devil_may_cry Публикувано Януари 26, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2007 Благодаря много и на Neuton Gimic. Значи трябва да си взема cross over кабел. А ако е обикновен тогава само единият компютър ще може да получава информация така ли? А как да разбера, че е кроснат (някакви външни разлики има ли?), защото в повечето случаи продавачите гледат да си продадат стоката... Случи ми се веднъж с един bluetooth... Не ми беше за парите, но само нерви изхабих... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Януари 29, 2007 Report Share Публикувано Януари 29, 2007 Благодаря много и на Neuton Gimic. Значи трябва да си взема cross over кабел. А ако е обикновен тогава само единият компютър ще може да получава информация така ли? А как да разбера, че е кроснат (някакви външни разлики има ли?), защото в повечето случаи продавачите гледат да си продадат стоката... Случи ми се веднъж с един bluetooth... Не ми беше за парите, но само нерви изхабих... Ако е обикновен кабел, нито единия, нито другия ще може да получават информация - просто няма как да се открият един друг, защото не няма да са свързани в мрежовия смисъл на думата. Споко, в магазина няма да те метнат - той кабела е 3лв. и на всичкото отгоре си е стандартна стока, т.е. ако се продава кабел с дължина 1-2м. и с куплунги в двата края, то 90% е вероятността да е крос-нат. Абе със сигурност продавача ако е мъж ще те попита какъв кабел ти трябва - обикновен или крос-нат, виж, ако е женска, повтори й два пъти, че точно такъв кабел ти трябва. (сори, нищо против жените, ама пред очите ми едно момиче-продавач твърдеше на клиент, че нямало разлика в кабелите...добре че се намеси другия продавач) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 31, 2007 Report Share Публикувано Януари 31, 2007 Благодаря много и на Neuton Gimic. Значи трябва да си взема cross over кабел. А ако е обикновен тогава само единият компютър ще може да получава информация така ли? А как да разбера, че е кроснат (някакви външни разлики има ли?), защото в повечето случаи продавачите гледат да си продадат стоката... Случи ми се веднъж с един bluetooth... Не ми беше за парите, но само нерви изхабих... Най-елементарният начин да разбереш какъв ти е кабела е като сложиш двете букси една до друга и се вгледаш в подредбата на жичките. Ако се различават, това показва че кабела е кроснат(за директна връзка между два компютъра), а ако са с еднаква подредба, значи че кабела е прав. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Февруари 17, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 17, 2007 Искам да попитам още нещо... IP-то и SubMask-а винаги ли трябва да са тези за моя и всички компютри с които се свързва? - IP address: 192.168.0.1 - Subnet mask: 255.255.255.0? Както ми каза Night Raven де.... Малко се обърках Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 17, 2007 Report Share Публикувано Февруари 17, 2007 Subnet mask е еднакъв за всички компютри в мрежата, но всеки компютър си има отделен IP адрес - 192.168.0.1, 192.168.0.2 и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Февруари 18, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2007 Subnet mask е еднакъв за всички компютри в мрежата, но всеки компютър си има отделен IP адрес - 192.168.0.1, 192.168.0.2 и т.н.Значи само пиша този Subnet Mask и персоналните IP-та на двата компютъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 18, 2007 Report Share Публикувано Февруари 18, 2007 Значи само пиша този Subnet Mask и персоналните IP-та на двата компютъра?Да, ако са свързани правилно в LAN мрежа, това трябва да е достатъчно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Април 2, 2007 Report Share Публикувано Април 2, 2007 Мисля си, че обясненията в тази и още няколко подобни теми трябва да се отделят като ръководство. Иначе тук ще обясня след като свържете компютрите си как да можете да влизате в единия от тях. В Windows има един процес, който се нарича Map Network Drive и целта му е да ви позволи да присъедините мрежово устройство (или твърд диск на компютър, към който сте се свързали) или папка от него към вашия. Новоприсъединения диск ще се добави към списъка с дискове на вашия компютър. Ето как става това. На първо време чукнете с десен бутон върху My Computer и изберете Map Network Drive.... Ще ви се появи подобен прозорец:http://www.softvisia.com/Articles/2PCs/MapDrive1.png В този процорец трябва да въведете информацията, нужна за откриване и свързване към новото устройство:- в полето срещу Drive трябва да изберете към коя буква ще бъде асоциирано новодобавеното устройство (в списъка се показват само свободните букви).