natyre Публикувано Декември 29, 2006 Report Share Публикувано Декември 29, 2006 благодаря за наистина полезното ръководство!!! и все пак....значи резнах един филм по описаният начин и то взе че се получи.е много бях щастлив че най-накрая ще мога да си го запиша на сд-та -такава ми е записвачката.от една година ми е на пс-то и ме е страх да не го загубя при някаква повреда....само дето радоста ми беше кратка.при прегледа на новите две части с ужас установих разминаване на аудиото и видеото.много моля помогнете да си разреша проблема как да го разделя че да не се получава така!предварително БЛАГОДАРЯ!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Декември 29, 2006 Report Share Публикувано Декември 29, 2006 Привет natyre!Радвам се, че си се справил- поне донякъде. Не се отказвай!Ето какво- според мен аудиото ти е с VBR кодировка. Това по принцип е проблем за програмата, тъй като тя не работи коректно с него. Ако е така, би трлябвало самата програма да ти е извела съобщение, че аудиото ти е VBR, заедно с решението на проблема. За жалост решението изисква да съхраниш аудиото в некомпресиран вид, като го направиш wav и после да го компресираш наново.Все пак може и да е друг проблемът- как точно раздели частите. Да не си пропуснал на аудиото или на видеото да дадеш direct streem copy?Кажи и ще мислим. Ако трябва да се разкомпресира и компресира наново, може да се ползва и друг вариант за твоята цел- разделяне на 2 части. Имам предвид нещо много лесно и елементарно, но първо да се опитаме да разберем какъв е проблемът?Успех и пиши! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
natyre Публикувано Декември 29, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2006 сложих отметка на direct streem copy и при аудио и при видеото,така че не е там проблема.резнах на друг филм крайчето само и там всичко си е наред.сещам се само че по принцип при проблемният ми филм винаги когато го пусках-ориг.файл-плейърът първо ми вадеше съобщение за синтакс ерор в някой си ред но после филма си върви без проблеми.след разделянето няма съобщение за грешка в новите файлове но това разминаване със звука....при обработката иначе всичко си минава гладко без съобщения и засечки.....ако го имаше някъде IM GOING TO TELL YOU A SECRET проблемният филм не бих си съэдавал ядове и бих го дръпнал отново,но вече не го намирам никъде....а и преди година когато го имаше на всякъде беше като файл от1,30гб. ето защо се изкефих когато номера с VIRTUAL DUB стана,ама то пък..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Декември 29, 2006 Report Share Публикувано Декември 29, 2006 Привет отново!По принцип това, че става на един филм, а не става на друг не значи , че няма проблем с кодирането. За всеки филм то може да е различно. Това за синтактичната грешка обаче ми е познато. Случи ми се и на мен веднъж и найстина имах разминаване на звука и картината. Вероятно самия филм е записан некоректно, с грешки. Все пак си мисля, че при разкомпресиране и повторно компресиране ,може и да има ефект, но ти предлагам преди товма да пробваш нещо много по- лесно. Може пък да стане.Свали си програмата avisplit. Тя върши чудесна работа точно за случаи като твоя- разделяне на филм на две части. Програмата предлага да направи разделянето вместо теб- като сама определи частите. Всичко става безумно лесно с помоща на два бутона. Няма да разяснявам сега, защото съм сигурна , че ще се справиш без проблем. От теб се иска само да укажеш, че искаш програмата да ти раздели филма на две части и тя ще го направи.Това е най- лесния вариант и си струва да опиташ.Ако има проблеми и не стане и с нея пиши.Стискам палци и все си мисля, че с нея ще стане , защото тя не е никак капризна към грешките във файловете.Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Декември 29, 2006 Report Share Публикувано Декември 29, 2006 Привет natyre!Радвам се, че си се справил- поне донякъде. Не се отказвай!Ето какво- според мен аудиото ти е с VBR кодировка. Това по принцип е проблем за програмата, тъй като тя не работи коректно с него. Ако е така, би трлябвало самата програма да ти е извела съобщение, че аудиото ти е VBR, заедно с решението на проблема. За жалост решението изисква да съхраниш аудиото в некомпресиран вид, като го направиш wav и после да го компресираш наново.