Jump to content

Как се прави преинстал. на Windows 98

coojoe_213

Препоръчан пост

Eто ти малко ръководства. За инсталация, преинсталация, стъпка по стъпка и така нататък на Windows 98 (и не само) на английски. Има два варианта: OEM (oт харддиска) или от CDROM: WINDOWS 98 SE INSTALL GUIDES@Windows Reinstall

Не е лошо да прочетеш това, което пише в ръководствата и да се опиташ сам да инсталираш Windows 98. Не е толкова сложно, но внимавай с драйверите за устройствата. Хубаво е да имаш драйвери, за да нямаш проблем при и след инсталацията на Windows 98.

Сподели другаде

Хм, Uroci.net? Там им "предоставят" материали.:)

orion, това, което даваш на български е Windows 98 - инсталиране.

Автор: Светослав Миронов

Урока е предоставен (на uroci.net) от Computer's Help

Ето го оригинала: Windows 98 - инсталиране.

Давам го, защото по-лесно се чете и вижда, отколкото на така наречените "uroci".

Сподели другаде

Хм, Uroci.net? Там им "предоставят" материали.:)

orion, това, което даваш на български е Windows 98 - инсталиране.

Автор: Светослав Миронов

Урока е предоставен (на uroci.net) от Computer's Help

Ето го оригинала: Windows 98 - инсталиране.

Давам го, защото по-лесно се чете и вижда, отколкото на така наречените "uroci".

Да Sir William,

Наистина това което даваш е доста по добро, аз просто го намерих там случайно и без много, много да му мисля го предоставих.

Благодаря

Сподели другаде

Благодаря и на двама ви. Изключително добро е това, което сте ми дали, обаче аз нямам никакви драйвери. Казаха ми, че Windows 98 сам си намирал драйверите. Как ли става това нямам си и представа (ако става де) . Нямам и лан карта на този компютър и много се притеснявам, ако го преинсталирам.
Сподели другаде

Ако е марков компютъра, търси в Интернет първо на сайта на производителя. За по-стари модели компютри все още се намират драйвери. Успех!
Сподели другаде

Трогнат съм. Мерси за всичко сега ще погледна. Sir William само на английски език ли е това за Windows 98. Aз прегледах това на Orion, хубаво е, но искам и твоето да прочета. Но ако е на английски, лошо за мен. Още веднъж, БЛАГОДАРЯ!!!:)))) Редактиран от coojoe_213
Сподели другаде

Може да стане и без дискета, но трябва да намериш (или да си направиш) bootable диск. Добре е скоростта на запис да е 8х или 4х; освен това някои CD устройства не четат дискове, които са с "отворена" сесия.
Сподели другаде

Преинсталирах го и сега...иска ми някакви драйвери за инфраред, пише че не открива друг фаил. Сега нямам и компютър, заради моя мозък:((.Какво да направя:(. Изписва ми:''please insert the disk labeled''windows 98 second edition cd-ron,and click ok.
Сподели другаде

Сложи му инсталационния диск и виж какъв точно файл търси - като избереш бутона Browse, в диалоговия прозорец автоматично се изписва името на търсения файл. Ако не можеш да го откриеш на CD-то, пусни Search-а на Windows-а - файла може вече да е копиран в \system32, например. Има вероятност да ти потрябват драйверите за дъното, в такъв случай ще трябва да се установи модела на дънната платка - например с програмата Everest.
Сподели другаде

Обаче, на мен не ми излиза началния екран на Windows 98 в момента, и няма как да му дам search. Аз откривам какъв е файла, но какво от това. Незнам какво да правя. Сега пише така:'' the file '' trid_bio.dll'' on Windows 98 second edition cd-rom cannot be found. Вчера беше друг фаил, снощи друг, офф...така ми е кофти, преди три дена го взех, а сега е за украса
Сподели другаде

Panevdd, ти си Велик човек. Мерси. Успях, благодарение на теб. Знаеш ли как стана? Ами тоЙ дискът ми с Windoesa 98 e вътре в компа. И му зададох от сд-ром-а да се задейства диска и фактически от D-to (cd-rom-a), стана. Но аз не съм правил пълна преинсталация(незнам как става). Сега всичко си стои пак, но няма значение. Сега ще пробвам онези кодеци, които ми даде. Благодаря още веднъж. Велик си!!!!!!!
Сподели другаде

Panevdd, ти си Велик човек. Мерси. Успях, благодарение на теб. Знаеш ли как стана? Ами тоЙ дискът ми с Windoesa 98 e вътре в компа. И му зададох от сд-ром-а да се задейства диска и фактически от D-to (cd-rom-a), стана. Но аз не съм правил пълна преинсталация(незнам как става). Сега всичко си стои пак, но няма значение. Сега ще пробвам онези кодеци, които ми даде. Благодаря още веднъж. Велик си!!!!!!!

Здравейте!Някои може ли да ми кажи защо пс-то ми на Windews 98 при неиска да се стартира а ми дава някакви грешки 604-discet drive error и 612-configurate change has occured и после пък някакъв прозорец пак с тези грешки и нещо си DHCP MAC ADDR : 04 04 ACC6A30A и накрая 962 нещо си и иска да натисна F1 но нищо нестава Мола кажете ми какво му е и какво мога да направя и дали иска преинсталация и как да стане това.Благодаря Ви предварително!

Сподели другаде