- в полето срещу Folder трябва да въведете пътя към другия компютър и съответното дисково устройство, което желаете да присъедините към списъка с текущите на вашия компютър. Този път може да бъде под формата на IP адрес (например 192.168.0.1 на база на обяснението, дадено от Night_Raven) или пък под формата на името на компютъра или сървъра (например computer2). Заедно с това трябва да допълните и дисковото устройство на отдалечения компютър, към който желаете да се свържете (дисковите устройства се обозначават с поредни латински букви, започващи от C, който е първия и основен дял от твърдите ви дискове), последвано от знака $. Този знак $ означава, че при свързване вие ще ползвате пълен административен достъп до желания твърд диск. Ако не го поставите, то тогава при свързване ще можете да виждате само споделените папки на този твърд диск (забележка: ако използвате административния достъп, трябва да имате административен достъп (потребителско име и парола) за другия компютър) Когато се опитате да осъществите достъпа до отдалеченото устройство, компютъра ви ще се опита да влезе, използвайти потребителското име и парола, с което работите в момента (на настоящия компютър). Ако това име не е регистрирано на другия компютър или желаете да влезете с друго име и парола, трябва да натиснете надписа "Connect using different user name", при което ще ви се отвори следния прозорец:http://www.softvisia.com/Articles/2PCs/MapDrive2.png Тук в първото поле можете да попълните потребителското име, а във второто - паролата. След като сте готови, натиснете бутона "ОК". Когато сте готови с попълването на информацията, първия прозорец би трябвало да изглежда по подобен начин:http://www.softvisia.com/Articles/2PCs/MapDrive3.png Остава само да натиснете Finish и ако сте въвели правилно данните, желаното мрежово устройство ще се отвори в нов прозорец и ще се появи в списъка с устройства в My Computer. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
selfy Публикувано Октомври 2, 2007 Report Share Публикувано Октомври 2, 2007 Здравейте! Накратко описвам какво е положението при мен. Разполагам с два компютъра:1) Настолен - WinXP Pro, SP2;2) Лаптоп - Vista Home Premium (скоро ще се маха само да видя какво ще правя с драйверите). На настолния компютър имам две лан карти - една на самото дъно (то, тoва не е много карта, ама да го наречем Ethernet-овски адаптер...) и една допълнителна. Взех си и т.нар. cross-нат кабел (напълно крастосан) и разбира се уверих, че е свързан правилно, не че съм много мнителен, ама хората са го рекли: "като знам к'ъв инженер съм, ме е страх да ида на лекар!" Едната карта е настроена за Internet доставчика ми, където съм с реално IP, а втората карта с cross-натия кабел е свързна към Лаптопа. Направих настройкте на вътрешната мрежа, както бе посочено от Златинов тук. IP-тата са съответно: 192.168.0.1 на настолния192.168.0.2 на лаптопа Проблемът идва тук... в посока лаптоп-настолен имам пинг, а в посока настолен-лаптоп нямам :'( . Предположих, че все пак проблемът може да е в кабела, но явно не е! После пробвах подхода на andro (пак в горната тема), т.