devil_may_cry Публикувано Януари 2, 2007 Report Share Публикувано Януари 2, 2007 Здравейте! По принцип до сега не съм имам проблеми със записването на VCD, но и това се случи :(. Бях принуден да направя VCD с помоща на една готина програмка The Film Machine. Много е добра. Но стигнах до въпроса със записването... Пробвах с Неро ама не става извежда разни съобщения, че:The following problems were found -stream encoding which is invalid for a [super] VCD - no video - no audio и т.н. Ако може да ми кажете как се записва VCD направено The Film Machine, ще е супер. Направих висидито с тази програма, защото не можах да прикача субтитрите с WinAvi video converter. Просто VobSub не бачка като хората... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Януари 2, 2007 Report Share Публикувано Януари 2, 2007 Мисля че като прекодираш наново и ще си решиш проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 2, 2007 Report Share Публикувано Януари 2, 2007 (Редактиран) Според мен ти трябва Cinema Craft EncoderИнфо: Cinema Craft EncoderПрограмата е доста скъпичка, но има пробна версия. Ето едно ръководство за съвместна работа на The FilmMachine и Cinema Craft Encoder за пример: "DVD/SVCD от MP4/AVI"Програми:*The FilmMachine Beta (1.5.0.15)*Cinema Craft Encoder*Nero Burning Rom или Ashampoo Burning Studio 5*AVI/MP4 Codec Иначе има и други начини (доста са безплатни) за запис на VCD, не е само с The FilmMachine.Инфо: AVI to VCD@videohelp.com. Добавям по-късно: Възможно Pantockrator да е прав с кодирането, не се сетих! Редактиран Януари 2, 2007 от Sir William Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Януари 2, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2007 Добавям по-късно: Възможно Pantockrator да е прав с кодирането, не се сетих!Въпроса ми е с какво да го запиша? Страх ме е, че ще засича ако го прекодирам... Правя го за една позната. ДВД-то и е малко старо, защото като и давам ДВД-та които съм правил за мойто ДВД не тръгват... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Януари 2, 2007 Report Share Публикувано Януари 2, 2007 Ами то и НЕРО има такава функция. В съобщението за грешка не ти ли предлага да прекодира? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Януари 2, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2007 Ами то и НЕРО има такава функция. В съобщението за грешка не ти ли предлага да прекодира?Дава ми ама това е проблема, че ако го прекодирам ще забива... Това ме притеснява. Току-що свалих Ashampoo и ще видя как е... Ако има друг варянт за запис кажете... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Януари 2, 2007 Report Share Публикувано Януари 2, 2007 Привет и от мен. Аз изобщо не харесах тази програма. Направих едно VCD и тя тотално се скапа. Освен това ми изкара толкова странни файлове след конверта, че нищо чудно, че записвача не ги разпознава. Сещам се за следното- ако по време на конверта си имал отметка - да ти направи имидж файл и тя ги е направила, просто отвори Неро, избери запис на имидж и всичко ще си тръгне само. Аз тогава така направих!А за winavi- субтитрите не се прикачат, ако преди това си правил преименуване. Докато го разбера това, ако знаеш колко нерви изхабих, но се оказа, че точно това е проблема. Ако си правил преименуване, субтитрите не тръгват да се вграждат. Незнам защо, но е така.Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Януари 2, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2007 Привет и от мен. Аз изобщо не харесах тази програма. Направих едно VCD и тя тотално се скапа. Освен това ми изкара толкова странни файлове след конверта, че нищо чудно, че записвача не ги разпознава. Сещам се за следното- ако по време на конверта си имал отметка - да ти направи имидж файл и тя ги е направила, просто отвори Неро, избери запис на имидж и всичко ще си тръгне само. Аз тогава така направих!А за winavi- субтитрите не се прикачат, ако преди това си правил преименуване. Докато го разбера това, ако знаеш колко нерви изхабих, но се оказа, че точно това е проблема. Ако си правил преименуване, субтитрите не тръгват да се вграждат. Незнам защо, но е така.Успех! Аз пробвах отначало с WinAvi, но когато не ми вгради субтитрите реших, че аз трябва да ги вградя с VobSub, но не се получи... След това решх да пробвам с филм машин... Но ако запиша висидито като имидж дали дивидито ще го чете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Януари 2, 2007 Report Share Публикувано Януари 2, 2007 Привет!Да ти кажа честно незнам дали ще го чете. Зависи от плеара. За жалост нямам такъв готов филм, който да мога да разгледам. Сещам се за друго- защо не заредиш имидж файла в daemon Tools и да го разгледаш. Ако вътре са папките, необходими за VCD, използвай да ги качиш в Неро в VCD от тук.За Winavi- виж това ръководство:Тук!Даже е доста подробно. Аз просто зареждам филма и субтитрите си тръгват. Ако обаче си преименувал- не се мъчи. Няма да тръгнат. Използвай опцията превю на Winavi, за да се убедиш, че субовете са наред. Ако всичко е ОК, долу в дясно, в трея ще имаш зелена стрелка- Direct vob sub. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Януари 2, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2007 Е, аз от това ръководство разбрах за WinAvi А от форума за филм машин... И не съм променял имената на файловете... По принцип когато отворя филм, след като съм го направил с уин ави, тръгват и субтитрите. Веднъж ми се случи при компресирането да ми изреже и субтитрите Ще пробвам с превю. Обаче не е имидж файл... Доста файлове са :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Януари 2, 2007 Report Share Публикувано Януари 2, 2007 Привет!Жалко, че нямаш исо файл. Това е това, защото си сложил отметката да не се прави такъв. И затова нямаш.В този случай явно ще трябва отново да конвертираш.За Winavi- щом не си преименувал имаш шанс. С коя версия си. Прегледах ръководството и ще ти кажа, че аз лично съкращавам настройването поне с 60%. Vobsub си го настройвам и го затварям. Зареждам си фирма в Winavi и когато започне конверта зелената стрелка си се появява сама. Надявам се, че филмът- avi+ sub са ти с еднакви имена и са в една папка. Ако е така, програмата ги разпознава. Мисля си- да не би да са проблем самите субтитри. Когато отвориш филма с някакъв плеар на компа, тръгват ли? Появява ли се зелената стрелка?Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Януари 3, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2007 Здрасти!. Аз съм с версия 7.7. Не съм променял имената на файловете и те са си в една папка (avi+sub) Зелената стрелка си се появява като пусна конверта... Пък и като си отворя авито, което искам да конвертирам субтитрите си тръгват без проблем. Най - вероятно ще конветирам на ново ама преди това ще преинсталирам VobSub... Кой знае, може и да се получи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Януари 3, 2007 Report Share Публикувано Януари 3, 2007 Nмммм! Много странно.Значи като пуснеш winavi да конвертира, ти излиза зелената стрелка. Я продължи с инфото нататък. Какво се случва после? На превюто, което тече бавно по време на самото конвертиране имаш ли субтитри или не. Ако имаш, не може да не се вградят, а пак ако ти се появява стрелката долу, трябва да ти се появят и субтитри в превюто. Ако имаш зелена стрелка, а нямаш субтитри в превюто, виж дали не си дал- скриване на субтитрите. За друго в момента не се сещам, но според мен няма причина да преинсталираш vobsub- щом иначе филма върви нормално. Дай още инфо да мислим! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Януари 3, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2007 (Редактиран) Оказа се, че VobSub слага субтитри... Но ги слага кудето си поиска Когато пуснах превю-то ми стана ясно, че ги слага. После като прегледах VCD-то разбрах, че е има субтитри на много малко места.... Не ми стана ясно, защо се получи така :'( Аз минах филма през WinAvi за да прикача субтитрите... Като не стана пробвах с The Film Machine ама цък... Не стана нищо... Ще пробвам с The Film Machine пак.... Може тоя път да се получи. Благодаря за отделеното време все пак. Ако се сетите как да оправя работата със субтитрите, или имате някоя идея по въпроса, драснете някой и друг ред :'( :bye1: Редактиран Януари 3, 2007 от devil_may_cry Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Януари 5, 2007 Report Share Публикувано Януари 5, 2007 Привет!На много места чета , че има проблеми с пропуски на субтитрите при Winavi и то все около версия 7.Аз бих пробвала на твое място по- сторо- например 6.3. Ако ти вади съобщение, че има нужда от инсталация на добавки при отварянето на програмата, просто ги пренебрегни.Конвертиране във VCD можеш да пробваш и с:Ultra Video JoinerAll Video JoinerУспех и не се отказвай! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост