coojoe_213 Публикувано Януари 31, 2007 Report Share Публикувано Януари 31, 2007 Бихте ли ми обяснили как да си направя преинстал. на Windows 98. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 31, 2007 Report Share Публикувано Януари 31, 2007 Eто ти малко ръководства. За инсталация, преинсталация, стъпка по стъпка и така нататък на Windows 98 (и не само) на английски. Има два варианта: OEM (oт харддиска) или от CDROM: WINDOWS 98 SE INSTALL GUIDES@Windows Reinstall Не е лошо да прочетеш това, което пише в ръководствата и да се опиташ сам да инсталираш Windows 98. Не е толкова сложно, но внимавай с драйверите за устройствата. Хубаво е да имаш драйвери, за да нямаш проблем при и след инсталацията на Windows 98. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Януари 31, 2007 Report Share Публикувано Януари 31, 2007 Здравей coojoe_213,Ето нещо и от мен на български Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 31, 2007 Report Share Публикувано Януари 31, 2007 Хм, Uroci.net? Там им "предоставят" материали.orion, това, което даваш на български е Windows 98 - инсталиране.Автор: Светослав МироновУрока е предоставен (на uroci.net) от Computer's HelpЕто го оригинала: Windows 98 - инсталиране.Давам го, защото по-лесно се чете и вижда, отколкото на така наречените "uroci". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Януари 31, 2007 Report Share Публикувано Януари 31, 2007 Хм, Uroci.net? Там им "предоставят" материали.orion, това, което даваш на български е Windows 98 - инсталиране.Автор: Светослав МироновУрока е предоставен (на uroci.net) от Computer's HelpЕто го оригинала: Windows 98 - инсталиране.Давам го, защото по-лесно се чете и вижда, отколкото на така наречените "uroci". Да Sir William,Наистина това което даваш е доста по добро, аз просто го намерих там случайно и без много, много да му мисля го предоставих.Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 31, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2007 Благодаря и на двама ви. Изключително добро е това, което сте ми дали, обаче аз нямам никакви драйвери. Казаха ми, че Windows 98 сам си намирал драйверите. Как ли става това нямам си и представа (ако става де) . Нямам и лан карта на този компютър и много се притеснявам, ако го преинсталирам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 31, 2007 Report Share Публикувано Януари 31, 2007 Ако е марков компютъра, търси в Интернет първо на сайта на производителя. За по-стари модели компютри все още се намират драйвери. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 31, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2007 (Редактиран) Трогнат съм. Мерси за всичко сега ще погледна. Sir William само на английски език ли е това за Windows 98. Aз прегледах това на Orion, хубаво е, но искам и твоето да прочета. Но ако е на английски, лошо за мен. Още веднъж, БЛАГОДАРЯ!!!))) Редактиран Януари 31, 2007 от coojoe_213 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Февруари 3, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 3, 2007 Без дискета може ли да стане преинсталацията (bootable). Има ли значение, на коя скорост се записват въобше дисковете за Windows 98. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 4, 2007 Report Share Публикувано Февруари 4, 2007 Може да стане и без дискета, но трябва да намериш (или да си направиш) bootable диск. Добре е скоростта на запис да е 8х или 4х; освен това някои CD устройства не четат дискове, които са с "отворена" сесия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Февруари 4, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2007 Преинсталирах го и сега...иска ми някакви драйвери за инфраред, пише че не открива друг фаил. Сега нямам и компютър, заради моя мозък:((.Какво да направя:(. Изписва ми:''please insert the disk labeled''windows 98 second edition cd-ron,and click ok. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 4, 2007 Report Share Публикувано Февруари 4, 2007 Сложи му инсталационния диск и виж какъв точно файл търси - като избереш бутона Browse, в диалоговия прозорец автоматично се изписва името на търсения файл. Ако не можеш да го откриеш на CD-то, пусни Search-а на Windows-а - файла може вече да е копиран в \system32, например. Има вероятност да ти потрябват драйверите за дъното, в такъв случай ще трябва да се установи модела на дънната платка - например с програмата Everest. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Февруари 4, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2007 Обаче, на мен не ми излиза началния екран на Windows 98 в момента, и няма как да му дам search. Аз откривам какъв е файла, но какво от това. Незнам какво да правя. Сега пише така:'' the file '' trid_bio.dll'' on Windows 98 second edition cd-rom cannot be found. Вчера беше друг фаил, снощи друг, офф...така ми е кофти, преди три дена го взех, а сега е за украса Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Февруари 4, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2007 Panevdd, ти си Велик човек. Мерси. Успях, благодарение на теб. Знаеш ли как стана? Ами тоЙ дискът ми с Windoesa 98 e вътре в компа. И му зададох от сд-ром-а да се задейства диска и фактически от D-to (cd-rom-a), стана. Но аз не съм правил пълна преинсталация(незнам как става). Сега всичко си стои пак, но няма значение. Сега ще пробвам онези кодеци, които ми даде. Благодаря още веднъж. Велик си!!!!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lopi85 Публикувано Февруари 8, 2007 Report Share Публикувано Февруари 8, 2007 Panevdd, ти си Велик човек. Мерси. Успях, благодарение на теб. Знаеш ли как стана? Ами тоЙ дискът ми с Windoesa 98 e вътре в компа. И му зададох от сд-ром-а да се задейства диска и фактически от D-to (cd-rom-a), стана. Но аз не съм правил пълна преинсталация(незнам как става). Сега всичко си стои пак, но няма значение. Сега ще пробвам онези кодеци, които ми даде. Благодаря още веднъж. Велик си!!!!!!!Здравейте!Някои може ли да ми кажи защо пс-то ми на Windews 98 при неиска да се стартира а ми дава някакви грешки 604-discet drive error и 612-configurate change has occured и после пък някакъв прозорец пак с тези грешки и нещо си DHCP MAC ADDR : 04 04 ACC6A30A и накрая 962 нещо си и иска да натисна F1 но нищо нестава Мола кажете ми какво му е и какво мога да направя и дали иска преинсталация и как да стане това.Благодаря Ви предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост