затова ми трябва линковете да работят.Ще пусна и шотчета. Благодаря ти много! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Февруари 13, 2007 Report Share Публикувано Февруари 13, 2007 Дани, пиши моля те какво точно искаш да свалиш от сайта, за да разбера как трябва да се настрои програмата. Понеже гледам, че на самата страница има само два линка, затова ще е добре да обясниш в конкретния случай какво ти трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Февруари 13, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 13, 2007 Привет Миленски!Ще се опитам да обясня и дано успея. Значи на посочената страница има възможност да се търсят продукти по код и по име. Свалих страницата или сайта без да задам да сваля и свързаните с него линкове и това, което ми свали беше почти нищо- страницата и като се опитам да търся по име и код ми казва, че трябва да вляза в интернет, защото информацията се намира другаде и не я е свалил. Поради тази причина зададох да сваля сайта със свързаните с него линкове и от там вече незнам какво става. Оказа се, че това е част от друг, доста по- голям международен сайт и аз изобщо не мога да разбера къде там се намира информацията, с която работят тези линкове от страницата. Те не са линкове, а по- скоро нещо като търсачка- въвеждаш предмет и ти изкарва купища информация. Явно тази информация се намира някъде на големия сайт, но понеже незнам къде свалям може би всичко и край няма. Това е в общи линии.Нормално ли е чакащите на опашка файлове да се увеличават, вместо да намаляват?Благодаря ти и дано този път съм обяснила. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Февруари 14, 2007 Report Share Публикувано Февруари 14, 2007 Сега те разбрах. Преди да пробваме нещо друго имам по-добра идея - намерих ти съдържанието на всички ТАРИК кодове (мисля, че всеки резултат от търсенето води натам) Ето линка - http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/c...amp;Action=0#OK Ако е това, можеш да зададеш тази страница като начална и да свалиш всички линкове, които са свързани с нея и да видим дали ще стане. Иначе по начина, по който се опитваш ти няма как да стане, защото реално ти тръгваш от една търсачка, на която й трябват параметри и няма как да се укаже накъде да тръгне свалянето. Същото важи и нататък, защото линковете не са обикновени, а с параметри накрая, което ги прави трудни за дефиниране. Относно файловете на опашката - нормално е да се увеличават, защото първоначално не всички файлове се индексират. Представи си тръгваш от страница с два линка и си задала да следва всички свързани линкове. Така опашката ще ти е 2 линка. Обаче втория линк води към 5 линка, така опешката ти става 7 линка общо. Ако някой от тези 5 линка е свързан с още 30, така опашката ти става общо 37 линка. Дори и да си свалила 10 линка, пак ти остават 27 и те ще растат всеки път когато се намерят повече свързани линкове, което е логично за голяма страница. Надявам се да съм ти обяснил добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Февруари 16, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 16, 2007 Благодаря ти Миленски, но за жалост не става. По име осъществява търсене, но по код не, въпреки, че има свалена информацията. Давай за проба следващия вариант. Между другото- ако има някаква по- надеждна програма за тази цел ще се радвам да споделите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Февруари 18, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2007 Привет отново!Напълно се отчаях. Колкото повече свалям, толкова повече се губят функциите и всъщност сега не се извършва нито търсене по код, нито по име. А информацията е качена. Незнам какво става, но явно няма да стане и тъй като "взора от нигде надежда не види" кажете, ако знаете някой в Пловдив, който да може да свали въпросната простотия срещу заплащане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Февруари 19, 2007 Report Share Публикувано Февруари 19, 2007 Дани, реално погледнато няма как да ти работи търсачката. Това се опитвах да ти обясня по-горе - можеш да свалиш страниците, но не и функционалността на търсачката. Това е така, защото за цялостната функционалност на сайта са инсталирани допълнителни приложения (например), освен HTML страници. Програми от сорта на Teleport Pro свалят само съдържанието на страниците - те не могат да емулират търсачките с функционалностите им. По тази причина ти предложих линк към самия каталог с кодове и оттам да започнеш да сваляш като дадеш вече да ти следва линковете в същата страница, но не разбрах дали си опитала и какво точно си направила. Иначе втория вариант е доста грубичък, но за съжаление няма как - става въпрос за ръчно записване на страниците и оформянето на кодовете в Word да речем, но си е доста работа. Просто самата страница е доста сложно построена и е много трудно да бъде свалена изцяло с всички линкове и препратки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Февруари 28, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 28, 2007 Благодаря Миленски. На едното сваляне едната търсачка / по име / работеше. Странно, но аз я затрих в многобройните опити и сега не работи. Може и с word да ги оформя, но иска много време.Няма ли да стане, ако просто в един word-овски документ сложа хиперлинкове към различните папки- нещо като съдържание? Ще видим! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Февруари 28, 2007 Report Share Публикувано Февруари 28, 2007 По принцип може, макар че може направо да копираш текста в Word след като го отвориш на страницата но все пак си е работа. За съжаление не се сещам за друг вариант :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост