orion Публикувано Декември 21, 2006 Report Share Публикувано Декември 21, 2006 (Редактиран) Здравейте, ... shortcut за: ShutDown - %windir%\system32\SHUTDOWN.exe -s -t 01 Logoff - %windir%\system32\logoff.exe Restart - %windir%\system32\SHUTDOWN.exe -r -t 01 Switch User - %windir%\System32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation Въпросът ми е: Някой да има идея за shortcut за функцията "Hibernate" в ХР? Редактиран Декември 21, 2006 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 21, 2006 Report Share Публикувано Декември 21, 2006 Заповядай:rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState Hibernate Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Декември 21, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2006 (Редактиран) Заповядай:rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState Hibernate Благодаря ти panevdd! Редактиран Декември 21, 2006 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Декември 22, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2006 Здравейте отново,За да не създавам нова тема (понеже въпросите са си все за този раздел) ми се иска да попитам дали някой има идея как да добавя създаденият нов бутон в менюто Start до бутоните Log Off и Turn Off Computer? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 22, 2006 Report Share Публикувано Декември 22, 2006 Здравейте отново,За да не създавам нова тема (понеже въпросите са си все за този раздел) ми се иска да попитам дали някой има идея как да добавя създаденият нов бутон в менюто Start до бутоните Log Off и Turn Off Computer?Здравей. Може да го добавиш в менюто Start ако ползваш класическя му вид по-следния начин:1. Кликваш на TaskBar-а и изибраш Properties.2. В новия прозорец избираш StartMenu и по-долу Classic StartMenu.3. В новия прозорец при StartMenu селектираш Add.4. В прозореца Create Shortcut пишеш пътя до съответната икона за Shutdown,Restart и тн.Но вземи предвид, че новата иконка ще ти излезне в горната част на StartMenu-то.Успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Декември 22, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2006 (Редактиран) Здравей.Може да го добавиш в менюто Start ако ползваш класическя му вид по-следния начин:1. Кликваш на TaskBar-а и изибраш Properties.2. В новия прозорец избираш StartMenu и по-долу Classic StartMenu.3. В новия прозорец при StartMenu селектираш Add.4. В прозореца Create Shortcut пишеш пътя до съответната икона за Shutdown,Restart и тн.Но вземи предвид,че новата иконка ще ти излезне в горната част на StartMenu-то.Успех Привет l.kanelov,благодаря ти, но въпросът ми е - как да го сложа долу до другите два бутона или на мястото на някой от тях (чрез регистрите най вероятно) , иначе и с мишката може да се дръпне в старт менюто. Редактиран Декември 22, 2006 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Януари 18, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 18, 2007 Здравейте,Ще си позволя отново да попитам дали някой има идея как да добавя създаден нов бутон в менюто Start до бутоните Log Off и Turn Off Computer ... или на мястото на някой от тях?Просто още не съм намерил решение, та ми се искаше пак да попитам И ...ви благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Декември 5, 2008 Report Share Публикувано Декември 5, 2008 Малко старичка тема ще поднова, ама да питам.Има ли как и Stand By да бъде направен по този начин? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 5, 2008 Report Share Публикувано Декември 5, 2008 Има ли как и Stand By да бъде направен по този начин? Създаваш шорткът, който да съдържа следния път - "%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Декември 6, 2008 Report Share Публикувано Декември 6, 2008 само, че се хибернейтва така :/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 6, 2008 Report Share Публикувано Декември 6, 2008 само, че се хибернейтва така :/ Това е доста странно. Би трябвало да влезне в Stand By. Както и да е, може да тестваш друг вариант. Свали си инструмента PsShutdown и го разархивирай примерно в X:\Sysint\. След това създай нов шоркът, който да съдържа следния път "X:\Sysint\psshutdown.exe -d -t 00". Тествал съм и двата варианта и при мен действат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Декември 6, 2008 Report Share Публикувано Декември 6, 2008 само, че се хибернейтва така :/Доколкото знам, ако е позволена хибернацията, с шорткът към %windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState компютърът се хибернира, ако не е - влиза в Stand By. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Декември 6, 2008 Report Share Публикувано Декември 6, 2008 Доколкото знам, ако е позволена хибернацията, с шорткът към %windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState компютърът се хибернира, ако не е - влиза в Stand By.Май наистина е така.Поне с PsShutdown стана. l.kanelov Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост