SIMO Публикувано Януари 30, 2007 Report Share Публикувано Януари 30, 2007 Здравейте! От две седмици имам нова машина. Асамблирал съм си я сам. Всички компоненти са оригинални и законно закупени. Операционната ми система е Windows XP Home Edition w/SP2 full version. Появи се проблем при работа с Gaberoff Koral English Dictionary 2.01. При инсталирането всичко мина добре, но когато се опитам да го стартирам ми дава следното съобщение: "Access violation at address 004E71CC in module "Diction. exe". Read of address 00000050". Подобен е проблема и при немската версия на речника. Трябва да спомена, че точно тези речници ползвам от години. Инсталирвал съм ги на различни машини и под различни операционни системи, и никога до сега не съм имал проблеми. Ще бъда безкрайно благодарен на всеки, който ми помогни да се справя с този ребус. Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 30, 2007 Report Share Публикувано Януари 30, 2007 Има ли инсталиран Flex Type или остатък от тази прочее недомислица? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SIMO Публикувано Януари 30, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2007 Има ли инсталиран Flex Type или остатък от тази прочее недомислица?Никога не съм използвал Flex Type на никоя от моите машини. Ползвам вградения в Windows български шрифт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 30, 2007 Report Share Публикувано Януари 30, 2007 Ако имаш OpenGL Extensions Viewer пробвай да го махнеш (Control Panel >Add/ remove programs). После опитай пак с Габеров. Аз обаче не мога да си сваля демо от страницата на коралите... Aко и това не помогне, винаги можеш наново да инсталираш OpenGL. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SIMO Публикувано Януари 30, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2007 Ако имаш OpenGL Extensions Viewer пробвай да го махнеш (Control Panel >Add/ remove programs). После опитай пак с Габеров. Аз обаче не мога да си сваля демо от страницата на коралите... Aко и това не помогне, винаги можеш наново да инсталираш OpenGL.Нямам инсталирана такава програма. В системната папка System32 намерих файл opengl32.dll, което е OpenGL Client. Не знам дали това имаш в предвид? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 30, 2007 Report Share Публикувано Януари 30, 2007 За съжаление сега мога само да те объркам. Нищо не пипай, просто имах спомен за конфликт на Габеров с OpenGL. Нямам инсталационен вариант на Габеров. Не работи линка за download при мен за всички "пробни" версии... Моят съвет е да попиташ авторите за съдействие, независимо каква е версията ти. Пробна или платена. На официалния сайт на програмата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SIMO Публикувано Март 21, 2007 Author Report Share Публикувано Март 21, 2007 За съжаление сега мога само да те объркам. Нищо не пипай, просто имах спомен за конфликт на Габеров с OpenGL. Нямам инсталационен вариант на Габеров. Не работи линка за download при мен за всички "пробни" версии... Моят съвет е да попиташ авторите за съдействие, независимо каква е версията ти. Пробна или платена. На официалния сайт на програмата. Привет Sir William, След много лутане/както очаквах от Габероф не си направиха труда да ми отговорят/ и луди експерименти най- после установих защо речниците не се отварият. От това мое откритие не ми става по- добре. Защо ли? Ами защото причината е несъвместимост с драйвъра на звуковата карта. Дъното ми е ASUS M2NPV-MX, използвам вградения чипсет за медия и графика: NVIDIA GeForce 6150 GPU и NVIDIA nForce 430 MCP. Преди да инсталирам драйвъра SoundMAX ADI1986 Audio Driver речниците работят ОК, след като го инсталирам при старт на речника ми дава гореспоменатата грешка. Опитах по интернет да намеря ъпдейт на Microsoft, който да ми помогне да използвам вградения драйвър на Windows, но без успех. Ако можеш да ме посъветваш как да се оправя в тази задънена улица, ще съм ти безкрайно благодарен. Поздрави Asteron Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Март 21, 2007 Report Share Публикувано Март 21, 2007 Хм, струва ми се, че може да има проблем с аудиокодеците. Ще проверя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
