Jump to content

Странен проблем с explorer.exe

overmind

Препоръчан пост

От няколко дни като стартирам Windows XP SP2 и като се логна, когато трябва да се зареди explorer.exe taskbar-а само мигва и изчезва. Всичко си остава до там, курсор и гол десктоп. Ако пробвам да го заредя от task manager, ctrl-alt-del --> new task... пак само мигва и умира. Повечето други програми могат да се заредят. iexplore.exe също не може, нали работи почти заедно с windows explorer.

- safe mode и last known good conf... не помагат

- повредени файлове няма

- вируси и adware/spyware няма

- repair existing windows installation от сд-то на windows не помага

Не ми се преинсталира, защото това е хамалска работа, а проблемът, предполагам, може да се реши бързо и лесно. От start new task излиза прозорче open file... където имам достъп до всякакви операции с файлове.

Някой има ли опит с подна ситуация?

Ако не, знаете ли известни форуми за бъгове и проблеми с windows от тоя род?

Същата дискусия започнах и във форума на дата.бг: http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=1111065

Сподели другаде

- safe mode и last known good conf... не помагат

- повредени файлове няма

- вируси и adware/spyware няма

- repair existing windows installation от сд-то на windows не помага

И как стигна до този извод? Така обяснено на мен ми прилича на повреден файл, но нищо не пречи просто да дефрагментираш. Пиши как докъде си стигнал.

Сподели другаде

explorer.exe го замених със здрав файл от друг компютър и не помогна. Scandisk не откри проблеми, а дефрагментирането не знам какво би помогнало, ако файлът е цял, независимо колко е разхвърлян
Сподели другаде