Jump to content

Голям проблем с windows xp при преинсталация

coojoe_213

Препоръчан пост

Моля, някой да ми помогне искрено. Когато вкарам boot cd-to, ми изписва ''Starting Caldera...DOS'', и започват да ми излизат някакви букви. A:>E:

E:.CD I386

E:I386>WINNT. Защо не ми се показва, както трябва да е при преинсталация -''да натисна някое копче, и там да си продължи цялата преинсталация. Нямам устроиство за дискета (изкл. е от биоса). Четох и всичко, което е в сайта, но... :unsure:

Сподели другаде

Aз не разбрах добре какво трябва да се направи.

*Има компютър, на който трябва да се преинсталира Windows XP (Вероятно).

*Има някакъв инсталационен диск за Windows XP.

*При опит за преинсталация излиза надпис "Starting Caldera...DOS".

Въпрос:

*Има ли друга операционна система, инсталирана на компютъра, освен Windows XP: Windows 95, 98, Линукс или нещо друго? Трябва ли да се запази инсталираната друга ОС, ако има такава.

*Какъв е инсталационния диск на Windows XP? Правена ли е успешна инсталация от него. Да не е някоя самоделка, кастрена с nLite или подобна резачка?

*Не е ясно дали има инсталиран преди Windows XP и защо се преинсталира.

*Има ли инсталиран мултибуут мениджър за настройка за стартиране на системата?

Сподели другаде

Здравей. Искам да си преинсталирам ОС. Имам Windows xp. Искам отново да си сложа xp, но не става , изписва ми онези неща. Не съм записвал този диск, но пробвах със 7 различни Windows-a и нестана. На моя приятел се преинсталира комп., с този Windows. За настройки на boot-a, нямам и представа какви са и дали имам.Имах друг xp, но сега ...за мултибоот не съм и чувал. Ако ми помогне някой, искрено ще съм му признателен.
Сподели другаде

За съжаление не разбрах почти нищо от отговорите какво е положението...

И така не мога да дам никакъв отговор за преинсталация на Windows XP с така предоставената информация, съжалявам.

За всеки случай ето линк не към преинсталиране, а към първоначална инсталация: Инсталиране и надграждане на Windows XP. Това е от Майкрософт България.

Обърни внимание на "Чиста инсталация на Windows XP", ако искаш да започнеш отначало.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако не си правил първоначална инсталация или преинсталация друг път, трябва да внимаваш с доста неща, като драйвери, какво пише по менютата и т.н. Не е много лесно, на английски език е обикновено.

Във форума също има доста писано по въпроса за инсталиране и преинсталиране на Windows.

Сподели другаде

Добре. Когато вкарам диска с Windows XP (bootable cd), рестартирам компа си, влизам в биоса, задавам да чете от диска, пак се рестарита компа, след което не ми се появява, че компютърът преглежда хардуеа, след което би трябвало да ми се покаже, че искам инсталацията да продължи, (като натисна ENTER). Но не става това, което трябва да стане. Не мога да си обясня защо. Показват ми се някакви надписи на целия екран, които започват така: '' Starting Caldera...DOS), надолу продължават други неща, които не мога да запомня. Стигаме до: А:> (тук явно нещо трябва да се пише), незная просто какво да правя. Лично аз съм преинсталирал Windows около 7 пъти, а сега немога или нестава :(. Друго незная какво да ви пиша.
Сподели другаде

Не бих искал да ти давам грешни съвети. Имам страшно малко информация за случая ти. Aко може друг да ти помогне, нека го направи.

Аз бих направил първоначална инсталация или такава, записана от бекъп (ако си правил). fdisk, format и чисто нова инсталация на Windows. Но за целта виж какво пише по форумите за първоначална инсталация.

Сподели другаде

Виж сега coojoe_213,

Ще ти дам един скромен съвет:

Сложи диска, рестартирай, влез в биоса и изключи флопито и харда (или хардовете) и ... ако диска е какъвтo трябва да бъде, ще бутне от него.

После, ако се стигне до там че да тръгне инсталацията, наистина е най добре да форматираш диска, инсталацията те пита за това.

Няма да стигаш до никакво А ако инсталационният диск ти е редовен.

Успех!

Редактиран от orion
Сподели другаде

coojoe_213, дай малко повече информация за системата, на която ще правиш инсталация. Кажи модела на дъното, на твърдия диск и на оптичното устройство. Така ще можем да ти кажем какви точно настройки да направиш в BIOS, за да се осигури зареждането на опреционна система единствено от оптичното устройство.
Сподели другаде

Операционна система Microsoft Windows XP Professional

Пакет на обновление на ОС Service Pack 2, v.2096

Тип централен процесор AMD Sempron 2800+

Видеокарта ATI Radeon X550 (RV370)

Свойства на дънната платка

ID на дънната платка 62-133-0000010-00101111-061206-ULi$K8XFS133_K8SLI-ESATA2 BIOS P1.40

Дънна платка Неизвестно

Свойства на FSB шината

Тип шина AMD Hammer

Реална честота 200 MHz

Ефективна честота 200 MHz

HyperTransport честота 800 MHz

Свойства на шината на паметта

Тип шина DDR SDRAM

Ширина на шината 64 bit

Реална честота 200 MHz (DDR)

Ефективна честота 400 MHz

Пропускателна способност 3200 Мбайта/с

Свойства на шината на чипсета

Тип шина HyperTransport

Ширина на шината 8 bit

DVD LG, CREATIVE AUDIGY 2,

Сподели другаде

Никъде не виждам модел на дъно, твърд диск или оптично устройство... Опитай с CPU-Z или с Unknown Devices да видиш модела на дъното. Друг вариант е да провериш гаранционната карта на компютъра или да използваш инструментите за диагностика от Hiren's boot CD.
Сподели другаде

Îïèñàíèå íà óñòðîéñòâîòî

AMD Hammer - Address Map

AMD Hammer - DRAM Controller

AMD Hammer - HyperTransport Technology Configuration

AMD Hammer - Miscellaneous Control

ATI Radeon X550 (RV370) - Secondary Video Adapter

ATI Radeon X550 (RV370) Video Adapter

Bridgecom Fast Ethernet Adapter

Creative Audigy 2 LS Sound Card

PCI standard PCI-to-PCI bridge [NoDB]

ULi/ALi M1573 Super PCI Express South Bridge

ULi/ALi M1697 Chipset - System Controller

ULi/ALi M5229 IDE Controller

ULi/ALi M5237 USB Open Host Controller

ULi/ALi M5249 Hypertransport-PCI Bridge

ULi/ALi M5263 Fast Ethernet Controller

ULi/ALi M5273 USB 2.0 Host Controller

ULi/ALi M5288 SATA Controller

ULi/ALi M7101 Power Management Controller

Сподели другаде

Благодаря на всички, които ми помогнаха. Успях!!!:)) Обаче ми се появи един надпис, след преинсталация: You may be a victim of software counterfeiting. Няма ли начин да бъде премахнат.
Сподели другаде

Благодаря на всички, които ми помогнаха. Успях!!!:)) Обаче ми се появи един надпис, след преинсталация: You may be a victim of software counterfeiting. Няма ли начин да бъде премахнат.

Имаш нелицензиран Windows. Заради проверката на Microsoft за лицензиран Windows - WGA става тази работа със съобщението.

Виж Правилата на форума:

Забранява се публикуването на всякаква нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера, музика, филми, книги и други) или препращането към сайтове с такива.

Не може да ти помогнем в случая.

Сподели другаде