Все пак може и да е друг проблемът- как точно раздели частите. Да не си пропуснал на аудиото или на видеото да дадеш direct streem copy?Кажи и ще мислим. Ако трябва да се разкомпресира и компресира наново, може да се ползва и друг вариант за твоята цел- разделяне на 2 части. Имам предвид нещо много лесно и елементарно, но първо да се опитаме да разберем какъв е проблемът?Успех и пиши! Ако съм разбрал правилно говорите за това: http://www.softvisia.com/users/pantockrator/vduberror.jpg а при по старите версии http://www.softvisia.com/users/pantockrator/virtualdub_vbr.gif Пробелмът с две думи се рашава така: При появяване на това съобщение за възможно разминаване между звук и картина в изходният файл, се работи с http://www.softvisia.com/users/pantockrator/vdub_mp3_freeze.jpg която може да се свали оттук Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Декември 29, 2006 Report Share Публикувано Декември 29, 2006 Привет отново!По принцип това, че става на един филм, а не става на друг не значи , че няма проблем с кодирането. За всеки филм то може да е различно. Това за синтактичната грешка обаче ми е познато. Случи ми се и на мен веднъж и найстина имах разминаване на звука и картината. Вероятно самия филм е записан некоректно, с грешки. Все пак си мисля, че при разкомпресиране и повторно компресиране ,може и да има ефект, но ти предлагам преди товма да пробваш нещо много по- лесно. Може пък да стане.Когато самият филм е записан с разминаване (което не е невъзможно, но малко вероятно), аз си решавам проблема с MainConcept MPEG 1.4 , която има превод и на български. Залеждаме файла който ще се обработва от Video source: -> Open..., след което натискаме бутона Details.... Следва Advanced... -> Multiplexer Settings. В прозореца на Startup delays [ms] се вижда кога започва видео и кога аудио стрийма. Съответно се измества аудиото така, че да пасне с видеото и проблема е решен. Гарантирам успеха, защото съм го правил. Не твърдя, че е най - правилното решение, нито че е най - бързото, но при мен е работило с успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
natyre Публикувано Декември 29, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2006 пробвах простият начин с AVI SPLIT-не става.вместо указаните 2 части се получават 4 които не се отварят с никакъв плейър.пробвах отново да разделя филма с VIRTUAL DUB и наистина първо излезе съобщението посочено от Pantockrator.посочените програми не ги пробвах щото пишеш че те са за обработка на изходният фаил,но там синхрона звук-картина си е на 100%.разминаването се получава след деленето.амбицирах се яко за този шибан филм(извинете)и съм готов да пробвам и онуй с разкомлресирането и компресирането,стига разбира се да ви се занимава все още с моите глупости.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Декември 29, 2006 Report Share Публикувано Декември 29, 2006 Супер! Само така! Не се предавай!Сега- съобщението, което ти дава програмата, за което споменах и за което Pantockrator ти е дал шот, преди да преминеш към съветите на програмата за разкомпресиране и отново компресиране пробвай това, което ти е предложил Pantockrator- разновидност на програмата. Аз лично не съм го пробвала, но щом той казва сигурно работи.Да ти призная досега не съм правила това, което изписва програмата- да разкодирам и после отново да кодирам, но ако трябва ще опитам. Това е и причината да го предлагам/ всъщност тя програмата го предлага де/ като краен вариант.А относно AVI SPLIT- не може да не го разделя на 2, ако си го указал. Странно е, че не ти го чете никакъв плеар. Досега не съм имала такъв случай. Ето шот, откъде да я настроиш да ти прави 2 части. Ще помисля какво може да се бърка там при теб. Много ме заинтригува с този филм- чак ми се прииска да ми го пратиш и аз да се поборя с него. Трудно ми е да правя опити с филм, който не притежава същите характеристики като твоя, но ще се опитам да изнамеря моя със синтактичната грешка и да се боря с него.Найстина искам да помогна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Декември 29, 2006 Report Share Публикувано Декември 29, 2006 (Редактиран) Точно така. Получава се на всеки следващ файл след първия. На първия проблема го няма, нали? Това е така, защото аудио стрийма се забавя със стартирането си при деленето и така се нарушава синхрона с видеото. Колкото до 4 те части - погледни настройките за големината на изходните файлове. Ако е достатъчно малка е нормално да се получат 4 части - 3 от които оплескани откъм аудиото си. P.S. Не разбирам за какво ви е това компресиране и разкомпресиране и т.