spirich Публикувано Март 24, 2007 Report Share Публикувано Март 24, 2007 (Редактиран) Здравейте и от мен.Аз имам абсолютно същия проблем :( . Отдавна ползвам този речник и сега проблем(не е от флекс тайпа ,винаги съм бил с него).И моето дъно е асус (М2N-МХ,проблема се появи откакто го взех).Нещо странно забелязах днес- инсталирам уиндоуса(xp pro sp2, нищо друго,нито драйвъри,нито програми),след това корала, и не работи.Наново инстал на уин-а ,но по стара версия от друг диск ,и корала работи.Инсталвам драйвърите и програмите след това ,и...... изненада ,пак същата грешка :( . Ще бъда изключително благодарен на всеки,който даде поне идеи как да решим проблема.Поздрави. Редактиран Март 24, 2007 от spirich Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SIMO Публикувано Април 3, 2007 Author Report Share Публикувано Април 3, 2007 Здравейте и от мен.Аз имам абсолютно същия проблем :( . Отдавна ползвам този речник и сега проблем(не е от флекс тайпа ,винаги съм бил с него).И моето дъно е асус (М2N-МХ,проблема се появи откакто го взех).Нещо странно забелязах днес- инсталирам уиндоуса(xp pro sp2, нищо друго,нито драйвъри,нито програми),след това корала, и не работи.Наново инстал на уин-а ,но по стара версия от друг диск ,и корала работи.Инсталвам драйвърите и програмите след това ,и...... изненада ,пак същата грешка :( . Ще бъда изключително благодарен на всеки,който даде поне идеи как да решим проблема.Поздрави. Привет spirich, проверих в asus.com, дъното ти е с подобни характеристики на моето. По същество: проблема е в audio driver, сигурен съм в това, защото при инсталация "на чисто" /без драйвъри/ "коралите" ми работят перфектно. Пробвал съм ги и под XP Prof SP2 и под XP Home SP2. Аудио драйвъра ти е: SoundMAX ADI1986A Audio Driver , нали? Деинсталирай го и стартирай Gaberoff. Ако речника тръгне добре, свършил си половината работа. В нета потърси следния драйвър: SoundMax AD1986A Audio Driver V5.10.01.4151 Windows XP 32bit (WHQL) /има го и като 64bit/. Изрично гледай да е AD, това е името на производителя на чипа /Analog Devices/ , също така търси да има и тази абревиатура WHQL – Windows Hardware Quality Labs, което значи че е паснал теста на Windows за съвместимост. Теглиш, инсталваш после рестарт на компа и пробваш речника. Ако тръгне супер, ако ли не деинстал. Но преди да деинсталваш, включи речника към изключенията /exceptions/ на DEP/Date Execution Prevention/ и пробвай да го стартираш пак. Ако и тогава не стане, единствен изход е закупуване на звукова карта. Аз лично направих това и сега чакам доставка. Като я инсталирам ще споделя впечатления. Поздрави Asteron Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stto Публикувано Май 19, 2007 Report Share Публикувано Май 19, 2007 Здравейте и от мен. И аз имам този проблем. Моето дъно е асус М2NPV-VM и Windows XP. След доста лутане разбрах, че проблема е се появява след инсталация на аудио драйвера, и си остава и след неговия ъпдеит. Същия речник върви при VISTA ULTIMATE с нейните си драйвери. Ще пробвам с драйвера посочен по-горе. Ако някой е успял да пусне речника, моля да сподели опит. Поздрави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bozko Публикувано Май 19, 2007 Report Share Публикувано Май 19, 2007 Само да вметна, че Gaberoff Koral e най-голямото дърво сред речниците, които съм използвал до сега. Рано или късно се появява и досадния проблем със самоизключването. Оригинален или кракнат (проверил съм и двата варианта) този речник носи само нерви. Препоръчвам на всички речниците Babylon ( http://www.babylon.com/ ). Успех с разрешаването на проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост