Jump to content

Проблем със записването

Препоръчан пост

stanilabg, спомняш ли какво написа в началото на темата.

1. Ето началото:

Страшен проблем. Нито една от програмите ми не иска да запише даден диск - nero; clone dvd; dvdfab platinium; alcohol 120. Какво да правя? Единственото което съм правил е инсталирането на CCleaner и пускането му веднъж. Одинсталирал съм го. И пак нищо. Да не би да е изтрил някакви регистри или нещо подобно?

2. После какъв се оказа проблемът ти:

Проблема беше в това, че бях сложил одметка на "Игнорирай типа медия" Дори си спомням, че когато кликнах на ОК ме предупреди, че някои механики не подържат тази функция или нещо подобно...

Как е можела не отворена програма(Alcohol 120) да блокира действието на механиката?

Малко се разминава информацията, която ни подаваш в началото като проблем и истинската причина за това, което сам откри.

Обяснимо е донякъде, че не си знаел какво е направил CCleaner и си се усъмнил в това, че е изтрил някои файлове, които пречат на записвачката ти да работи нормално. Мисля, че CCleaner няма вина в случая.

Както виждаш, ние имаме най-голямо желание да ти помагаме. Радвам се, че си оправил проблема със записвачката.

Сподели другаде

• Отговори 51
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

stanilabg, спомняш ли какво написа в началото на темата.

1. Ето началото:

2. После какъв се оказа проблемът ти:

Малко се разминава информацията, която ни подаваш в началото като проблем и истинската причина за това, което сам откри.

Обяснимо е донякъде, че не си знаел какво е направил CCleaner и си се усъмнил в това, че е изтрил някои файлове, които пречат на записвачката ти да работи нормално. Мисля, че CCleaner няма вина в случая.

Както виждаш, ние имаме най-голямо желание да ти помагаме. Радвам се, че си оправил проблема със записвачката.

Но и така не разбрах, как е могла програма като Alcohol 120, която не се стартира с стартирането на компа, не е била отворена по времето когато съм пробвал да запиша някакъв диск, да "дава заповеди" на другите програми да игнорират типа медия? Странно, нали?

P.S. Съжалявам, че не съм написал всичко което съм инсталирал междувременно на компа. Просто не съм смятал, че нещо такова може да е проблем за записването. Наистина си мислех, че CCleaner е изтрил някакви регистри.

Сподели другаде

Няма проблем, много хубаво, че сподели какъв е проблемът.

Според мен е ценно да има такива теми като тук, защото това с Alcohol 120% e като че ли доста често срещан проблем.

Aко искаш да видиш в момента Windows дали разрешава запис, може просто да кликнеш (десен клик) в Windows Explorer на устройството, в което се съмняваш, че прави проблем със записа. Дали е разрешен записът (Еnable CD recording on this drive).

Ето пример:

http://www.picvalley.net/u/70/69175_287.PNG

Сподели другаде

Аз пък не разбрах, как проблемът е дошъл от тази отметка в Алкохола. При мен тя си съществува и няма никакво отношение към записването на искове.

По- скоро като че ли проблемът е дошъл от чистача и нещо затрито по погрешка според мен.

За мен не е странно, как е действала програмата Алкохол. След като веднъж е настроена, няма значение дали ще е включена или изключена- нали това е целта на настройката. Въпреки че, според мен проблемът не е от тази настройка.

Сподели другаде

Напълно възможно е да има конфликт между Alcohol 120% и Nero. Аз тълкувам нещата, че настройката променя начина на общуване на SPTD (SCSI Pass-Through Driver) драйвера с останалия хардуер, до който има досег и това малко зацапва нещата. По-стари версии нямат проблеми с тази опция включена, а и след като това е единственото нещо, което се инсталира от Alcohol на системно ниво, значи най-вероятно е то. Срещал съм оплаквания и от по-новия SPTD драйвер и на Daemon Tools.
Сподели другаде

Аз пък не разбрах, как проблемът е дошъл от тази отметка в Алкохола. При мен тя си съществува и няма никакво отношение към записването на искове.

По- скоро като че ли проблемът е дошъл от чистача и нещо затрито по погрешка според мен.

За мен не е странно, как е действала програмата Алкохол. След като веднъж е настроена, няма значение дали ще е включена или изключена- нали това е целта на настройката.Разбира се, че това е целта на настройката, но когато използвам програмата, за да не се правят непрекъснати настройки. Защо когато съм записвал Audio CD с Неро и изключа програмата, а после записвам например с CloneDVD DVD филм, не ми запише Audio CD, така както съм оставил настройката в Неро??? Въпреки че, според мен проблемът не е от тази настройка.

Сподели другаде

Привет!

Ами защото точно тази настройка на Алкохол касае не само него. " тази опция ще накара всеки софтуеър"- така пише. А настройката за запис на аудио диск с Неро, касае само него, а не и други програми.

За това което каза Night_Raven за проблеми, появяващи се при по- новите версии- може и да е така. Май ще излезе, че по- новите версии са по- бъгави от по- старите. Както и да е- важното е, че си си решил проблема. Браво на теб.

А за тази опция- ще имам предвид, ако слагам нови версии. :thumbsup:

Сподели другаде

• 8 months later...

Имам същия проблем, внимателно прочетох, всичко до сега но нямеше ефект след като го направих!!!

Просто записвачката се държи така като че ли няма диск в нея, а когато става дума за презаписваем няма проблем

Сподели другаде