н. Това само усложнява нещата. Хората за такива пробелми са си създали, както споменах по - горе VirtualDub MP3 Freeze . Нека уважим труда им и опитаме какво ще стане. :bye1: Редактиран Декември 29, 2006 от Pantockrator Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Декември 29, 2006 Report Share Публикувано Декември 29, 2006 Точно така. Получава се на всеки следващ файл след първия. На първия проблема го няма, нали? Това е така, защото аудио стрийма се забавя със стартирането си при деленето и така се нарушава синхрона с видеото.Приятелю, аз доколкото разбрах natyre искаше да каже, че филма преди деленето няма проблем. Явно и двете разделени части при него са с разместен звук, но може и аз да не съм разбрала. Обърках се вече. Ще намеря подобния филм и ще видя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Декември 29, 2006 Report Share Публикувано Декември 29, 2006 Естествено може и да не съм разбрал правилно, но останах с впечатление, че проблема идва след деленето , както е в повечето случаи. Правя опити да помогна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
natyre Публикувано Декември 29, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2006 (Редактиран) когато филма е цял всичко е о.к. проблема се появява при двете вече разделени части.та с предложената програма изходният файл ли да обработя-то там нали всичко си е наред!?шота не мога да го отворя!? Редактиран Декември 29, 2006 от natyre Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Декември 29, 2006 Report Share Публикувано Декември 29, 2006 Намерих моя филм със синтактичната грешка и почнах проби.С avisplitter не става изобщо. Явно програмата е доста по- капризна отколкото си мислих. Остава да се мъчим с Виртуал дъб. Ще започна опити да видим. За кой шот става дума- ако е това, което е препоръчано от Pantockrator, дърпай отТук!Хайде, да видим дали ще стане! Дано съвместните ни усилия дадат резултат! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Декември 29, 2006 Report Share Публикувано Декември 29, 2006 Привет отново!Значи ето какво забелязах- като пусна филма на плеар няма разминаване между звук и картина, но като го заредя във Виртуал Дъб , още преди разцепването вече има разминаване.Пробвах един по- лесен вариант за корекция преди цялостен енкодинг и става.За целта обаче, трябва закъснението ти да е еднакво в продължение на целия филм- н-р 4 секунди от всяка реплика.В този случай решението е лесно. Маркираш показаното на шота от менюто и настройваш закъснението или избързването в секунди. Дано случая е такъв. Ако не е продължаваме да търсим решение. Ще пробвам и предложеното от Pantockrator и ще пиша пак. Докладвам! Изпробвах и vdub-mp3-freeze. Разминаването се коригира от раз, без проблем.Благодаря ти Pantockrator за решението , само незнам защо чак сега го използвах. Нищо, хубаво е да се помъчи човек, да разучи различнви варианти.Само да споделя- интерфейса на програмата е същия като на VIRTUAL DUB, с леки разлики в менютата. Аз лично не променях нищо- настройките оставих по подразбиране и просто запазих част от избрания проблемен филм. Най- интересното е, че като заредих филма и го плейнах да видя дали има разминаване- той просто нямаше никакъв звук. Появи се за секунда в началото и изчезна. Когато запазих избраната част обаче, по аналогичен начин като при Виртуал Дъб и плейнах записа- синхронът между образ и картина беше супер и нямаше проблеми със звука. Така че, не се плаши, че няма звук. При съхраняването на изрязаната част , готовата си има звук.Успех и да се похвалиш, че вече си разцепил филма и всичко е наред! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Декември 30, 2006 Report Share Публикувано Декември 30, 2006 Аз отново нещо не съм разбрал. Исках да погледна картинките от атачмънта, ама явно не са за тюфлеци като мен. Само не разбирам какво им е предназначението тогава. Обърках се вече. Sorry, but you do not have permission to use this feature. If you are not logged in, you may do so using the form below if available. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост