coojoe_213 Публикувано Януари 24, 2007 Report Share Публикувано Януари 24, 2007 Моля, някой да ми помогне искрено. Когато вкарам boot cd-to, ми изписва ''Starting Caldera...DOS'', и започват да ми излизат някакви букви. A:>E:E:.CD I386E:I386>WINNT. Защо не ми се показва, както трябва да е при преинсталация -''да натисна някое копче, и там да си продължи цялата преинсталация. Нямам устроиство за дискета (изкл. е от биоса). Четох и всичко, което е в сайта, но... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 24, 2007 Report Share Публикувано Януари 24, 2007 Aз не разбрах добре какво трябва да се направи.*Има компютър, на който трябва да се преинсталира Windows XP (Вероятно).*Има някакъв инсталационен диск за Windows XP.*При опит за преинсталация излиза надпис "Starting Caldera...DOS". Въпрос:*Има ли друга операционна система, инсталирана на компютъра, освен Windows XP: Windows 95, 98, Линукс или нещо друго? Трябва ли да се запази инсталираната друга ОС, ако има такава.*Какъв е инсталационния диск на Windows XP? Правена ли е успешна инсталация от него. Да не е някоя самоделка, кастрена с nLite или подобна резачка?*Не е ясно дали има инсталиран преди Windows XP и защо се преинсталира.*Има ли инсталиран мултибуут мениджър за настройка за стартиране на системата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 24, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 24, 2007 Здравей. Искам да си преинсталирам ОС. Имам Windows xp. Искам отново да си сложа xp, но не става , изписва ми онези неща. Не съм записвал този диск, но пробвах със 7 различни Windows-a и нестана. На моя приятел се преинсталира комп., с този Windows. За настройки на boot-a, нямам и представа какви са и дали имам.Имах друг xp, но сега ...за мултибоот не съм и чувал. Ако ми помогне някой, искрено ще съм му признателен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 24, 2007 Report Share Публикувано Януари 24, 2007 За съжаление не разбрах почти нищо от отговорите какво е положението...И така не мога да дам никакъв отговор за преинсталация на Windows XP с така предоставената информация, съжалявам. За всеки случай ето линк не към преинсталиране, а към първоначална инсталация: Инсталиране и надграждане на Windows XP. Това е от Майкрософт България.Обърни внимание на "Чиста инсталация на Windows XP", ако искаш да започнеш отначало. ЗАБЕЛЕЖКА: Ако не си правил първоначална инсталация или преинсталация друг път, трябва да внимаваш с доста неща, като драйвери, какво пише по менютата и т.н. Не е много лесно, на английски език е обикновено. Във форума също има доста писано по въпроса за инсталиране и преинсталиране на Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 25, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 25, 2007 Добре. Когато вкарам диска с Windows XP (bootable cd), рестартирам компа си, влизам в биоса, задавам да чете от диска, пак се рестарита компа, след което не ми се появява, че компютърът преглежда хардуеа, след което би трябвало да ми се покаже, че искам инсталацията да продължи, (като натисна ENTER). Но не става това, което трябва да стане. Не мога да си обясня защо. Показват ми се някакви надписи на целия екран, които започват така: '' Starting Caldera...DOS), надолу продължават други неща, които не мога да запомня. Стигаме до: А:> (тук явно нещо трябва да се пише), незная просто какво да правя. Лично аз съм преинсталирал Windows около 7 пъти, а сега немога или нестава :(. Друго незная какво да ви пиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 25, 2007 Report Share Публикувано Януари 25, 2007 Не бих искал да ти давам грешни съвети. Имам страшно малко информация за случая ти. Aко може друг да ти помогне, нека го направи. Аз бих направил първоначална инсталация или такава, записана от бекъп (ако си правил). fdisk, format и чисто нова инсталация на Windows. Но за целта виж какво пише по форумите за първоначална инсталация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Януари 25, 2007 Report Share Публикувано Януари 25, 2007 (Редактиран) Виж сега coojoe_213,Ще ти дам един скромен съвет:Сложи диска, рестартирай, влез в биоса и изключи флопито и харда (или хардовете) и ... ако диска е какъвтo трябва да бъде, ще бутне от него.