Jump to content

Помогнете за проблем със звука

Препоръчан пост

Преди няколко дена ми изчезна зука на компютъра ми, не напълно, но само когато включвам скаипа и музика ми изписва някъкво предупреждение. Сканирах за вируси, но такива липсваха. Случайно попаднах на вас и от вас си свалих нова антивирусна програмка /за което съм ви много благодарна/ та тази програма откри 2 вируса - троянски кон и още някакъв в аудио системата. Затвори го в клетката, но проблемите продължават. КАКВО ДА ПРАВЯ? Моля ви обяснете ми по-елементарно, тъй като съм наченаеща, а и на всичкото отгоре и :blush:БЛОНДИНКА. Благодаря ви предварително!
Сподели другаде

Кажи с коя операционна система работиш; предполагам, че си с WindowsXP (можеш да провериш, като щракнеш с десен бутон върху My Computer -> Properties).

След това отвори Control Panel, Sounds and Audio Devices, раздел Audio; направи една снимка и я публикувай тук, за да я видим (виж темата Как да направите screenshot (шот) и къде можете да го качите, и да ги покажете във форума).

Сподели другаде

Кажи с коя операционна система работиш; предполагам, че си с WindowsXP (можеш да провериш, като щракнеш с десен бутон върху My Computer -> Properties).

След това отвори Control Panel, Sounds and Audio Devices, раздел Audio; направи една снимка и я публикувай тук, за да я видим (виж темата Как да направите screenshot (шот) и къде можете да го качите, и да ги покажете във форума).

Благодаря ти много за съвета,всичко направих,каквото ми каза,даже си сканирах компютъра с програма еверест и снимах данните от там,тъй-като на раздел аудио в контролния пакет пише устройства по подразбиране,но проблема сега е че незнам как да го побликувам тук за да го видиш,предупредих те че съм блонди :blush:

Сподели другаде

Здравей bogdana!

Ще е добре да покажеш и Screenshot на предупреждението, което ти дава Skype или програмата за музика. За целта погледни темата, към която panevdd ти е дал линк. :thumbsup:

Редактиран от l.kanelov
Сподели другаде

Нещо са ти се прецакали драйвърите на аудио картата, нищо страшно не е станало, просто си сложи диска с драйвърите и си инсталирай аудио драйвърите отново.
Сподели другаде

Като включвам Winamp ми исписва следното предупреждение:Bad DirectSound driver.Please instal proper drivers or select another device in configuration Error code:88780078

Както каза Don Toni ще се наложи да си актуализираш драйверите на звуковата карта. Може да използваш CD-то към дъното или да си свалиш най-новите от интернет, но трябва да провериш каква звукова карта използваш. Има два варианта за Update на драиверите - да стартираш Setup програмата на диска към дъното ( по-лесния начин ) или да извършиш актуализицията ръчно чрез възела DeviceManager в модула ComputerManagemеnt (по-трудния) .Препоръчително е преди да инсталираш драйверите да премахнеш старите от модула Add or Remove Programs в Control Panel (START-->Settings-->Control Panel) и да рестартираш системата.

Edit:Ще трябва да ги свалиш от интернет. Преди това трябва да разбереш модела на звуковата карта и може да го пуснеш тук в темата.

Успех :)

Редактиран от l.kanelov
Сподели другаде

Мисля че се справих с премахването на старите драйвъри,а сега от каде да си изтегля нови картата ми е:Analog DevicesAD1885@Intel82801BA ICH2-AC`97 Audio Controller [b-O]

Може да пробваш тези: AD1885 Drivers . Желателно е преди да се актуализират драйвери да се създава Restore Point, за да може ако се случи драйвера да не работи добре лесно да може да се върне предишното състояние на системата. За да създадеш Restore Point отиваш на START-->Programs-->Accessories-->System Tools-->System Restore.След това избираш Create a Restore Point след което въвеждаш име..напирмер Driver Update и натискаш Create.

Редактиран от l.kanelov
Сподели другаде

• 11 months later...
Здравейте!!! Имам нужда от спешна помощ за драйвърите за звука на компа. Аз май ги изтрих и сега нз как да си инсталирам отново. Първо защото нямам диска и второ нз кой точно са. Изписва ми Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device. Моля помогнете ми
Сподели другаде

Кажи марката и модела на дъното. Ако не знаеш нищо за компютъра, си изтегли EVEREST Ultimate и в раздела за обща инофрмация ще видиш каква ти е звуковата карта.
Сподели другаде