Night_Raven Публикувано Ноември 23, 2010 Report Share Публикувано Ноември 23, 2010 Сигурен ли си, че си попълнил всички полета както трябва, особено Primary DNS? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Ноември 23, 2010 Report Share Публикувано Ноември 23, 2010 Имам проблем със споделянето на интернет между 2 комп с кроснат кабел и 2 лан карти по начина в темата:IP address: 192.168.0.1 и тн и двата комп са XP. Връзка се осъществи изцяло само на 2-я комп няма нет. Доставчика на нета е болбг имам реално IP.Преди известно време се получаваше връзката изцяло да не би да са направили някакво ограничение? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 24, 2010 Report Share Публикувано Ноември 24, 2010 Как така едновременно връзката се е осъществила изцяло и няма Интернет? Моля, обясни по-подробно и ясно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Ноември 25, 2010 Report Share Публикувано Ноември 25, 2010 Как така едновременно връзката се е осъществила изцяло и няма Интернет? Моля, обясни по-подробно и ясно.Имам предвид,че връзка между компютрите има само в локалната мрежа от единият и от другият може да се влиза в папките по между им,но няма интернет на вторият.На първият комп.на втората лан карта съм задал: IP address: 192.168.0.1Subnet Mask: 255.255.255.0Default Gateway: (остава празно) Preferred DNS server: (остава празно)Alternate DNS server: (остава празно На вторият комп:IP address: 192.168.0.2Subnet Mask: 255.255.255.0Default Gateway: 192.168.0.1 Preferred DNS server: 192.168.0.1Alternate DNS server: (остава празно)Споделил съм интернета от първият комп и съм настройл Network Setup Wizard на двата комп.но интернет на 2-рият няма? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Ноември 26, 2010 Report Share Публикувано Ноември 26, 2010 Здравейте отново значи проблема с липсата на интернет на 2 ри комп.остана.Току що пробвах да свържа един лаптоп като втори комп.с кроснат кабел,с който отпреди съм свързвал първият комп с друг и тогава нещата бяха наред,но сега няма нет на лаптопа иначе в пропъртис на връзката се вижда,че получава пакети. В споделените папки се влиза пез проблем и в 2-те посоки и се виждат в локалната мрежа.Обадих се на доставчика(power net) и ми казаха че няма ограничения и мога да си навържа колкото искам компютри.Връзката я правя по този начин,къде може да е проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 28, 2010 Report Share Публикувано Ноември 28, 2010 Да си спирал някакви услуги на първия/основния компютър? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Ноември 30, 2010 Report Share Публикувано Ноември 30, 2010 Не са спирани услуги,но сега по едно време се появи интернет на комп след,като в local area На 1 комп. дадох инстал и ми се инсталираха NWLimk NetBios и NWLimk IPX/SPX/NetBios Compatible Transport Protokols... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 1, 2010 Report Share Публикувано Декември 1, 2010 Странно, не би трябвало да са нужни тези протоколи за споделяне на интернет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mirkata Публикувано Август 24, 2011 Report Share Публикувано Август 24, 2011 Стара тема , но много полезна , хайде да я ъпна , че и на други да послужи .Налага ми се да прехвърлям данни от един РС на друг. Опитах с флашка 8 Гб , но единия комп си е слабичък и става много бавно . Изчетох доста теми по въпроса . Но в тази тема в softvisia.com намерих доста подробности , които другаде ми отбягваха . Но се оказа че пак нещо ми отбягва. Този крос кабел за да осъществи връзка между двата компа за прехвърлянето на данните нали трябва да се бучне на мястото на кабела за интернет ? В такъв случай оставам без интернет временно , ще го преживея някак си . Така си мисля, ама нека да попитам че да не се мотая .Четох че с УСБ кабел също може , ама не е за предпочитане .Иначе другите неща ми се поизясниха. Тази операция ще я правя в неделя следобяд , та ако имам нужда от помощ , дано някойсе намери онлайн за да помогне . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 24, 2011 Report Share Публикувано Август 24, 2011 С USB не е за предпочитане, защото четох че трябвало специален кабел - с някаква електроника по него - с обикновен щяло да изгори нещо...Дали няма да ти е по-лесно да прехвърлиш диска от единия компютър на другия и оттам да изтеглиш каквото трябва ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост