Jump to content

Безумието на един процес

Tragedy

Препоръчан пост

Сигурно вече няма българин, който да не е чул за безумието, което се случи през изминалите часове, а именно, че българските медицински сестри отново бяха признати за виновни и смъртните им присъди бяха потвърдени.

Не че има какво ново да си кажем, не че има какво да направим. Никой няма да се вдигне на бунт или пък да скочи така, че либийците да отстъпят. Съгражданките ни стоят в тази държава вече близо 10 години и няма никаква резолюция, а само политическа игра от страна на либийското правителство. Аз самият се чувствам изморен от следенето на тази история, а си представям на тези жени какво им е.

Направо не знам вече какво може да се направи - то не бяха протести, то не бяха мнения от експерти в оневинение на нашите сънароднички, то не бяха преговори. А сега отново ще обжалват. Докога?

Едно от най-гадните неща е да бъдеш безсилен :'( :'( :'(

Повече информация по делото - http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=981243

Сподели другаде

Гадното е, че почти всички европейски институции се изредиха да пледират в наша полза, но тъпите либийци не се интересуват, те искат жертви, искат мъст, имат нужда някой да опере пешкира - и това както обикновено са българите. Нямам думи за всичко това, толкова агресия ми се е насъбрала, че ако имах власт, да съм им обявил война на тези малоумни олигофрени, изостанали хилядолетия с развитието на света.
Сподели другаде

И аз съм потресен, но за жалост сме безсилни :unsure:

Няма дипломатично и разумно средство, което да накара либийците да видят истината- защото не искат. От информацията спускана от медийте, става чсно, че те не са взели в предвид дори докладите от откривателите на тази чума - Колици и Монтание. За какво говорим тогава? Все пак някой трябва да плати на всички либийчетата лаптопите осигурени от джамахирията.

Редактиран от tzwaro82
Сподели другаде

Потресена съм от последната гавра с България.

Боли ме много за тях,боли ме и за заразените деца-как да го направя тоя свят по-справедлив и хубав :'(

Сподели другаде

При такива управници е съвсем нормално, че се стигна до такава развръзка.

Сега очаквам дебелите дупета да се размърдат, да спрат да се занимават с обновяването на авто-парка си и да се изпънат пред ТВ-то за да кажат колко "много" са направили, за да се стигне дотук!

Предполагам че никой няма да спомене двегодишното бездействие още в самото начало!

Както и да е, на голяма част от Българина му е все едно какво става извън неговата "котурка". Важното е че той е добре!

Тук-таме бате Слави ще се покаже като Българин номер 1, ще изиграе някоя патриотична сценка и туй за туй!

Песимистично, нали?

За тези географски ширини това е нормално!

Не е нормално, ако ГРАЖДАНИТЕ на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ се ИЗПРАВЯТ и да ЗАЩИТЯТ СВОИТЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ!

Не е нормално, ако нацията ни остане също толкова бездушна, колкото се показаха нейните управляващи!

Нормално, нали?

Сподели другаде

Отвратена съм.Тези са варвари!Не знам защо света стои безучастно и гледа само...Накрая наистина ще ги убият а не бива да се позволява.Човешки живот е...не е само политика...

п.п.

http://www.petitiononline.com/bulgaria/petition.html

Петиция за подкрепа.Ако изобщо може да помогне...

Редактиран от infinity1305
Сподели другаде

Жал ми е за сестрите, но ако трябва да сме обективни:

Либия са в средновековно-европейски етап на развитие!

Те са зверове, които се считат за хора, но се държат като ято освирепели, комплексирани лешояди!

Мразя такива свине! Те са докарали,с парите си от петрол или и аз не знам(там има ли петролни кладенци?), лудостта на хиляди българи. Познавах трима, единия беше невероятно способен дерматолог, умря преди няколко месеца от лудостта и пиянството си,което му докарала работата в либия. Не ме корете, че съм написала името с малка буква, те и голяма буква не заслужават. Другите две (мед.сестри) са луди, но за тяхно щастие са си спасили кожата, върнали са се скоро преди избухването на скандала. Не мога да разбера варварщината и глада за кръв на онези, които са виновни, защо сами не изкупят греховете си, а изтезават нашите жени!??!???!

Сподели другаде

Тук-таме бате Слави ще се покаже като Българин номер 1, ще изиграе някоя патриотична сценка и туй за туй!

Колко си прав.

Изключително несериозно от страна на нашите политици.

Но какво бихме могли да направим ние обикновенните граждани - петиции?, протести?,митинги?

Не мисля, че би могло да ги трогне нещо. Те са дебелокожи, егоистични крадци, които гледат само как да се нагушат докато са на власт, а народа и медиците да се оправят сами както могат.

Сподели другаде

Отвратена съм.Тези са варвари!Не знам защо света стои безучастно и гледа само...Накрая наистина ще ги убият а не бива да се позволява.Човешки живот е...не е само политика...

п.п.

http://www.petitiononline.com/bulgaria/petition.html

Петиция за подкрепа.Ако изобщо може да помогне...

Аз вече се подписах в тази петиция. Тя е адресирана до Министърът на външните работи на Холандия, които в момента са председатели на Европарламента.

Ако все още не сте се подписали - моля, направете го. До момента има около 25 000 подписали се. :bravo:

Сподели другаде

Не мога да разбера каква е тази петиция на американски сайт. Koйто щял я да прати на Ben Bot (министър на външните работи на Холандия, CC: Холандско EU председателство).

Нямам нищо против да я подпиша, но защо не беше направена подобна петиция в нета на български сайт?

www.petitiononline.com са собственост (запазена марка) на: Artifice Inc.

Какви са тези американци, та чрез нашите "подписи" или по-точно "регистрации" да пледират ето с това:

To: Mr. Ben Bot, Minister of Foreign Affairs of the Netherlands; Dutch EU Presidency

Dear Mr. Bot,

On 6 May 2004 five Bulgarian nurses and a Palestinian doctor were sentenced to death for consciously infecting more than 400 Libyan children with the AIDS virus.

There is overwhelming evidence that the children in the Libyan hospital were infected with the virus due to poor hygienical conditions and long before the sentenced medics arrived in Libya. However, the Libyan judicial authorities did not consider this evidence during the 5-year trial. If action is not taken, the five Bulgarian nurses and the Palestinian doctor will receive the death penalty through a fire squad.

The European Union, the US State Department, Amnesty International, various national governments and international organisations have already expressed serious concerns over the fairness of the trial and denounced the verdicts. Support has been expressed to ensure that the appealing of the sentence would lead to a quick release of these innocent people.

Nevertheless, a coordinated diplomatic action of the European Union will undoubtedly achieve a better result. We, the undersigned, appeal to you, Foreign Minister of the Netherlands and of the forthcoming Dutch presidency of the European Union, to urgently use all appropriate measures in order to effectively help the six sentenced medical professionals. The Netherlands is famous for its excellency in conflict mediation and diplomacy. Because of the seriousness of the matter, we ask that you consider this issue with highest priority.

Sincerely,

Даже не е на български, а на английски. Както и формата на "подписване":

http://www.picvalley.net/u/64/63655_112.PNG

Аз съм на мнение, че Америка (САЩ), Великобритания и още доста държави ни изместиха от Либия като търговски партньори. По презумпция не мисля, че имат особено голям интерес да имаме добри взаимоотношения с Либия.

Добавям: Появиха се нови сайтове с подписки по случая. Бъдете внимателни какви данни попълвате и проверете какъв е сайта! Не оставяйте детайлна лична информация: ЕГН, адрес, номер на лични документи и прочее!

Сподели другаде

Либийците не са толкова тъпи просто трябва да има виновни.Вариантите са два,да си признаят че здравеопазването им е в ужасно състояние и са виновни за смъртта на 500 деца,или да прехвърлят вината на друг.Просто и те според мен нямат друг изход от ситуацията.Другия вариант-плащат се солидни компрнсации на семействата на заразените деца,нашите са свободни,а Кадафи излиза чист от кашата.Според мен нещата са много сложни,не може да крещим-нашите са невинни,освободете ги.Тук на сцената излиза голямата политика ЕС и САЩ.Българските политици няма кой да ги чуе,колкото и да се плюнчат нищо не могат да постигнат.Единственото нещо което държи медиците ни живи е членството ни в ЕС и Нато. Редактиран от BO6KO
Сподели другаде

Милен е прав, най-лошото в тази ситуация е, че сме напълно безсилни. Не само "обикновените граждани", но и всички в България. Какво би могло да бъде направено? Толкова хора призовават към военни действия, но как - с общо шестте военни самолета, които притежаваме ли? :rolleyes:
Сподели другаде

Привет и от мен!

Аз пък смятам, че точно нас трябва да ни чуят. Без значение дали искат, или не.

Днес в Пловдив имаше шествие с около 60 автомобила, в подкрепа на несправедливо осъдените наши медицински сестри.

Дарик радио и вестник " Капитал" пък стартират кампания, чрез която да покажем ясно и точно нашата гражданска позиция като си сложим символна лентичка/ от 27.12.06 ще ги има във вестника/. Всичко това според мен показва, че има смисъл. Още повече, че както казаха в новините- в навечерието на приемането ни в Европейския съюз, нас ни наблюдават.

Че политиците ни са виновни, че още в самото начало не реагираха и оставиха нашите да станат жертвен агнес, изобщо не се съмнявам.

Мисля обаче, че ние- гражданското общество можем много, но не правим нищо. Може би ще можем да променим съдбата на осъдените сестри, цените на тока и парното и още куп неща, ако имаме силата и доблестта да заявим ясно и открито желанията си. Рано или късно все някой ще ги чуе или просто ще му се наложи да им обърне внимание.

Смятам, че ако ние не заявим своите желания открито, те няма как да се изпълнят, тъй като за власт имащите, не е удобно да чуят неща , с които неискат или не биха могли да се справят.

Дано скоро разберем и започнем да действаме найстина като народ- нация, а не като народ- овце.

Сподели другаде

Това е голяма мъка!.Според мен ще спасим българските медици,защото също така може да се дава откуп за свободата им.Стига българският народ да е единен и да си помага в добро и зло.Също така според мен тези сайтове нищо не помагат,но все пак трябва да гласуваме ако имаме чиста съвест и искаме нашите сънародници да са свободни!
Сподели другаде