После, ако се стигне до там че да тръгне инсталацията, наистина е най добре да форматираш диска, инсталацията те пита за това.Няма да стигаш до никакво А ако инсталационният диск ти е редовен.Успех! Редактиран Януари 26, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 26, 2007 Report Share Публикувано Януари 26, 2007 coojoe_213, дай малко повече информация за системата, на която ще правиш инсталация. Кажи модела на дъното, на твърдия диск и на оптичното устройство. Така ще можем да ти кажем какви точно настройки да направиш в BIOS, за да се осигури зареждането на опреционна система единствено от оптичното устройство. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 26, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2007 Операционна система Microsoft Windows XP Professional Пакет на обновление на ОС Service Pack 2, v.2096 Тип централен процесор AMD Sempron 2800+ Видеокарта ATI Radeon X550 (RV370) Свойства на дънната платка ID на дънната платка 62-133-0000010-00101111-061206-ULi$K8XFS133_K8SLI-ESATA2 BIOS P1.40Дънна платка Неизвестно Свойства на FSB шината Тип шина AMD HammerРеална честота 200 MHzЕфективна честота 200 MHzHyperTransport честота 800 MHz Свойства на шината на паметта Тип шина DDR SDRAMШирина на шината 64 bitРеална честота 200 MHz (DDR)Ефективна честота 400 MHzПропускателна способност 3200 Мбайта/с Свойства на шината на чипсета Тип шина HyperTransportШирина на шината 8 bitDVD LG, CREATIVE AUDIGY 2, Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 26, 2007 Report Share Публикувано Януари 26, 2007 Никъде не виждам модел на дъно, твърд диск или оптично устройство... Опитай с CPU-Z или с Unknown Devices да видиш модела на дъното. Друг вариант е да провериш гаранционната карта на компютъра или да използваш инструментите за диагностика от Hiren's boot CD. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 26, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2007 Здравей. Направих и това (изкл. харда, дори и usb у-вата) и ми изписа това:Windows XP Professional. Please insert serve packet 2. Нестана пак. :(( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Януари 26, 2007 Report Share Публикувано Януари 26, 2007 Силно се съмнявам че този диск е "редовен"Най добре пробвай с друг. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 26, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2007 Îïèñàíèå íà óñòðîéñòâîòîAMD Hammer - Address MapAMD Hammer - DRAM ControllerAMD Hammer - HyperTransport Technology ConfigurationAMD Hammer - Miscellaneous ControlATI Radeon X550 (RV370) - Secondary Video AdapterATI Radeon X550 (RV370) Video AdapterBridgecom Fast Ethernet AdapterCreative Audigy 2 LS Sound CardPCI standard PCI-to-PCI bridge [NoDB]PCI standard PCI-to-PCI bridge [NoDB]PCI standard PCI-to-PCI bridge [NoDB]PCI standard PCI-to-PCI bridge [NoDB]ULi/ALi M1573 Super PCI Express South BridgeULi/ALi M1697 Chipset - System ControllerULi/ALi M5229 IDE ControllerULi/ALi M5237 USB Open Host ControllerULi/ALi M5237 USB Open Host ControllerULi/ALi M5237 USB Open Host ControllerULi/ALi M5249 Hypertransport-PCI BridgeULi/ALi M5263 Fast Ethernet ControllerULi/ALi M5273 USB 2.0 Host ControllerULi/ALi M5288 SATA ControllerULi/ALi M7101 Power Management Controller Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 26, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2007 Благодаря на всички, които ми помогнаха. Успях!!!) Обаче ми се появи един надпис, след преинсталация: You may be a victim of software counterfeiting. Няма ли начин да бъде премахнат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 26, 2007 Report Share Публикувано Януари 26, 2007 Благодаря на всички, които ми помогнаха. Успях!!!) Обаче ми се появи един надпис, след преинсталация: You may be a victim of software counterfeiting. Няма ли начин да бъде премахнат. Имаш нелицензиран Windows. Заради проверката на Microsoft за лицензиран Windows - WGA става тази работа със съобщението. Виж Правилата на форума:Забранява се публикуването на всякаква нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера, музика, филми, книги и други) или препращането към сайтове с такива. Не може да ти помогнем в случая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост