Jump to content

Четене на снимки от дом. player

Препоръчан пост

Извинявам се, но незнам точно в коя тема от форума да задам въпроса си.

Имам такъв въпрос: може да ви се стори доста елементарен, но не съм много на " ти " с нещата. Приятел има dvd - player( JVC TH-A5R), който не може да чете Photo CD и дисковете със снимки които му записвам ( и не само аз ) не ги чете. Само веднъж му приятел дал на взаем някакво CD, което без проблем вървяло. Даде ми диск( CD-RW ) на който снимките в графата Pictures са JPG. Формата в който и аз му записвам дисковете. Има още няколко графи с формати:

DAT; FNT; APP; CFG; VCD.

Може ли да имат някакво влияние на това диска да бъде прочетен от плеерът му без проблем? Каде е проблема?

Сподели другаде

Изтеглих ръководство за работа с плеъра, но не видях да поддържа преглеждане на снимки. Сигурен ли си, че наистина има такава опция. Също така може да има проблем с четенето на презаписваеми (RW) дискове (случва се, дори и да пише, че може да ги чете).

Това за графите нещо не го разбрах, но като гледам форматите на файловете ми се струва, че си записал VCD (видео CD), което е стария видео формат за домашни плеъри.

Също така нещо не разбрах напълно последните ти въпроси, моля те поясни.

Сподели другаде

Изтеглих ръководство за работа с плеъра, но не видях да поддържа преглеждане на снимки. Сигурен ли си, че наистина има такава опция.Там е проблема. Няма тази опция и затова не иска да чете дискове със снимки, по принцип. Единствените снимки, които му отворило били на някакъв негов приятел, който му дал компакт диск(RW) назаем. Същия диск е в момента в мен. За съжаление незнаеше формата на тези снимки в времето, когато ми каза за проблема си. Затова го помолих да вземе пак този диск, за да видим що за формат са. Оказа се, че са също JPG, форматът в който и аз съм му записвал( и не само аз ), но моите не ги отваряше. Също така може да има проблем с четенето на презаписваеми (RW) дискове (случва се, дори и да пише, че може да ги чете).

Това за графите нещо не го разбрах, но като гледам форматите на файловете ми се струва, че си записал VCD (видео CD), което е стария видео формат за домашни плеъри. Не аз съм му записвал този диск, както съм обяснил по горе.

Също така нещо не разбрах напълно последните ти въпроси, моля те поясни. Питах, дали тези формати нямат нещо общо с това, плеярът му да отваря снимките? Да не би да са някакви допълнения, които да помагат при отварянето на диска, снимките? Което според мен е пълна глупост, само че, немога да си обясня, как едни снимки отваря, а други не?

Малко разяснения. Извинявам се, че не съм го написал преди това.

Когато отварям диска в компа чрез Total Commander, ми се появяват няколко графи. В едната от тях са само снимки като JPG. Тях компа отваря. Друго не иска. Когато пусна диска на дом. плеяр, същите тези снимки не се отварят, а се отваря една от графите където форматът е DAT. На екрана излизат 6 снимки с можност за още 6 и т.н.т. Обаче всяка снимка не иска да се отвори самостоятелно. Най отдолу на екрана е написано Created by Nero, което ме навежда на мисълта, че това е една от опциите на Неро "Creating presentation photos" или "Make photo slide show".

Какво мислиш?

Сподели другаде

Привет и от мен!

Честно казано, трудно ми е да гадая за Неро, още повече, че плеара не е при мен.

Аз обаче, ти предлагам друго- Защо не запишеш снимките на приятеля ти като слайд шоу? Хем ще е ефектно, хем ще е приятно, хем плеара ще ги чете при всички случаи. Разбира се ще ги съхраниш във формат, който плеара чете.

Програмата InAlbum Deluxe може да ти направи чудесно шоу, с множество ефекти. Можеш да настроиш как да става смяната на снимките- с какви ефекти, през колко време и всичко това да добие завършен вид, через поставянето му в някои от оригиналните темплейти. След направата, съхраняваш файла в нужния формат и се наслаждаваш на гледката. Аз така бих направила.

Ръководство за работа можеш да видиш :

Тук!

Успех! :thumbsup:

Сподели другаде