е. bridge-нах (много хубава българска дума, но по-българска неможа да ми дойде на ум) двата адаптера и тогава се получи. Glory, Glory, Hallelujah! Разбира се съдбата е безмилостно справедлива и когато ни дава нещо, тя непременно отнема друго (Jerom K Jеrom)! По този начин вече имам интернет и на лаптопа, но не мога да видя настолния в мрежата (изрично проверих, че и двата компютъра са в една и съща работна група). В мрежата се вижда само лаптопа и 'gate (192.168.0.1)' но не и настолния компютър като 'компютър' със споделени папки :'( . Моля помогнете как да реша проблема. ПП: Да ме прощавате за глупавия въпрос, ама има ли опастност за споделените папки на настолния ми компютър, тъй като съм с реално IP. ---------------------------------------------------РЕДАКЦИЯ 1 Свалих защитните стени от всякакъв вид! И се получи... но само за малко! Дори и Remote Desktop подкарах Но.. без очевидна причина след определено време спрях да виждам споделените папки, а интернет-а към laptop-а прекъсва и трябва да рестартирам или едната, или другата, или и двете машини дали е от смотаната Виста или смотано е задкомпютърното устройство Това, по принцип , ми е любимото -- нещо да се счупи/да спре да работи, без очевидна причина, ей така както преди малко си е вървяло Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Fancyfree Публикувано Февруари 14, 2008 Report Share Публикувано Февруари 14, 2008 Интересува ме мога ли да ползвам интернета на комшията при положение че съм вързан с него в лан с допълнителни лан карти и по точно да влизам в DC++ от моя си компютър но в DC сървара на тяхната мрежа понеже сме в различни доставчици ???? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 14, 2008 Report Share Публикувано Февруари 14, 2008 Да ползваш интернет от неговия компютър и да сте на различни доставчици малко се самоизключват. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Февруари 14, 2008 Report Share Публикувано Февруари 14, 2008 Интересува ме мога ли да ползвам интернета на комшията при положение че съм вързан с него в лан с допълнителни лан карти и по точно да влизам в DC++ от моя си компютър но в DC сървара на тяхната мрежа понеже сме в различни доставчици ????Стига да си е споделил интернет връзката, ще можеш да ползваш неговия нет, иначе просто сте си споделили по 1-2 папки... Колкото до възможността да ползваш техния хъб (DC-то), зависи от защитните механизми на самият интернет доставчик, но като цяло не би трябвало да имаш проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
qgogo Публикувано Август 13, 2008 Report Share Публикувано Август 13, 2008 Четох правих и нищо не стана .За лаптопа ползвам Wireless връзка.Нета ми се разпределя от рутер Нетгиар.За да ползвам интернет мрежовите карти трябва да са на Optain an IP address automatically и не мога да поставям IP адреси защото губя връзката с интернет.Но и при поставяне на съседни IP адреси както е описано по-горе не мога да осъществя връзка м/у двата компа.Някой може ли да помогне.Лаптопа ми е с Виста хоме премиум а и с нея нещо трудно се оправям.Предварително благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
galkamalka Публикувано Декември 23, 2008 Report Share Публикувано Декември 23, 2008 Здравейте и от мен! Прочетох темата най обстойно и смея да твърдя, че в този форум има истински специалисти Прочетох и тази тема тазаи тема, в която се коментира по-конкретно връзката м/у 2 компютъра посредством USB кабел. Свързването с 2 лан карти ми е пределно ясно и съм го правила преди 3 години но в момента искам да установя връзка м/у 2pc-та, като и двете са още в гаранция и ще е сериозна грешка от моя страна да отворя единия за да му "нахакам" лан картата. От онази тема, която споменах разбрах, че USB кабела не е какъв да е ами е специален с чип посредата. Аз имам един такъв кабел с мистериозен произход от един шкаф вкъщи, който също има нещо обемисто посредата. Та въпроса ми е как да разбера дали това е кабелът, който ми трябва без да експериментирам директно в USB портовете на компотите, защото подразбрах, че това действие е способно да овъгли и двете дъна...Благодаря на отзовалите се! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panzar Публикувано Ноември 23, 2010 Report Share Публикувано Ноември 23, 2010 До ЗлатиновЗдравейте.Използувах ръководството Ви и почтивсичко се получи.Почти всичко.защото имамскайп и на втория,но пък не иска да зареждасайтовете от гугъл хрома.получава се някъквагрешка 105.Много Ви моля за помощ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост